Бургаски мами:) - 2 част

• 29 623
  • 744
  •   1
Отговори
# 240

Gigito - както ти е писала Дейзи няма защо да се притесняваш. Това е нормално да има такива малки разлики " +", "-" една седмица. Все пак тези измервания не напълно точни, защото бебечето се движи, от различни други фактори на ехографите. Така че се успокой и си мисли само за хубави неща.

# 241
  • Бургас
И аз съм тук, но нямам какво да напиша  Tired

Gigito, не се притеснявай- нормално е да не са съвсем съразмерни и като по калъп бебетата  Laughing В ехографите предполагам, че са заложени някакви идеални, манекенски мерки  Crazy

# 242
  • Across the Multiverse
Благодаря ви, момичета, за бързите и успокоителни отговори. Аз уж ги знам всички тези неща, ама все го мисля и не ми зилиза от главата. При двама лекари на 2 апарата и все сме седмица-две назад като никой не ми каза всъщност причината по-късна овулация ли е или поради друго върви по-малко бебчето (ако въобще може да се каже със сигурност). Мерси още веднъж   bouquet
П.С. Аз ровя нета за прабългарски имена ( защото вече какви ли не гледах) ама женските все много страшни  Rolling Eyes  Simple Smile Ние имаме уж вече избрано ама да не изтървем някое по-хубаво  ooooh!  Simple Smile

# 243
То и ние с мъжо като истински родолюбци гледахме мъжките прабългарски имена,но мъжО си "хареса" Елемаг и прекратихме засега мисията. Laughing Laughing Laughing
Иначе женско ми харесва Девора,но звучи малко като сгрешена Дебора,а това последното никак,ама никак не звучи българско.
Гиги,на мен с първото Драгнева все ми казваше,че е голямо бебе и върви с две седмици напред и аз шашната как ще родя накрая родих една мишчица 3200гр.Та какво значат седмица-две,нищо.А ако ти бяха казали,че върви напред нямаше да се притесняваш,нали? Laughing

# 244
  • На морето!
Инлов, досега не съм си видяла бебето на преглед при Миринчев. Надявам се да чете тук и да се впечатли от исканията на пациентките си и да промени това. Иначе други оплаквания нямам.
Благодаря за комплиментите, много приятно ми стана  Heart Eyes Аз все още не съм разгледала снимките ви, не ми остава време много, но ще наваксам и във ФБ.
Днес посетихме зоологическата градина в Айтос. Животните вече са не просто измъчени, а и агресивни. Тъжна картинка, особено за бременни, обожаващи животните жени.
На мен около датата на МЦ ми се засилва някакво течение и имам леки болки, около 2-3 дни. На ЖК съм чак на 30ти и ще поговоря с док. за всичко това.
За разликата в г.с. според ехографа- според Бояджиев до 3 г.с. разлика м-у МЦ и ехо не се счита за съществена. Симеон вървеше назад, накрая уж навакса, трябваше да е 3600, а се роди 2800, но дългокрак, което е объркало изчисленията на ехо-то.
Шоки, как си? Усъвършенства ли храненето в леглото? Сега му е времето любимият да те поглези и да зарежеш всичката работа за друг път.  Hug
Ох, ставам, че преядох зверски (отново) и ми е супер некомфортно да се свивам на дивана.
Целувки на всички  Hug

# 245
  • Across the Multiverse
То и ние с мъжо като истински родолюбци гледахме мъжките прабългарски имена,но мъжО си "хареса" Елемаг и прекратихме засега мисията. Laughing Laughing Laughing
Иначе женско ми харесва Девора,но звучи малко като сгрешена Дебора,а това последното никак,ама никак не звучи българско.
Гиги,на мен с първото Драгнева все ми казваше,че е голямо бебе и върви с две седмици напред и аз шашната как ще родя накрая родих една мишчица 3200гр.Та какво значат седмица-две,нищо.А ако ти бяха казали,че върви напред нямаше да се притесняваш,нали? Laughing
Да Simple Smile Със сигурност щеше да ми е доста по-спокойно ако беше напред. Simple Smile
Елемаг е готино Wink Нещо като Елемент от Детмаг  Laughing  А как ви се струва ДиворАст за момче, а ако е момиче- ДиворастИя  Joy  Joy  Joy
А Девора е много величествено, но самото буквосъчетание ми носи нещо от devour и други поглъщащо-разрушителни галголи.  Thinking

# 246
  • Бургас
Добро утро!
Мама ви пикла отново е първа на линия  Laughing

Менина, усъвършенствах плюскането полегато положение /разминах се с едно петънце на блузата/  Grinning
Видях и аз някои прабългарски имена, някои от които странни за нас, но за тогавашните времена явно не са били.Видях и едно име, с което е кръстена на първата ми братовчедка дъщерята - Косара.Аз не знаех, че е прабългарско.
Дейзи, това Елемаг като го прочетох няколко пъти вече и взе да не ми е толкова странно като в първия момент  hahaha
Гиги, голям смях с Диворастия, както и с Дивораст  Joy
Крис, къде се губиш, дано всичко да е наред!  Hug

# 247
Добро утро и от мен:)Simple SmileSimple Smile

Надявам се днес да сме по-активни и само хубави неща да си пишем. Какво стана със срещата. Дайте да си изберем в крайна сметка някоя дата и час. Хайде мамчета Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
Шоки - надявам, че си по-добре вече и че няма зацапване Praynig

За днес ни остана да отидем да видим нашата позната, която роди. За сега нямам какво друго да пиша. но след обед пак като ви изчета ще се отчета

Хубав ден!!!

# 248
Абе момичета я да питам аз. Виждам , че има мами като чакат като мене второ детенце. Как се оправяте с първите си деца, не ви ли ядосват или само моя малкия ми вдига кръвното ? Или просто всичко се дължи на бесните хормони. Незнам, аз понякога се чувствам страшно безсилна, направо ми идва да не казвам какво.... Той че е палав, палав е- дори повече от необходимото за момче, на всичкото отгоре е и голям инат, но и като се замисля, какво нормално държание искам от дете на 2 г. и 8 месеца. Мисля , че и баба му има вина. Не искам така да говоря, защото го гледа от едно късче месо откакто се е родил ми помага, на нея е кръстен и много си го обича и доста го е разглезила . Отделно като стана малкия на една годинка и аз почнах работа и той остана ежедневно в нейните ръце. Но в дадени моменти виждам, че й се качва на главата и тя нищо милата - а аз просто лигавщини не понасям и полудявам. Ох много дълъг пост стана.  Моля другите мами на момчета особено, да споделят как се оправят с малките "зверчета"?

# 249
  • Където морето целува небето...
Добро утро и от мен! И аз съм тук. Вчера бяхме на сватба и беше много хубаво. Аз с моите хормони си поплаках малко, ама как няма - емоции. В ресторанта ми беше мнооогооооо гадно - как на сватба и да си седиш на д-то. Едвам издържах ви казвам... ама какво да се прави, ще наваксвам после.

За среща на мен ми е все едно.

# 250
Здравейте,момичета.Страхотно време и аз смятам да му се насладя.Вече направих една разходка из наше село.
inlove,малко ти е детето просто.В тази възраст на сина ми изобщо не съм са замисляла за второ.Исках да ми е леко,първото да е самостоятелно.Честно казано чак като сина ми стана на четири бях готова за второ.Аз смятам че между три и пет години разлика между децата е идеално,като по-скоро ако е по-голяма е в полза на по-лесното им отглеждане.На мен никой не ми е помагал и слава Богу,че е така.С чиста съвест можа да заявя,че никак не съм имала нужда от баби,не ми е тежало да си гледам детето,а и мъжа ми е напълно равностоен в отглеждането му.А бе да кажем,че съм хитра и си направих живота лесен като изчаках за второто дете и лично аз чувствам,че точно за нас сега е идеалното време.И да ти кажа  има и по-зле от твоето положение.Горката ми сестра на моменти е неадекватна от грижата за момчетата си,които си показват номерата както и едновременно,така и по единично но никога не са и двамата в спокойно положение.Разликата им е година и десет месеца и големият откакто се е родил малкият отказва да порасне и все едно се гледат две бебета. ooooh!

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 11:49 от deyzi

# 251
deyzi миличка широко ти е около врата  Simple Smile защото си родила първото преди 8 години. Нормално е чак сега да искаш второ. Ние с теб сме почти наборки с една година разлика. Ако сега не се бях навила на второ дете след 3-4 години ще съм на 38-39. Нали се сещаш , че изобщо просто нямаше и да помисля за това. Хубаво , че мъжът ми е по-настоятелен и мрънкаше за второ. Винаги тежестта пада на плещите на майката каквото и да е, просто лесно няма в този живот.  Или се жертваш в името на децата си, или си егоист и си гледеш собственият кеф. Така че аз предпочетох да се озоря малко повече , но да имам още едно детенце, колкото и трудно да ми е. Една работа отлагаш ли я във времето,тя нама да стане .  Особенно пък за жените , където детеродните способности намалят с течение на възрастта а и времената в Бъгария по-хубави няма да станат, просто рискуваш.

# 252
  • Бургас
inlove , да споделя и аз за по-голямото дете. Не мисля, че има някаква промяна в държанието му, но при мен хормоните си казват думата и му се изнервям постоянно. Досега винаги съм се въздържала от викове, крясъци, да не говорим за шамари, но откакто съм бременна се усещам че на моменти му се карам и даже пошляпвам за абсолютни глупости. Отдавам го изцяло на хормоните- детето не ми е виновно.
Що се отнася до разликата и на мен 3 години ми се виждат малко, но аз съм си гледала сама първото дете и сега за второто не разчитам на никого. Мисълта, да гледам деца с малка разлика винаги ми е била много страшна  Laughing За мен 4-6 години разлика е оптималния вариант  Peace

Аз да ви се оплача, днес съм с много ниско кръвно- постоянно ми е замаяно. На всичкото отгоре ми е излязла някаква стресница, от която ме боли чак челюстта  Tired Някакъв лек за това ? newsm78

Иначе ходихме до Кауфланд и взехме 2 матрачета на ТЕД за кошарата. Бяха на промоция по 60лв., размер 60/120, ако някой го интересува  Simple Smile Също и 2 комплекта за кошара по 15 лв.- 100% памук. Това не бяха от най-наложащите неща за купуване, но мъжа ми като хареса нещо не се трае просто  Crazy

# 253
Здравейте, мимичета! Вчера така и не намерих взема да се запиша, ама днес ви изчетох от-до.
Та вчера с мъжа/90% той де/ избрахме два рафта и преобразихме мазето. Беше склад за всякакви джунджурии и аз си мислех, че никога няма да го видя подредено. Ама по негова инициатива купихме стелажите, той отдели нещата за изхвърляне, измете, сглоби рафтовете и подредихме. Сега отиде за последно оформление и съм много ентусиазирана, защото съм запланувала още какво от апартамента ще слезе в мазето и ще ми се освободи място!!! После бяхме на пазар и после с приятели до полунощ...
а приятелката ми като ми зачете една лекция - цял час, затова, че искам като мина 27г.с. да ходим с колата до Истанбул, а според нея риска не си струва да се поема. Че, ако нещо се случи с бебо, какво ще предприема, или ще се обвинявам ли и т.н. Сега ме е хвърлила в едни дълбоки размисли... Вие пътувате ли често и на какви разстояние? Възниквали ли са някакви проблеми и притеснения? Приемате ли някакви лекарства за самото пътуване?
Гери, на мен стресници ми излизат почти всяка зима, а често и по друго време, ако се притесня или разболея. Та наскоро пак имах на горната устна. Аз ползвам гел за мазане - Виру мерц - безветен е с аромат на мента. Намазвам по 5-6 пъти на ден, като той си образува слой, който лесно се маха. За няколко дни мястото вече хваща коричка, намалява и до седмица проблемът е решен. Последният път/вече бях бременна/ пак го ползвах, но не се бях консултирала с лекар/реших, че е външно приложение, далече от бебето/. Гелчето е под 5лв, с дълъг срок и го ползвам за повече от една стресница.
А за среща аз предпочитам 22/09 в 11.00часа. И на 23-ти мога, но нали трябва да е нещо конкретно, пък и 22-ри е по-близо.
После пак ще пиша, че мъжа ми ме вика за идейки за мазето.

# 254
Влади,защо така мисли приятелката ти?Тя ли е имала проблемно бременност и се е наплашили или ти имаш някакви проблеми?Аз с първата си бременност пътувах за Коледа за Чехия с автобус.По сред зима си беше.Бях в пети месец на отиване и две седмици по  късно си върнахме когато бях в началото на 6-тия.Никакви проблеми нямах.Къде е Чехия,къде Турция. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт