Кухните - 39 тема

• 77 824
  • 795
  •   1
Отговори
# 60
  • Все на втория етаж
Това, дали кухнята ще дойде на модули или на плоскости в кашони зависи само от производителя - виждала съм и двата варианта. Това лято имахме удоволствието да правим основен ремонт и обзавеждане на две жилища, кухните бяха от коренно различни производители, та едната беше в плоски кашони, другата на модули. Монтажа на първата отне около 3 часа, макар на плоскости беше по- малка, та затова. Другата, макар на модули, монтираха 12 часа - щяха да я правят 2 дни, но решиха да я завършат, та от 8.30 сутринта до 20.30 отиде. Хем също не е голяма кухня.

Много е относително. Баща ми е монтажник и повечете мебели, които сглобява са на кашони. Рядко има на модули. Обикновено за ден се сглобяват, много големи ги прочват два дни, но повече от два дни май не се е случвало.
На мен кухнята ми е Русенска, дойде на кашони и я сглоби за 3 часа, но е малка.  Детската ни е от Явор и при нея всичко неше в кашони.

От него съм останала с впечатление, че рядко са на модули мебелите, но има , разбира се.

Та и за мебелите и за монтажа, зависи от фирмата и от монтажника.

Моята утре ще я покажа, днес я снимах, много си я харесвам. По поръчка е, всичко аз съм си измислила и решила как да е и съм много хепи  Flutter

# 61
Относно ъгловите механизми, помислете за неизползваемото пространство, което остава Peace.
При нас се получи така, че вратичката е 45 см,  а глухата част - 60 см. Механизмът е симетричен и усвояваме само 45 см от глухата част.
Не знам дали има изобщо друг вариант, но си е загуба на пространство.

Peace
Ако е само плот - вероятността нещо да полети в глухотата ми се струва голяма;)))
Ако пък е решетъчна кошница - пропадат всякакви боклуци и май трябва да разглобиш механизма, за да ги обереш.
P.S. Друго си е да се надуп.ш и да прибереш нещичко:)

# 62
  • Русе
Относно ъгловите механизми, помислете за неизползваемото пространство, което остава Peace.
При нас се получи така, че вратичката е 45 см,  а глухата част - 60 см. Механизмът е симетричен и усвояваме само 45 см от глухата част.
Не знам дали има изобщо друг вариант, но си е загуба на пространство.

Това ми е ясно, въпросът е при кой има най-малко неизползвано пространство. При всички положения ще е някакъв механизъм, няма да е рафт и да се д..я Wink.
Май в момента клоня към http://www.rosi.bg/mehanizam-za-aglov-shkaf---450-mm-1908.html. Не знам на тази фирма как са нещата, но ми се иска нещо по-евтино, другите механизми, ще са по-хубави най-вероятно.

# 63
  • София
arnavonit, със здраве да си я ползваш Grinning Hug

Аз да се оплача, че май заради 200 лева си съсипах кухнята. Още не са я сглобили, но от това, което виждам, става страхотно. Беличко, чистичко. Котлоните ми са черни SadSad Белите бяха с 200 лева по-скъпи и заради ограничения бюджет купих черни. Сега умирам от яд  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 64
Здравейте, няма да повярвате, но пак ще търся съвет..  Laughing.

Колкото повече мисля, толкова повече се отказвам от скриването на свободно стоящите  електроуреди .Днес изведнъж ми светна,че дори да скрия миялна и пералня ( и да загубя място, да оскъпя проекта, което е точно обратното на това, от което се нуждая) , хладилника - не мога.И той ще си се белее и пластмасата му ще изпъква на фона на останалото. Tired. По кифленски почти се разплаках, като  осъзнах,че няма да мога да си направя хубава кукленска кухничка.. Laughing Mr. Green После ми мина.

Моля ви за съвет, как ще получа най-добра визия с 3 бели , пластмасови (макар и добре изглеждащи) електроуреди ? Ако направя максимално светли (може би бели) долни вратички и се заиграя с цвета на горните? Как по добре ще се получи - с лак или без?
Мои роднини имат подобен проблем, сега ще правят нова кухня, но печката и пералнята са инокс, а хладилника, който навремето е бил в отделно помещение и не е съобразяван цветово с останалото - бял. По случая се интересувах напоследък за варианти и ми попаднаха идеи за боядисване със специален спрей за уреди. Имало ги в Практикер, но не съм ходила още. Гледах, че и иноксов дори се предлага, бил добре покривен и т.н. Виж дали такъв вариант не те устройва по-добре Peace

# 65

Аз да се оплача, че май заради 200 лева си съсипах кухнята. Още не са я сглобили, но от това, което виждам, става страхотно. Беличко, чистичко. Котлоните ми са черни SadSad Белите бяха с 200 лева по-скъпи и заради ограничения бюджет купих черни. Сега умирам от яд  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Не се ядосвай Hug! Наистина става много красиво, но вече ми се стъжни живота от търкане. Купих 3 препарата и керамичен нож и дори вода да сложа да заври, търкам по половин час след това .
Предполагам, че и черния плот се замърсява, но абсурд е да му личи всяка точица Laughing.
Някой ден ще пусна снимки и аз. Като цяло се получи много добре, но откривам много неща, които бих променила следващия път. Laughing

# 66
  • София
Шайн, благодаря ти. Ще се успокоявам с твоя пост Simple Smile

# 67
  • Варна
Шайн би ли споделила кое отчиташ като грешка и би променила,
че и ние да не правим грешки.
Аз отдавна се каня да питам тези,които имат бели керамични котлони
и могат да направят сравнение с черните-по-лесно ли се драскат и
по-трудно ли се подържат?

# 68
Здравейте момичета, включвам се с любим блогhttp://decophotoblog.blogspot.com/search?updated-max=2011-08-21T … amp;max-results=7, в който има доста интересни идеи. Courage, можеш да откраднеш от там идея за кухня с бели свободно стоящи уреди!

# 69
  • София
Courage, ти явно си падаш по силните цветове. Няма лошо, само имай предвид, че те натоварват пространството, смаляват го и доста бързо омръзват. Вариантите са два - или правиш евтина кухня в силни цветове и после като ти омръзнат, сменяш вратичките. Или правиш нещо по-скъпо, но не толкова натрапчиво като цвят, което ще освежаваш с различни аксесоари в по-силни цветове. Аз лично съм за втория вариант.
За белите уреди - при нас хладилникът беше бял и нямаше начин да се върже с останалите иноксови неща, при което го облепихме с фолио и ефектът е страхотен! Е, не е като от магазина, но само от близо се виждат тук там някои неравности на фолиото. Никой не забелязва, ако не му обърна специално внимание. Така че, това е вариант.

# 70
Компромиси правим май всички, освен ако не сме специалисти и не разполагаме с неограничен бюджет...
 Rolling Eyes

И ние така, в името на вратичките, които харесваме /фурнировани МДФ/,
попаднахме на майстор, който се оказа не изпипва вътрешността на шкафовете.
Но пък и като не сме специалисти, предоверяваме се...
Днес довършва монтажа за пореден път, надявам се окончателно.

Но нека не си разваляме удоволствието от новите кухни!
Резултатът е комплекс от толкова много обстоятелства,
а и винаги я има опцията при новозаделени средства,
да направим желаните подобрения, да подменим старите уреди и пр .
 Hug

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 11:11 от envia

# 71
  • sofia
И последно, може ли да ми препоръчате някоя от двете книги (ако не е в коя тема, могат да ме насочат правилно) тази или тази ?
И двете  Laughing
Не се лъжи по корицата (ако не си ги разглеждала), вътре няма интериори. Само цветове в едната, а в другата цветове, текстил и настилки с обяснения, кое къде би могло да се използва и преобладаващия цвят какво настроение носи.

За цвета на кухнята, просто се хвани за нещо, което харесваш (или имаш налично) и се върти около него. Личната ми драма....местим кухнята в друго помещение - имам миялна, хладилник (нисък), шкаф-мивка и печка. И налични бледозелени теракотени плочки, които трябваше да слагаме в настоящата кухня, но плановете се смениха. И го реших - бели шкафове, плот дървесен, под - въпросните плочки и дърво. Гръб не съм решила. Значи основното е бяло и дърво + зелено за цвят

# 72
  • София

Върни ги с молба за смяна. Нали си пазиш кашона?
Освен това в едномесечен срок съгласно закона ЗЗП може да върнеш всичко.  Hug
Успех!

# 73

Аз да се оплача, че май заради 200 лева си съсипах кухнята. Още не са я сглобили, но от това, което виждам, става страхотно. Беличко, чистичко. Котлоните ми са черни SadSad Белите бяха с 200 лева по-скъпи и заради ограничения бюджет купих черни. Сега умирам от яд  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Имаш ли нещо друго черно в кухнята - абсорбатор? Фурна?
И аз харесвам бели кухни, но забелязах, че има разлика в нюансите на бялото. Така, че може и да се е получило добре, че си избрала черни. А и ако се цапа толкова лесно... Аз ще имам шкаф, който ще е на 30-40 см от котлоните и се чудя дали няма да пръска и да ги чистя трудно.

Аз имам голямо колебание:
дали МДФ мат или МДФ гланц да избера за кухня, отделно има МДФ сатен, който е близък до мат-а, но май е малко по-скъп от мата. Някой има ли кухня МДФ мат и да сподели дали се драска? Аз клоня към МДФ мат. По-евтин е и по-изчистен.

Другото ми колебание са дръжките:
Харесвам вкопани дръжки, но те оскъпяват. Не знам дали са и удобни:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/300199_2686714564 … 122_2053388_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/154366_4684527072 … 743_4619389_n.jpg
Има и други вариации по темата.
Какво мислите - заслужава ли се да се плати повече за такъв тип дръжки?

# 74
  • София
geryger, купувани са преди около 2 месеца. Sad

SeaDream, няма нищо черно. Абсорбера е скрит, фурната е бяла.... Вчера я бяха сложили - стои съвършено.  Embarassed Май само кафе машината ми е черна.
Аз избрах МДФ мат. Не заради цената. Просто ми харесва повече от гланца. Някак по класическо, изчистено и стилно ми седи. Дали се драска ще мога да кажа след 3-4 седмици. И нашите дръжки са вкопани (доколкото помня). Просто нямаше да стои красиво с други.
Май така като те чета, харесваме абсолютно еднакви неща.

Общи условия

Активация на акаунт