Отговори
# 90
  • София
Мами идвам само да се похваля - stork-boy !!!!
Тежи 390г, и всичко му е нормално Simple Smile Направо съм на седмото небе  Heart Eyes
А да добавя, сложих си вече щъркелче на първата страница и също добавих статистика за бройката момчета и момичета засега. Ако някой добавя щъркелче, моля и числото горе да промени. Иначе ако ви е интересно - засега си имаме 30 момченца и 27 момиченца по списъка (освен ако не съм объркала с преброяването).

# 91
  • до едно тепе
Добро утро.
loranka добре дошла при нас.
Данните си можеш да пратиш на januarki2012 и момичетата ще те включат в списъка.
Въпросите за кърменето задавай в темата към Бръмбазела-може да ги оцветиш в друг цвят та да се отличават
А чанта за бързо реагиране в 22-ра седмица ами не мислиш ли,че е много рано newsm78
За коремите гледам си говорим днес Laughing
Моя се беше пооформил леко и имах чувството,че не расте особенно.Но от 2-3 дена сякаш порасна двойно Shocked и за една седмица заформих 2кг отгоре ooooh!
Лек и прохладен ден ви желая  bouquet

# 92
Добро утро мами!!

Продължава да ми е лошо, както съм от няколко дни... Вече не знам какво да ям и да пия,че малко да ми светне. Тази сутрин качих една снимчица в коремчетата и няколко снимки на първите ни покупки за топчо Simple Smile Толкова си ги харесвам. Мисля засега да забавя темпото, защото и нашият татко казва да се озаптя,че било рано. Но ако нещо ме грабне едва ли ще се замисля. Бях харесала едно комплектче от шапчица, терлички, ръкавички и боди с патенца в зелено и докато отидем да го купим (след 2 дни) то вече беше свършило..Имаше само в розово, а ние нали се ограничаваме от конкретизация към момента Simple Smile

Днес си взех новия брой на списание "Моето дете" и ми се струва доста интересен и полезен този път. На задната корица има много хубава количка. Марката е Vision ( само това пише ).лпято е със зимен кош, летен, кош за кола и портбебе. Изглежда добре, но никъде не намирам цена. Снимка също не намерих в нета да ви я покажа Sad Предлага се в Айко.

Моят тумбак също ми се струва големичък. Особено вечер. Но вече си ме разпознават като бъдеща мама, а не като добре охранена булка Simple Smile

Хубав и прохладен ден на всички!!

# 93
Добро утро!
Хич и не мога да преценя коремите от преди и сега. Предния път бях слаба и дрехите ми омалявах за дни, още в 10-та седмица всичко ми стягаше, а сега си останах с повечето килограми след раждането и още си нося дрехите, не съм вземала за бременни, почти не съм качила (но си имам 15 + от преди). Така че не знам!
Шоки Hug, въобще не искам да се заяждам за Т, Валери досега или поддържа 37.и нещо или рязко я вдига, така че в единия случай си е жизнен и нищо не приема, а в другия направо си ляга и си му давах температуропонижаващи. Но на третия ден след тях се обрина и сега се води, че има псевдо алергична реакция, към консерванти и оцветители. Та затова съм толкова против тях. А и температурния шок се прави от рязка смяна на Т на тялото, която например се постига със сваляне с температуропонижаващи. Затова е хубаво бавно да се сваля!  HugДа са живи и здрави, пък всяка майка трябва да е убедена, че прави най-доброто за детето си!
Лоранка, още нищо не съм подготвяла, предния път в края на осмия месец бях готова и родих в началото на деветия! То сега ако стане нещо дали ще е раждане, въобще newsm78. Но нощниците от предния път са ми отвратителни и аз ще търся нови! Имах страхотен проблем със зърната от предния път и си мислех, че мазането е щяло да помогна, но сега като чета инфо, май си мисля, че детето не е засукало правилно.  Thinking Най-ми помогнаха силиконовите зърна, но повечето майчета твърдяха, че бебетата не се справят с тях.

6 нови отговора!!!!!!!!!!!

# 94
  • софия
Добро утро и от мен!

Първо честито на мамите разбрали цвета на гащичките и на тези, които си усещат вече бебчетата. Аз май още нищо не съм усетила. Казвам така, понеже миналата вечер си бях полегнала на дивана и гледах телевизия и като че ли бебчо ми почука на корема да покаже, че го има и като се загледах вече спря. Снощи лежах и гледах нарочно ама вече неще.

И на мен при последната ЖК се оказа, че матката ми има контракции и ще трябва да пия магнезий. Даже докторката ми се скара, как не съм се усетила досега, корема ми бил на камък, не ме ли боли. А аз наистина нищо не усещам, вярно е по-твърд ама от къде да знам защо. Все едно съм длъжна всички до знам, не съм лекар. Нервирах и се ама карай.

Има разлика и при мен от първата ми бременност. Тогава по-рано взех да го усещам. Коремът ми и на мен сега ми е по-голям. За кг. не ми се говори, че вече съм +7, какво толкова ям не знам. Много ми е тежко от сега, а като знам после как се качват се плаша, сигурно ще се търкалям.

За имената аз не крия и не е тайна името на бебчо. Този път съм решила живот и здраве да е на моя татко - ГЕОРГИ. Не че много ми допада като име, но заради него ще го напиша точно както си е. Мисля да го изненадам и знам, че ще бъде най-щастливият дядо на света, а той го заслужава. Е, ако беше момиченце, тогава моята мама щеше да намаже. Името си го имам още от преди 10 години и не съм се отказала още от него – МИЛА.

Като предложения мога да дам някои, които съм си ги мислила още за първото ми дете. Аз по принцип харесвам дълги имена, но за мен си избирам кратички. Луда работа  Grinning. Въпреки, че точно като дойде момента да запиша името на баткото в болницата, го смених. Исках да е ВАНИ, но в последния момент реших да го завърша е едно “АН” накрая и така си стана ВАНИАН. Не че сега всички не му казват пак ВАНИ, ама тогава така ми дойде. Само на тези дето му казват ИВАНЧО много се дразни милия и все им прави забележка. Иначе други кратки варианти ми бяха – ДАНИ, ЦАНИ, ЯНИ и от по-модерните ДЕНИС. Харесва ми ДЕНИСЛАВ, ВЕЛИСЛАВ, ХРИСТИЯН, от този тип имена, но да не е за моето дете.
За момиченца – пишете много за името КАЛИНА. Аз бих избрала АЛИНА. Мой братовчед се ожени за една канадка, която така се казва и много добре ми прозвуча. Видях, че една подранила октомврийска мама също така си е кръстила дъщеричката и много и се зарадвах. Иначе пак кратички варианти имам, като: АЯНА, ДЕЯ, ДАНА, ЕЛИ, ИВЕТ, КЕТИ, ЛИНА, МИНА, НОРА и др. подобни.

Ще се радвам, ако съм била полезна на някоя мама! Хубав и слънчев ден! Извинявам се, че се получи толкова дълго, ама аз така явно пиша, по веднъж на седмица и по много.  Hug

# 95
за мазането на гърдите, те предварително с нищо не се мажат/освен с това, което ползвате против стрии/, обаче след раждането най-хубавото е Лансинох, понеже не се мие преди кърмене. Казвам го само защото преди три години като ми потрябва, го нямаше никъде, та ме спаси приятелка със своя. Сега вече си купих от аптеката на Шейново, че после не знам в емирствата какво ще има, та ако ви попадне, купете си отсега, то може и да има вече редовно по аптеките, не знам. Другите мазила трябва да се отмиват.

а какво, моля, ви безпокои във възпитанието на момчетата?  Joy нашият татко понеже много отсъства, не съм си спестила нищо, така че онова "Оставете бащите да се оправят" изобщо не е за мен, пък и при вас няма да се получи  Mr. Green даже с момиче ще ми е по-трудно, че ми се струва, че лесно се разглезват в старание да не ги нараниш Simple Smile

# 96
  • Габрово
ianajar, мерси за старанието по новата тема. Харесва ми.

Сега остава да прочета какво сте писали, докато не сте "избягали" много напред.

# 97
  • Бургас
За имената аз не споделям, защото не сме обсъждали варианти толкова рано  Simple Smile
Мая, аз също нямам намерение да споря за температурата/всичко казвам от опит с моето дете и това, че сестра ми е лекар и ни води винаги при нужда при специалисти и те се изказват по случая/ Simple Smile . Наистина, само споделих как е при нас положението, нищо повече.Както си казала, най-важното е да са ни живи и здрави!  Hug
Доста сте активни, дано да продължаваме в същия дух!
А относно разбралите пола на бебчетата, честито!  Heart Eyes

# 98
  • София
t o n i 7  не можеш ли да я смениш? сега най - важно за теб е да си спокойна, а това най - лесно става като разчиташ на свестен доктор и не се притесняваш за нищо Peace
loranka 1. пиши в темата термин и пол и някое от момичетата, който се занимават с нея ще те добавят Peace 2. не е ли много рано за багаж Rolling Eyes аз не съм суеверна, но не искам да дърпам дявола за опашката Embarassed а относно хубави нощници, наистина са кът, но мисля че имаме достатъчно време за обикаляне и няма как да не намерим Peace 3. това ми бяха основните притеснения и на мен с първата бременност Peace четеш за плоски и вдлъбнати зърна и какво да правиш ако ... а никъде няма даден снимков материал, как аджеба изглеждат. аз бях с много плоски зърна Peace за болницата си взех силиконови, но ги ползвах само за да излъжа детето, защото след секциото го бяха хранили повече от ден с шише Tired но когато засмука и усети разликата, вече нямах нужда от силиконовите зърна Peace кърмихме се без проблем до преди 3 месеца Peace така че, желание и инат са му майката Peace
venush благодарско за полезната статия Mr. Green Peace Hug
Mamma2Bee честити сини гащи Peace и браво за идеята за статистика Peace
KaRoLa дано скоро отминат неразположенията Praynig
с пазаруването Rolling Eyes ох ама хич не съм суеверна Joy ама сърце не ми дава още да купувам - то има време, но сега има толкова изгодни разпродажби ама как да купя за 6 месечно Rolling Eyes виж за Ого не ми е проблем и го зареждам от сега за другото лято Peace

# 99
Здравейте и от мен! Да взема и аз да се включа в листата на януарските майки. Казвам се Диляна и съм от Варна. Термина ми е на 14 януари и казаха че ще е момиченце. Незнам как е при другите жени, но аз съм на седмото небе, това ще е първото ни дете и даже още преди за забременея вече бях измислила име. И да се похваля качила съм само 1кг до сега, а бебето расте вече е 370 грама, далго е към 20 см. От 2 часа чета из форумите коя майка къде е родила или къде ще ражда (за Варна специално) и какво открих. Всички жени ще раждат или са раждали със секцио. Незнам дали е странно но....Нито една не беше писала че е родила нормално било то и със упойка. Озадъчена съм били сме много страхливи, и аз съм една от тях и за това ще е секцио току що го реших

# 100
Мами, аз само влизам да ви покажа, количката, за която споменах,че видях на задната корица на "моето дете" http://www.whwatts.co.uk/out-about-105/3-in-1-prams-107/babystyl … ct-pram-15235.htm  След като видях цената в сайта разбрах защо не е опомената на корицата  Laughing Иначе количката си я бива ама нещо ако е реалната цена..не ми се иска да се "изхвърляме " толкова. Едни наши познати купиха на детето си количка за 2000 лв ( не бъркам в нулите ) и детето свикна на ръце да стои и сега си тикат златната количка.. Simple Smile

Чао ви засега!

# 101
  • София
МОЖЕ ЛИ НЯКОЯ ОТ БЛИЗНАШКИТЕ БРЕМЕННИ ДА СПОДЕЛИ ПОСЛЕДНИТЕ СИ АКТУАЛНИ ГРАМАЖИ?

Аз бях на преглед при ФЕКГ преди 2 дена, та той ми каза, че са по 340 гр., а още 2 дена преди това, в същата клиника на ФМ бяха по 360 гр. Обиколката на корема ми ясно намалява с до вече 3 см през последните 5 дена. Не съм отслабнала, тежа си 71 кг, меря се всеки ден.

# 102
Здравейте, момичета! Моят официален термин е в началото на февруари, но по всички ехографи съм все 31 януари - 1 февруари и не мога да не се запиша и в тази тема. Освен това ми харесва да я чета. Сега е оформена страхотно и с много полезни линкове.

На последния преглед ни казаха, че 99% ще имаме момче. Лекарят ме гледа на 2D, но апаратът е много добър. Аз съм много щастлива, защото исках момче и силно се надявам да не се получи изненада накрая, защото четох за много случаи с объркан пол.

А пък предполагам, че момче се гледа както момиче, с някои подробности... Ще се научим да се справяме.

Моят корем също е доста голям и наистина обемът е над пъпа. Явно зависи и от конструкцията на всяка жена.

Пожелавам ви хубав и успешен ден! Hug Peace

ПОлисиа , добре си дошла и в нашата тема, ако ти харесва .Моя термин по последна менструация е 8 януари , но вчера по видеозон излезе 30 декекмври .Ама не смятам да се местя в другата тема - тая си ми харесва Simple Smile

# 103
  • Пловдив
Мами от Пловдив и региона,
влизам с един въпрос към Вас...
На 1-ви имам ФМ при д-р Даскалов от Медикус Алфа (Ще съм в 21Г.С. тогава).
Можете ли да ми разкажете Вашите (ако имате такива) впечатления от самия преглед и компетентността на д-р Даскалов, като цяло.. в случай, че сте били на фетална морфология при него или ваши близки са били..
Интересува ме също така дали някоя от вас знае колко струва прегледа?  Embarassed Забравих да питам ...  Embarassed

Благодаря предварително на всички ви!   bouquet

Желая Ви чудесен ден, Януарски Мами  Hug Hug

# 104
Добро утрооо...то вече обяд ама досега само ви четох и си вършех работа кротичко в офиса. Голяма активност, голямо нещо.  Grinning
Дилянка, не се поддавай на някакви всеобщи вълни. Според мен би трябало да решиш сама за себе си. Напоследък много майки раждат с епидурална и казват, че са много доволни а и за бебето е много по естествено. Аз бих искала да родя във вода, но тук няма оборудвана болница, много странно.  newsm78
За зърната моите плоски не са, но пък ми се струват малки..и на майка ми като знам какви са..Те променят ли се като почне да се кърми от сученето? Коремче си имам доста голямо, аз съм го сложила в албума, ама аз съм си вече в 21ва седмица. Струва ми се че на бръмбърчето ми му е тясно вътре, така се мятка понякога.
КаРоЛа, много сладки покупки, и аз много обичам Мечо Пух!! Маmmа2Bее супер статистика, честито ти мъжле! Polisia, добре дошла и при нас, сигурно ще има какво полезно да прочетеш и тук. Иначе и аз като villygdr съм в началото и ми казаха последния път 01.01, дано да остана в януари..

Общи условия

Активация на акаунт