Майчинството счетоводно - 43

• 37 155
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Въпросът ми не е точно за тук,но не можах да намеря по-подходяща тема.Като цяло въпросът ми е на какви финансови помощи имам право,след като съм студентка без почти никакъв трудов стаж?Освен еднократната помощ,някакви социални помощи?Помощи за безработна?Някакъв начин бащата да взима майчинство?Глупавото е,че 2 месеца след термина са ми държавните,няма да мога вероятно и стипендия по майчинство да взимам..
Не искам да звуча алчно,но наистина искам да получа максимум от това,което мога,защото всеки знае-трудно е,аз още повече нямам от какво да пестя,нямам доходи...

# 511
  • В полите на Пирин планина
Въпросът ми не е точно за тук,но не можах да намеря по-подходяща тема.Като цяло въпросът ми е на какви финансови помощи имам право,след като съм студентка без почти никакъв трудов стаж?Освен еднократната помощ,някакви социални помощи?Помощи за безработна?Някакъв начин бащата да взима майчинство?Глупавото е,че 2 месеца след термина са ми държавните,няма да мога вероятно и стипендия по майчинство да взимам..
Не искам да звуча алчно,но наистина искам да получа максимум от това,което мога,защото всеки знае-трудно е,аз още повече нямам от какво да пестя,нямам доходи...

1.Ако си редовна студентка имаш право на помощта за студенти - 2880 лева в момента за 2011 г.
2.Месечна помощ за дете - 35 лева
3.Еднократна помощ за бременност -150 лева
4. Еднократна помощ за раждане - 250 лева за първо дете.
5. Месечни помощи до навършване на 1 година от детето -по 100 лева

2., 3 и 5 се полагат, ако доходът на член от семейството не надвишава 350 лева.

# 512
  • Across the Multiverse
Аз само искам да питам тези 350 лв. на член от семейството бруто или нето се взима. Защото бруто ми е 410 заплатата, но с таткото нямаме брак, така че само това се взима нали?

# 513
  • Пловдив
Аз само искам да питам тези 350 лв. на член от семейството бруто или нето се взима. Защото бруто ми е 410 заплатата, но с таткото нямаме брак, така че само това се взима нали?

да,само твоята заплата се взима и я делиш на две.прагът е 350 лв бруто на човек

# 514
Щом нямате брак смятат само твоите доходи и децата ти,той не фигурира за тях.И ние сме така и този месец подавах молбата си за детски и искаха само моите доходи за 1 година назад.

# 515
  • Across the Multiverse
А ако е за Еднократна помощ за бременност (150 лв.) т.е. аз все още нямам деца не би трябвало да се дели на 2 и не влизам в нормата... Sad

# 516
  • София-Младост
А ако е за Еднократна помощ за бременност (150 лв.) т.е. аз все още нямам деца не би трябвало да се дели на 2 и не влизам в нормата... Sad
Гледа се дохода за 12 месеца назад все пак...

# 517
  • Across the Multiverse
Гледа се дохода за 12 месеца назад все пак...
Дали е 12 месеца каква връзка има с това на колко се дели?

# 518
  • Пловдив

Дали е 12 месеца каква връзка има с това на колко се дели?

12 м назад ли си осигурена на 410 лв

# 519
  • Across the Multiverse
От датата на термина ако се смята назад- да, 12 месеца на 410 (Иначе преди това- от юни миналата год. до декември вкл. съм била на 375 лв.

# 520
Здравейте,
имам нужда от съвет по следния казус:
В момента съм в болничен поради рискова бременност, успоредно с това от работата ми превеждат символична сума под формата на бонус и съответно правят необходимите удръжки върху нея.
Това ще окаже ли отрицателен ефект върху сумата на майчинството ми след това? Имам предвид да го намали, тк майчинството се определя на базата на сумите, върху които съм осигурявана 18 месеца назад.

Много ще съм благодарна на отговор

# 521
  • София-Младост
Здравейте,
имам нужда от съвет по следния казус:
В момента съм в болничен поради рискова бременност, успоредно с това от работата ми превеждат символична сума под формата на бонус и съответно правят необходимите удръжки върху нея.
Това ще окаже ли отрицателен ефект върху сумата на майчинството ми след това? Имам предвид да го намали, тк майчинството се определя на базата на сумите, върху които съм осигурявана 18 месеца назад.

Много ще съм благодарна на отговор
Тази сума за периода на болничният ли е? В смисъл не знам дали е редно, ако едновременно получаваш обезщетение от НОИ и бонус от работодател... Принципно, ако на нея и се внасят осугоравки би следвал ода влезе в осигурителният доход, не би следвало да намали обезщетението.

От датата на термина ако се смята назад- да, 12 месеца на 410 (Иначе преди това- от юни миналата год. до декември вкл. съм била на 375 лв.
Защо ти е тогава тази еднократна помощ за бременост? Осигурена си, имаш 12 месеца осигурителен стаж... ще си получавашщ обезщетение от НОИ.
Или аз не съм разбрала какво питаш?!

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 21:24 от Boten Mary

# 522
Тази сума са ми я изплащали и преди болничния заедно със заплатата и сега докато съм в болничен продължават. В момента съм в болничен.

мерси много

# 523
  • София
Здравейте момичета, имам 2 въпроса, на единия май се досещам за отговора, но все пак да попитам.

Мога ли да прехвърля втората година от майчинството на сестра ми и при какви условия? Тя в момента работи, но може и да напусне, ако се наложи. Бабите и дядото и таткото не са опция.

Родих на 3 февруари, терминът ми беше 13 февруари, кога трябва да се върна работа? Ще ползвам само първата година.

Благодаря ви много за помощта!   bouquet  bouquet  bouquet

# 524
Здравейте , днес съм в голяма чуденка .Бременна съм в 7 ми месец.
Когато бях в 4ти месец лежах в болница и имам болничен който изплатиха чак днес.
Изплатени са ми 73.80 стотинки и ми се струват много малко .Предполагам че е само за юли .
Ето и по подробно.
Болничния ми е от 10.07 до 15.08 .Осигурявам се като самоосигуряващо лице на 420 лева.
Може ли някой да ми каже колко трябва да получа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт