Кухните - 39 тема

• 78 372
  • 795
  •   1
Отговори
# 120
.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2011, 21:49 от D V

# 121
  • Варна
Papi6 ето това е фирмата
http://valmaster.net/products.html?cat=kuhni

Цената и старанието бяха отлични!

# 122

Ходих до една от големите вериги за да разгледам и помолих за най-базовата и евтина възможна оферта. Те ми предложиха това. Цената , която назоваха беше 1600 лева.  Това е цена без уредите.Без специални механизми, а шкафът в дъното всъщност е хладилникът ми, не намерих в библиотеката подходящ .
Нормална цена ли ви се струва за ПДЧ за да си направя сметка откъде тръгвам?

Ако се търси ниска цена, то не е ли по-добър вариант да се купят готови модули, а не кухня по поръчка?
На мен поне ми се вижда много висока тази цена за ПДЧ.
Преди 4 години обзавеждахме жилище и разполагахме с ограничен бюджет.
Намерихме кухня от ПДЧ с цвят Елша/някаква полска марка, от Мебелна палата-Варна/, доста прилична като визия за парите си и без никакви забележки за качеството за тези 4 години-няма разлепено, подуто, провиснало, ръждясали панти, развалени механизми.
Синът ми беше точно на 2 години и любимото му занимание беше дрънкането на тави и тенджери, та бая блъскане на вратички имаше.
Всичко ни излезе 590 лв.
Това включва:

Шкаф-мивка-80 см
Шкаф долен-80 см
Шкаф долен-40 см
Шкаф горен-80 см
Шкаф горен-40 см
Шкаф горен/витрина/-80 см
Шкаф горен/нисък/-40 см
Купихме си отделно плот за над пералнята и отрязахме още два дълбоки рафта за стената-за микровълновата и за разни подправки, кутии, буркани и т.н.
Събрахме се в 700 лв, като плота го взехме половинка/2.10 см/, а мивка и батерия имахме.

# 123
  • Варна
Papi6 ето това е фирмата
http://valmaster.net/products.html?cat=kuhni
Цената и старанието бяха отлични!
Тъкмо разглеждах сайта им и видях ето тази кухня как миялната е сложена под фурната в колона. Сетих се, че някой тук се чудеше за такъв вариант. Много добре изглежда.  Peace

# 124
  • Русе
Обаче пък използването на микровълновата става почти невъзможно.

# 125
  • София
Галя, благодаря, аз се чудех. Обаче , моята е свободностояща и няма да се получи чак толкова хубаво.Пък и се вече не зная, до колко ми харесва да се вижда така плота под фурната.  newsm78

Бръмбофръц, ще търся други оферти тогава. Може би дърводелец. Гледах модулни кухни.Не намерих обаче такава, която да ми пасне в размерите и изискванията. Идеята за кухня по поръчка тръгна от желанието ми да вградя фурната в колона (отдавнашна ми мечта, да не се дупя) и да получа още някой и друг шкаф.

Днес ходих на гости на свеки.Кухнята е дълга около 3 метра. Реално обаче използваемата част от него беше около 50-60 см.Чудя се, достатъчно ли е като плот това разстояние? Ясно е вече, че козунаците ще меся на масата.. Laughing Каква, част от плота полазвате вие и намирате ли я за достатъчна? Аз ползвам 40/20 ..едва ли е нужо да казвам,че е ми е достатъчно. Crazy

Някой , ползвал ли е такъв механизъм за кухненските кърпи?

# 126
  • Русе
Кураж, аз в момента ползвам 60 см между мивката и фурната, а между хладилника и мивката 110. Част от тези 110 са заети с кафемашина, ножове и разно други боклуци. Така че тези 2 по 50-60 см, които ми остават са ми краааааайно недостатъчно. Особено ако се завъртим двама в кухнята. Така че сега ще правя хладилник - 60 см, фурна - ъглов шкаф 110 (до ъгъла) и 150 (от ъгъла) до мивката и след мивката още 80. Отделно бар плот около 150 см поне. Мисля, че трябва да ми стигнат.

# 127
  • София
Бръмофръц, много ти благодаря за идеята!  Hug Първоначално си казах нее, няма начин, аз нали всичко съм видяла. Crazy Ще ги погледна и на живо как изглеждат. Не разбрах само плота дали е включен в цената и допълнително ли се поставя или идват на модулчета и се слепват (второто не ми е вариант..много фуги много чистене). Само един сайт погледнах и за същите шкафчета сметнах около 670 лева.  Crossing Arms
Ще търся и в тази насока.  Grinning Тази кухня няма да я ползвам повече от 2-3 години надявам се. Ще си спестя малко нерви за истинската.

Meggysan, благодаря! Моят мъж не готви. Плота (свободният от уреди) обаче не е само за готвене.

# 128
Аз искам да благодаря на момичетата за идеите Simple Smile!

# 129
  • Варна
И аз ползвам в момента един плот от 60 см и един от 50 см. Не се вихря кой знае колко в кухнята, но изобщо не ми е достатъчно това място за едни обикновени манджи и салати. Ползвам си стабилно и четворката котлони за плот.

А тези от вас, които ползвате миялни машини - 45 см удобна ли ви е, тави и тенджери побират ли се вътре? Ние в момента имаме в квартирата си една малка миялна, много малка. Значи зареждането й е толкова досадно, едвам побирам чиниите и чашите, а и предварителното им почистване  ooooh! Много рядко го ползвам този уред, много по лесно ми е да си ги измия съдовете. Но сигурно с голяма миялна си е друго нещо.

# 130
Цитат на: rosy_bosy
Разликата е точно 10 см.  Laughing  Принципно естетически изглежда по - добре 60 см. разстояние, но не пречи и на по - ниско да са. Само да не си удряш главата в ширма като готвиш.
На теб защо ти е да намаляш разстоянието ?
To си е толкова, плочките свършват точно на 140см от пода, та затова питам, да не се налага да правя някакви кърпежи или други измислици ... иначе аз главата така или иначе ще си удрям, само да не е в областта на корема се притеснявам  Laughing

Ако не си висока, може да опиташ долните шкафове да направиш не стандартните 90см. а 85 или дори 80 см.  Така ще си направиш горните на 60 см. отстояние от долните. Провери колко ти е висока кухненската маса и дали ти е удобно права да режеш на нея, ако ти е ниско, повдигни я малко /с книги под краката примерно/ и виж каква височина ти е най - удобна. Ако плочките са ти до долу де, иначе пак ще трябва кърпеж, но от долната страна  Wink Горните шкафове няма да ти пречат, те са плитки и отиват навътре, но аспиратора те съветвам да избереш от тия дето се издърпват напред само при нужда, иначе стоят прибрани под долните шкафове. Само не съм сигурна на 50см. разстояние дали ще работи добре аспиратора, принципно дават 60-65 см. разстояние от котлони  Thinking

# 131

А тези от вас, които ползвате миялни машини - 45 см удобна ли ви е, тави и тенджери побират ли се вътре? Ние в момента имаме в квартирата си една малка миялна, много малка. Значи зареждането й е толкова досадно, едвам побирам чиниите и чашите, а и предварителното им почистване  ooooh! Много рядко го ползвам този уред, много по лесно ми е да си ги измия съдовете. Но сигурно с голяма миялна си е друго нещо.

Моята е 45 см. и си ми върши перфектна работа. Тави и тенджери - в долната кошница 1 тенджера + тава влиза, може да се дозапълни с няколко чинии. Но така или иначе на едно зареждане рядко се случва да има повече тави или тенджери за миене  Peace Но 60см. е повече от 45 при всички случаи, ако имаш възможност сложи голяма. Аз просто нямам място  Peace

# 132

Днес ходих на гости на свеки.Кухнята е дълга около 3 метра. Реално обаче използваемата част от него беше около 50-60 см.Чудя се, достатъчно ли е като плот това разстояние? Ясно е вече, че козунаците ще меся на масата.. Laughing Каква, част от плота полазвате вие и намирате ли я за достатъчна? Аз ползвам 40/20 ..едва ли е нужо да казвам,че е ми е достатъчно. Crazy

Ами аз имам един път плот 40 см. и отдясно 60см.  покрай мивката, от едната страна имам сушилник за чинии, от другата режа разни зеленчуци или трупам мръсни чинии  Mr. Green
Втори път по 50см. от двете страни на котлона - да мога при пържене да си оставям нещата за пържене от едната страна, готовите от другата, да преместя готово ядене от котлона и т.н.
Трети път по 30 см. от двете страни на хлебопекарната - за готовия хляб да го вадя да изстива, за кутията в която го държим. И отделно ползвам плота на пералнята за приготвянето на хляба, точно ми се събират контейнера и кантарчето с купата отгоре, брашното и т.н.
И не ми стига  Blush Когато правя баница например ми трябва място за корите разгънати, място за купата с плънката, място за тавата едно до друго да са. Ми нямам го.
Може би ако имаш непрекъснат плот от 100см. или повече ще стане по - удачно, отколкото както е при мен.

# 133
Най- накрая си показвам кухнята, поздрави на Tatitt  Simple Smile

http://farm7.static.flickr.com/6071/6105572088_0ff1dae4dc_z.jpg
http://farm7.static.flickr.com/6081/6105571686_3bd8a55a35_z.jpg
http://farm7.static.flickr.com/6079/6105571274_66cc0a85ca_z.jpg
http://farm7.static.flickr.com/6207/6105026485_1f5a125b9c_z.jpg
http://farm7.static.flickr.com/6062/6105570078_9ec615cbb5_z.jpg

Помещението е такова, че е трудно за снимане, пък и аз гледах да не хващам прозореца, който е още без щори, както и няма первази по ъглите на пода, набързо - толкова.  Simple Smile

# 134
  • София
pina кухнята ти е невероятна! Поздравления!

Общи условия

Активация на акаунт