Кухните - 39 тема

• 77 907
  • 795
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз благодаря за така създалата се дискусия за пиролизата  Laughing Значи намерението ми да я пускам на 3-4 месеца си остава, ако ме домързи може и на по- рядко да е.

Може разбира се, зависи колко ти изкипява манджата.
Pina, аз имам фурна с пиролиза от една година и до сега съм я пускала два пъти, като тези дни ми предстои трети път. Но не препълвам тавите. Често готвя в затворени съдове или с фолио. Но определено готвя често.

# 631
Може да е нещо технологично. Аз пека или само отдолу (много рядко) или отгоре +отдолу ( или на реотани или на вентилатор) и евентуално грил за дозапичане или за сандвичи.
Никога не съм използвама само горен реотан ( по старите печки имаха).

Може разбира се, зависи колко ти изкипява манджата.
Ако изкипи обаче много наведнъж не пускайте пиролизата без да сте почистили поне малко, защото става лисичарник:)

# 632
Когато вентилатора духа топъл въздух и плюс това разнася топлината от долния реотан, няма нужда от горен реотан. Затова няма отделна опция за само горен реотан.

Грил реотаните са може би различни  Thinking Аз за сегашния, на АЕГ-то нямам още мнение, но на старата ми Горение грила направо овъгляваше отгоре за минутки и няма шанс да се готви по този начин. Просто отгоре ще е въглен за 5мин, а отвътре напълно сурово. За сандвичи беше идеално.

# 633
  • Балчик
Защо е тази "мода" с тези печки да нямат "само горен"?
Аз съм свикнала - отгоре/ отдолу/ отгоре и отдолу - според зависи как върви печенето ...

Защото с наличието на вентилатор не ти трябва. На мен лично никога не ми се налага да ползвам само горен или само долен, нито да превключвам между тях по време на печенето. Идеално си се изпича отвсякъде.

Pina, на моята програма горен+ вентилатор може да се нагласят градусите, така че няма да овъглява бързо. Но ти казваш тази програма я нямаш май. newsm78 А и на двойния грил мога да намалям градусите също. Както казах не ми се е налагало, но ще стане, примерно на 170-180 гр, а защо не и 200 зависи какво печеш. Няма проблем според мен.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 12:32 от Джемма

# 634
Имам грил + вентилатор и на старата имах, и на новата имам. От новата нямам впечатление още.

# 635
Джемма, благодаря  Simple Smile

# 636
  • София
здравейте, имам следното питане: Има ли някоя от вас врати на шкафовете от МДФ гланц, и искам да попитам остават ли много пръстови отпечатъци по вратите?

# 637
Аз нямам, но принципно, ако са ти чисти и сухи ръцете, няма как да остават пръстови отпечатъци.

# 638
Здравейте на всички, днес видях темата случайно. Толкова съжалявам, че не попаднах тук по-рано. Колкото успях, разгледах вашите снимки и много ме вдъхновиха. Аз също сега завършвам новия ни апартамент и имам нужда от съвет. Ще се взема готова кухня от Ikea, бяла, Lidingo. Помещението за бокса не е голямо - 2,65 на 2,85 и се колебая между височина на горните шкафове 70 см и 92 см. Предвид факта, че хладилникът ми е 192 см. Горе няма да имам стъклени вратички, всички ще са еднакво широки - 40 см. Благодаря ви предварително. Pina, видях, че има драма със снимките на новия ти дом, но те моля, дай ми възможност да видя хола. Видях кухнята. Пак ви благодаря на всички предварително. Ще чакам съвет.

# 639
Моят съвет е да си вземеш по-високите шкафове - мястото никога не стига в една кухня (особено, ако е малка или бокс). В моята малак кухничка, имам два реда горни шкафове- общо стават 140 см ( 50 см- нещата , които ползвам всеки ден- чинии , чаши и пр. +90 см - малко по-рядко използваните неща.). Намирам,че си е напълно удобно. Винаги има неща , които ползваш по малко и могат да стоят на най-горните рафтове.

Малко по-нагоре някои пита за mdf гланц- определено се цапа и остават отпечатъци - ръцете си имат своя мазнинка от кожата и винаги остават следи. А ако готвиш, още повече. Но не на всеки цвят личи еднакво - ако е светло прави по-малко впечатление. Моята е черен гланц и много си личи. Ама на мен си ми харесва Simple Smile
По-добре пробвайте върху мостра, за да прецените.

# 640
Аз в кухнята имам 2-3 празни шкафа  Rolling Eyes а знаете, че не е голяма. Споделям го само като любопитен факт, иначе и аз бих избрала да има колкото се може повече шкафове, с годините човек събира каква ли не посуда, все някъде трябва да се слага. Аз нямам много неща, от там идва цялата работа, но ще си купя.

# 641
Благодаря ви. Мисля, ако си взема 92 см, да сложа един шкаф над хладилника, за да ги изравня. А иначе, Lidingo-то не е гланц, http://www.ikea.bg/DefaultCategory.aspx?page=kitchen&cID=250 - 6 снимка, по-скоро е в ретро стил. Отдавна си мечтая за бяла кухня. Ако аспираторът ми е на 45 см над плота, много ли е ниско? Вграден е.

# 642
Аз не можах да видя кухнята, която си избрала, отваря ми се нещо като начална страница.

Шкаф над хладилника и аз имам, много приятно се изравнява с него и все за нещо може да се ползва, за аптечка мислех аз. Но, аспиратора на 45см от котлоните не слагай! Той фабрично си има изискване за 60см над котлоните и освен това няма да ти е удобно, много е ниско.

# 643
На началната страница има снимки в средата, подредени в каре. 6-та снимка е тази, която съм избрала. Можеш да кликнеш върху нея или, ако затвориш карето, да се придвижиш със стрелките. А за аспиратора ми е много болна тема - котлонът ми е в края, отдясно. В ляво ми е мивката, по средата - миялната. Ако кача всички горни шкафове - не ми е много удобно и красиво, ако кача само шкафът на аспиратора - не ми е красиво

# 644
Bancheva,аспиратор на 45 е нисичко, наистина стандартът е 60, макар при мен да е на 55 и да си работи. (аз съм под 1.60, и реших горните шкафове да са мъничко  по-ниско)  Но по ниско не знам, дали е удачно. А и човек започва да с удря главата в него ( ако е телескопичен, ако го изтеглиш).

Другият вариант, който ми хрумва за горните ви шкафове обаче не отговаря на избраните ви шкафове с ширина от 40 см. ( предполагам,че сте се спряли на тях заради размера 2.65/2.80)  Ако минете на 60см ширина - има опцията за два реда шкафове( едно си знае баба, едно си бае -  Laughing) - 1ви ред  FA- Стенен шкаф 60x35 бял, втори ред- FA- Стенен шкаф 60x70 бял. така общата височина става 250-255.( долни шкафове -90, разстояние между редовете шкафове 55-60см, и 105 см, горни шкафове). Ако хладилника е 192, и се сложи над него шкаф FA Стенен шкаф 60x57 бял, общата височина става  249, а ако се варира с разстоянието между хладилника и горния шкаф- може да се изравни с другите. Естествено, това излиза по-скъпо решение, и може би по-трудно ще пасне на размерите на кухнята ви. Но примерно долния ред шкафове може и да е без вратички - видими рафтове и на него да има чаши и пр., в някои от шкафовете да е микровълнова фурна, един би трябвало да стигне за вграждане на абсорбатора( за някои модели) и тн. При 60 см шкафове можеш да ги съгласуваш с долните.  Помислете си.
А за гланца, някой друг го бе споменал Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт