Кухните - 39 тема

• 77 833
  • 795
  •   1
Отговори
# 750
...
Тъй като не съм си мила телескопичните водачи, все още, кажете ми на какъв период от време е хубаво да става това? Добре, че става в съдомиялна - никак не ми се мият на ръка. А на каква програма ги пускате на автоматична или за силно замърсяване?

На която и програма да ги пуснеш/когато не са силно замърсени/ ще се измият.
Ако са много замърсени - първо ги напръскваш с обезмаслител, след което изплакваш и чак тогава в миялната/аз не съм ги оставяла да станат толкова мръсни  Simple Smile /.
Обикновено използвам програма на 75 градуса или автоматична. Мия ги веднъж на 2-3 месеца.

# 751
И на теб благодаря!

# 752
Моята фурна е с пиролиза и има телескопични водачи. Мисля, че може на първа страница да се напише - фурните с пиролиза могат да имат телескопични водачи, защото това се пита постоянно. Ама какви митове витаят само... и предполагам най- вече продавачите ги разпространяват измисляйки врели- некипели, за да те убедят да купиш това, което имат.  Laughing

Предполагам объркването дойде от това, че писах по назад за моята фурна с пиролиза, за която пише, че трябва да се махнат скарите, вкл. страничните.
Вашите като са с пиролиза и водачи пише ли, че трябва да се вади скарата при пиролиза?

Така като ви чета или аз готвя много зле или препаратите, които ползвам са супер зле. Няма начин скара, по която има пръснала мазнина по време на печене да ми се измие идеално в миялната без сериозно напръскване с друг препарат преди това. Винаги използвам за миене програма на 70 градуса. А и явно почти всичко, което готвя пръска, защото скарите си ги мия постоянно, да кажем не по рядко от на 3-4 седмици. Колко дълбоки тави ползвате?  Моите тави са плитки, но и аз готвя малки количества.

# 753
Аз още не съм си прочела книжката  Embarassed не знам какво пише. С налучкване разбрах как работи и ползвам, което съм открила сама като функция. Аз така и за съдомиялната разбрах, че ми се местела горната кошница на 3 нива, като съфорумка със същата спомена, че тъй се местела, та погледнах и видях как се мести, ама не в книжката, а самата кошница. А, и за фурната от тук разбрах, че била със 'студено стъкло' та ходих да го пипам докато работи - верно студено било стъклото  Simple Smile

Рокси, с какво пръскаш преди да миеш в миялната?

# 754
Май съм пробвала кажи речи всичко на пазара  Confused Обезмаслители- всичките са горе долу еднакви като качество, май Меглио последно ползвах.
 Най добър резултат съм постигала с един препарат за по малко от левче от Кауфланд в малка оранжева бутилка, около 300 мл, Фавори. Пишеше и на гръцки на него, предполагам, че е някаква суперсилна и проста химия.
Сега ползвам едно пръскало от ДМ- Dr Beckmann backofen aktiv gel (  в Австрия съм), ама както е актив, така е слаба работа.Пак трябва да мина с твърдата част на гъбата, за да се получи желания от мен резултат.
Задължително изплаквам преди да пъхна в миялната.

За миялната ползвам Сомат Перфект- таблетките с бяла перла в средата. Макар че съм купувала и марката на ДМ, и честно казано разлика не виждам.

# 755
...
Вашите като са с пиролиза и водачи пише ли, че трябва да се вади скарата при пиролиза?
...

Да трябва да се махат и водачите и страниците/на които лежи скарата/ и скарата.

Аз обикновено готвя в тави с капак и пръскането не е много голямо при мен. Но всичко се измива в миялната. Ползвам таблетки на Кларо.

# 756
 Здравейте момичета, отдавна Ви следя темата и искам да благодаря на всички за идеите и съветите, които давате. Най сетне се сдобих с мечтаната от мен кухня и бързам да Ви се похваля.
http://xtrimen.snimka.bg/architecture/kuhnya-i-trapezariya.625627.25245549

# 757
  • Стара Загора
Nadedooo прекрасна кухня,с здраве да си я позвате,разкош !
моля те сподели какъв ти е плота ,мивката ,и пода в кухнята .

# 758
kokovi4, благодаря! Плота е обикновен термоплот ламиниран, но е австрийски, ( исках гранит, но ми поискаха много пари ...) мивката е от композитен материал - Vitrotek, вътре е с метални частици. Относно плочките - 45/45 марката е Валентино.

# 759
  • Стара Загора
kokovi4, благодаря! Плота е обикновен термоплот ламиниран, но е австрийски, ( исках гранит, но ми поискаха много пари ...) мивката е от композитен материал - Vitrotek, вътре е с метални частици. Относно плочките - 45/45 марката е Валентино.
Благодаря за бърз отговор.
Моля те сподели трудна ли е поддържка на черен плот?

# 760
kokovi4, ще ми трябва време за да отговоря твърдо относно поддръжката, за сега не, но мисля, че по принцип зависи от водата.

# 761
Nadedooo, честито! Много модернистична кухня!

За черния плот - аз съм имала черни мебели, някакъв ад е! Може да им бършеш праха 3 пъти на ден и накрая пак са в прах  Simple Smile Ако, пък, се мие с вода и е твърда - жална ти майка. Но е много ефектен - факт!

# 762
Честито, Nadedooo! Много е ефектна. Обожавам такива кухни и моята ще е подобна (надявам се).
Моят плот ще е графитен и не се бях замисляла, че ще е трудна поддръжката. Всъщност ми е все тая. Винаги съм държала на детайлите и красотата пред това да ми е удобно  Grinning
Избрах всички мебели да са бял лакобел (или там каквото се нарича), както и част от кухнята и не ме интересува колко трудно ще се поддържа. Важното е да ни е красиво  Hug

# 763
Nadedooo красота Simple Smile честито!!!  Hug

Аз имам молба за една снимчица на паркета, по точно как изглежда в съчетание с черни и бели мебели.
ако може и информация    Praynig

# 764
Момичета препоръчайте ми голяма мивка и не много скъпа.
Някой има ли фурна AEG с пиролиза и водачи да сподели мнение?
Също ме интересува поддръжката на белите плотове на кухните ви, надират ли се, личи ли, захабяват ли се?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт