Отговори
# 105
  • гр.Пловдив
Мами от Пловдив и региона,
влизам с един въпрос към Вас...
На 1-ви имам ФМ при д-р Даскалов от Медикус Алфа (Ще съм в 21Г.С. тогава).
Можете ли да ми разкажете Вашите (ако имате такива) впечатления от самия преглед и компетентността на д-р Даскалов, като цяло.. в случай, че сте били на фетална морфология при него или ваши близки са били..
Интересува ме също така дали някоя от вас знае колко струва прегледа?  Embarassed Забравих да питам ...  Embarassed
Благодаря предварително на всички ви!   bouquet
Желая Ви чудесен ден, Януарски Мами  Hug Hug

мила, ето темата последните седмици се обсъжда точно той - от стр.101 - третото мнение на sisindora, та до сега

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4367.1500

аз също бях при него за ранен БХС, ако искаш питай нещо след като изчетеш там

# 106
Мами, днес ще съм явно активна, ама все изскачат някакви питания..

Може ли д апия Спрайт? Малко тъп въпрос ама доколкото съм чела, газираното н е хубаво ама само от Спрайт лекичко ми светва  Embarassed

Извинете за тъпия въпрос!

# 107
  • София
dilqna_dilqna   bouquet добре дошла. страха е голяма работа - но за мен секциото не е решение Peace имаш време помисли и то не само за най - близко бъдеще. мислиш ли за други деца и кога? много е трудно да се навият на нормално раждане след секцио  Rolling Eyes аз също съм много страхлива, но по скоро ме беше страх именно от секцио Crazy за съжаление се наложи така да го извадят Tired за мое щастие обаче, нямах време да го мисля и реагирам иначе щях да умра от страх преди да ме срежат Crazy истината е че минах възможно най - леко, нямах никакви болки после. някакви проблеми ми се появяват сега при втората бременност. болки. придърпвания, болезнени контракции и според док. това е нормално след секцио и то скорошно. не иска дори да става дума за нормално раждане, но е факт, че и мен сега повече ме е страх от това Rolling Eyes така че помисли и разговаряй с повече момичета  и доктори за това Peace то никога не се знае - важното е само вие с бебето да сте добре Peace
KaRoLa тази количка наистина е много хубава Peace според мен едва ли може дати навреди спрайта, а и нали в началото за гадене сода казват че много помагала, то не е много по различно, моята логика е че щом ти се чувстваш добре значи и с бебето е така Peace
KiaraTiara не съм от близначешките мами, но искам да те успокоя, че машините винаги могат да дадат отклонение Peace така че не се притеснявай излишно, важно е да се чувстваш добре Peace
Lumia зърната се променят много до края на бременността, а и когато започнеш да кърмиш съвсем Peace

# 108
 Simple Smile извинете,бях копирала това без да искам Embarassed

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 16:48 от *male4ka*

# 109
Здравейте!
И аз да се отчета. Преди 2 дена бяхме на ФМ и съм много щастлива. Всичко е наред с бебо, отговаря си на седмиците - само кракта му са малко по-дълги. Потвърди се, че е момче.  stork-boy
Много смешно ми стана като се обадих на свекървата да я зарадвам, че ще е момче (а аз точно за това си мечтаех) и тя вика "Е, нищо". Направо ме разби.
Предписаха ми да пия магнезий - била напрегната стената на матката. Само че нещо не ми се получава с пиенето - все го забравям а и хич не обичам хапчета.
Следваха 2-3 дена ремонти из къщи, цепене и редене на дървата - да може да е хубаво и топличко за малкия ни мъж. И както се казва - сега си почивам на работа.
За имената бях писала преди, че по настояване на таткото, бебето ще е кръстено на дядо си - Христо. Иначе моите имена фаворити бяха Момчил, Манол, Радостин, Искрен. А за момиче много си харесвам Милица, Диляна, Смиляна. И ММ ги харесва, само че държи да спази традицията. А както и преди писах - за мен най-важното е да е живо и здраво. Останалото е без значение.

# 110
Здравейте момичета,аз също очаквам моя бебок през януари...В момента съм в 19 седмица и на 7 септември съм на ФМ при доктор Марков.Можете ли да споделите мнение ако сте ходили при него-доволни ли сте? Много се притеснявам Rolling Eyes дано всичко е ок с бебо Heart Eyes                                                                                                                                                                     

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 13:26 от *male4ka*

# 111
Привет, момичета!  Hug

Мъжкият отбор у нас се увеличи с още един член - добре оформен и надарен.  Grinning

Мога ли да ви помоля отново да ми пуснете линк към Генетичната лаборатория на МД.  Blush От "Фемина" искат резултата ми при първото БХС, защото отказах сега второ, а тогава имаше проблем с един от хормоните. Сега има вероятност да е ясно откъде идва проблема - намалено кръвоснабдяване от ляво, което може да доведе до високо кръвно при мен, забавяне на растежа на бебето и преждевременно раждане. Първото го изключвам за възможно, но последните две са факт при Каби и Киси. Заради моята бета-таласемия, те са родени в началото на 9 м. и с ниско тегло, та вероятността това да се случи и на Късметчето е 100%-това. Но д-р Врагалева иска да е спокойна колкото мен и помоли да си взема резултатите.  Simple Smile

След месец ме викат на Доплер и вероятно повече няма да ходя на ФМ.

Сега ще оставим Киси на свекърва ми и с баткото отиваме на кино и сладолед.  Simple Smile

Усмихнат следобяд ви желая!   bouquet

# 112
  • Пловдив
Мами от Пловдив и региона,
влизам с един въпрос към Вас...
На 1-ви имам ФМ при д-р Даскалов от Медикус Алфа (Ще съм в 21Г.С. тогава).
Можете ли да ми разкажете Вашите (ако имате такива) впечатления от самия преглед и компетентността на д-р Даскалов, като цяло.. в случай, че сте били на фетална морфология при него или ваши близки са били..
Интересува ме също така дали някоя от вас знае колко струва прегледа?  Embarassed Забравих да питам ...  Embarassed
Благодаря предварително на всички ви!   bouquet
Желая Ви чудесен ден, Януарски Мами  Hug Hug

мила, ето темата последните седмици се обсъжда точно той - от стр.101 - третото мнение на sisindora, та до сега

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4367.1500

аз също бях при него за ранен БХС, ако искаш питай нещо след като изчетеш там

smarfietka  Hug Hug Hug Много ти благодаря! Прочетох темата и мненията за д-р Даскалов..  Confused Малко неприятно ми дойде момента с прочитането на "А кой ще ти гледа детето, ако..." Sad и коментарите на д-р Даскалов... и искрено се  Praynig да няма такива при мен, защото съм много чувствителна.. по принцип и... едва ли ако се случи такъв коментар ще мога да издържа психически..
По начало и с бременността с Крис и в настоящата бременност - първата ФМ се доверявах на д-р Троянчев,.. но тъй като от много майчета в Пловдив (настоящи, родили) чувам много хубави неща за Даскалов, ... решихме с таткото да отидем сега при него.. Силно се надявам прегледа да мине без някакви подобни негативи... и без това сърчицето ми спира само като си помисля.... ............. и се моля на Господ всичко с бебо да е наред...

# 113
а какво, моля, ви безпокои във възпитанието на момчетата?  Joy нашият татко понеже много отсъства, не съм си спестила нищо, така че онова "Оставете бащите да се оправят" изобщо не е за мен, пък и при вас няма да се получи  Mr. Green даже с момиче ще ми е по-трудно, че ми се струва, че лесно се разглезват в старание да не ги нараниш Simple Smile

Може пък да ни се получи, Тити.  Hug
Мен лично доста ме тревожи възпитанието, защото много се страхувам от преобгрижване да не създам някой женчо. Около мен изобилства от примери на безпаметна майчина любов към възрастни зрели мъже, които поради тази причина едно решение не могат да вземат като хората. Не ми се изпада в конкретики, просто искам да подходя възможно най-правилно. На жените ни е естествено и ни идва отвътре да отглеждаме момиченца Peace. Но с момченцата не е така и за тях не бива да се подхожда по същия начин.
Това си е мое мнение, не искам да морализаторствам, просто си разсъждавам отсега по тези въпроси. Искам сина ми да е самостоятелен и отговорен, малко е рано може би, ама.....Кво да се прави, размисли....

Малечка, моля те изтрий този чаршаф -  постинг № 108, който явно си постнала по невнимание.   bouquet

# 114

Честито на всички, които разбраха какви ще са им дечицата   bouquet

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 14:39 от KaRoLa

# 115
  • Ботевград
Ако може да добавите и на мен един щъркел stork-girl термина ми е 7.01  Crazy

# 116
  • София
И още едно момиченце за мен  stork-girl

# 117
  • Благоевград
Здравейте, хайде и аз да се запиша вече, откога ви чета и все нямам време да се впиша:) на 27 години съм от Благоевград, първа бременност , докторката каза момиченце и потвърди и втория път:) аз съм много щастлива, таткото искаше момче, но аз му казах "това си си направил"Simple Smile термина ми е 23 януари.Много ми харесва темата, и отдавна искам да ви пиша но по цял ден съм на работа и все не остава време, а вечер като се прибера гледам да сготвя да си свърша нещо домакинско и докато легна и гледам да почина и погледам телевизия и все не остава време:)Искам и мен да ме впишете във началната страница и да ме заведете и молоя и на мен парола за албумчето та и аз да кача някоя снимчица.От понеделник ще започна на смени да работя , та ще имам повече врееме за писане:)Хайде приятен ден и от мен.

# 118
  • На морето!
Венуш, според мен твърде много генерализираш половете. Всяко едно дете, независимо от пола има нужда от индивидуален родителски подход и възпитанието обикновено е повлияно от средата и възпитанието на възпитаващия. Момчетата имат нужда точно от толкова любов и демонстрация на любов колкото и момичетата. Не мисля, че това ги прави по-малко мъже на късен етап. Сигурна съм, че ще се справиш, според мен женчовците в голямата си част се раждат такива. Симеон е научен да бъде кавалер, изявява се като по-силен и смел от момичетата и повечето момчета, пази ме от буби и разни такива гадове, без да му е спестена нито една целувка и грижа.  Wink

# 119
Лелеееееее, майчета, много сте активни в новата тема - вдъхновяваща е, нали Simple Smile?   bouquet
Само вчера следобед ме е нямало и едва успях да изчета всичко!  Laughing
Много искам да пиша по всички въпроси, но на дали ще успея Simple Smile
Добре дошла на адашката Simple Smile  welcome Дилянка Simple Smile, на *male4ka* , на Polisia Simple Smile и на radi_valen
*male4ka* - Марков е страхотен спорем мен и таткото ни.
За гърдите - и моите зърна са меки и  по-плоски от очакваното, но се променят постепенно и нямам притеснения.
За корема - голям ми е и ...хубав (ама съм скромна...  Laughing) Много комплименти получавам и то от бременни познати Simple Smile Качила съм обаче поичти 7 килца. Не съм дебела, но тежа - как става това... ?!  newsm78 Rolling Eyes
При последния преглед ми казаха, че имам повишена кръвна захар и сега съм на диета; имам и по-високо кръвно... а последната новост е, че от 2 дни краката ми се подуват леко... Въпреки всички се чувствам много добре - пълна съм с енергия; Много се движа и таткото казва, че побърквам бебето и че ще стане хаймана като мен! (ами като кой друг  Laughing Simple SmileSimple SmileSimple Smile Sunglasses)
Та енергия има в излишък, дори вече си лягам по-късно и възобновихме традиционната за нас с таткото полова интензивност - както преди 3-тия месец (в 3 и 4 месец бяхме поограничили леко страстите)... ние сме доста активни принципно Simple Smile  Heart Eyes 
За бебката - не съм споделяла - усещам я от края на 13 седмица - сега рита много все по-често! Страхотно чувство е!
Вчера пропуснах да се оплача, че ме боля адски гърло - днес нищо ми няма - доФторицата ми каза, че е вирус и изтръпнах - дано да не е права...  Sad
По-натам ще се включвам пак Simple Smile
МНого прохладен ден на всички Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 09:41 от usmivka66

Общи условия

Активация на акаунт