Рим - пета тема

• 78 672
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ти  Grinning Ако се сетя за още нещо ще питам  Grinning

# 91
Някой може ли да ми каже колко са летищните такси на Wizz , не съм пътувала досега със самолет и нямам представа как стоят нещата  Grinning Надявам се някой да може да ми помогне.

# 92
Някой може ли да ми каже колко са летищните такси на Wizz , не съм пътувала досега със самолет и нямам представа как стоят нещата  Grinning Надявам се някой да може да ми помогне.

За всеки билет е различно (зависи от деня, часа и т.н.). Кто си купуваш билет ще разбереш.

# 93
  • Русе
Относно Ватикана: Някой беше писал, че към 14 часа няма никаква опашка за Ватиканските музеи. Да, това е така, защото в тях пускат само до 12 часа. Към 13 часа започват да ги затварят поетапно и към 14 часа вече всичко е затворено. В музеите на Ватикана се ходи рано сутрин, но тогава си има опашка. След това може да отидете на купола и  в базиликата Свети Петър. Ако искате да посетите и музеите само за Ватикана си отделете един ден, като и един ден даже е малко. Ако искате да се разходите из Колизеума, Палатино, Римския форум, трябва също да предвидите почти цял ден. Капитолийските музеи също се обикалят с часове. Виж, площади, фонтани и т.н. по-бързичко, но на Фонтана Ди Треви се връщахме всеки ден, защото това беше нещото, което на мене най-ми хареса в Рим. Ако сте почитатели на катедрали, също може да ги разглеждате с часове.
Приятно изкарване на тези, които им предстои да се потопят в Рим.

# 94
Много отдавна искам да посетя Рим и сега може би ще имам тази възможност.Ще му се насладя с удоволствие  Grinning Колкото до билетите - летищните такси, надявам се да не са над 100 лева.

# 95
  • София
Относно Ватикана: Някой беше писал, че към 14 часа няма никаква опашка за Ватиканските музеи. Да, това е така, защото в тях пускат само до 12 часа. Към 13 часа започват да ги затварят поетапно и към 14 часа вече всичко е затворено.

Според сайтът им това е вярно, но само за последната неделя от месеца, когато е и безплатният достъп. Иначе работят до 6 следобяд от понеделник до събота.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 11:14 от Lana

# 96
vesssrusss - В Музеите на Ватикана пускат до 16.30 часа, а са отворени до 18 часа. В 14 часа нямаше нито един човек на опашка, малкото които се появяваха, влизаха веднага.  Peace
Първият път, когато ходихме, беше месец май - явно началото на високия сезон и както писах по-рано опашката беше неописуема, чакахме повече от 3 часа, а вътре беше гмеж, нищо не можеше да се види от хората, просто една тълпа, която те помита... И из града беше същото - лудница навсякъде, не можеше да спреш да си разгледаш картата, защото имаше опастност да те сгазят. Сега беше много по-спокойно, и пред Колизеума, и по улиците, и пред Ватикана и вътре, и се радвам, че успяхме този път да разгледаме и да се насладим на спокойствие.

bobolinkata_desi - За летищните такси - летищните такси не се определят от авиокомпанията, а от летищата. Това е сума, която плаща всеки пътник за обслужването, което получава на летището (най-общо казано) - чек-ин, пренос на багаж, сигурност, безплатни тоалетни и т.н. Летищните такси не са фиксирана сума, а се променят всеки ден, като сериозно се влияят от курсовете на валутата. По принцип тези такси се заплащат заедно с билета на авиокомпанията или пътническата агенция, откъдето си купувате билета, но може да се посочат като отделни суми.
Не съм проверявала отдавна Уиз, последната една година летя с други авиокомпании, но цена от макс. 100 лева до Рим не ми се струва реална, освен ако не хванете някоя супер промоция. Имай предвид, че като избереш дати на полетите, още на началната интернет страница на Уиз излиза една сума, но към нея трябва да прибавиш и таксата за закупуване на билет (май беше 10 лева), както и такса за багаж. По принцип може да пътувате само с ръчен багаж, за който не се заплаща, но има доста строго прилагани рестрикции за размерите и теглото на ръчния багаж особено при нискобюджетните авиокомпании. Освен това при Уиз дори дамската ти чанта трябва да е пъхната в ръчния багаж, иначе ще те карат да доплащаш още пари на място. Има цяла тема за Уиз в подфорума, откъде може да прочетеш.  Peace

# 97
Смърфиетка , добре завърнала се! Чакаме снимки)))) Нацелихте време супер. Дано нас не ни вали октомври, че....

Имам питане за Капитолийските музеи, понеделник сали работят, че да ги съчетаем с Колизеума, Палатини и Форума?

# 98
Ina.gg - мерси! Времето наистина беше супер... само, че да си на плаж...  Wink На 30+ градуса е доста изморително да обикаляш забележителности, дори на сянка си беше много горещо. Ама хич не се оплаквам, както казах прекарахме си страхотно.  Party
За Капитолийските музеи не мога да ти отговоря, ние ходихме през седмицата първия път, сега ги пропуснахме. Ето малко пресни снимки от Рим Laughing
https://picasaweb.google.com/106098581303095101293/RomeAgain#. Гледай ги на слайдшоу и цял екран.  Peace

# 99
Смърфиетка, еха... направо се пренесах там... красота! Айде пожелавам пак да отидете там))) Питам за Теравижъна онланй колко дена предварително си взехте билетите или няма значение?

# 100
Цитат
Питам за Теравижъна онланй колко дена предварително си взехте билетите или няма значение?

4 дни по-рано. Peace Но както писах по-горе, може и на място да се купят билети, просто цената е с 2 евро по-висока.

# 101
Цитат
Питам за Теравижъна онланй колко дена предварително си взехте билетите или няма значение?

4 дни по-рано. Peace Но както писах по-горе, може и на място да се купят билети, просто цената е с 2 евро по-висока.

Абе 2 евро тук-2 евро там... спестяване си е))) Аз се чудя и рома-паса колко дена предварително да го взема, и какво точно разпечатваш????

# 102
Цитат
Абе 2 евро тук-2 евро там... спестяване си е)))

Много правилно, тук малко, там малко и накрая сумата нараства.  Peace

Цитат
Аз се чудя и рома-паса колко дена предварително да го взема, и какво точно разпечатваш????

Дано се включи някой, който е използвал Рома пас, защото ние и двата пъти не сме. Първият път изобщо не знаех за него, а сега нямаше нужда. За градския транспорт си взехме 7 дневна карта за 16 евро на човек, нищо че бяхме 4 дни там, имаше само 3 и 7 дневни. Беше ни много полезна и изгодна, защото като ни натежаваха краката и се мятахме на някой автобус до следващата забележителност. Картата на автобусите бях разпечатала предварително и по нея се ориентирахме. Изобщо този път много използвахме автобусите им. От музеите влязохме само във Ватиканските музеи, ефективно в Рим бяхме 3 дни и половина и майка ми и сестра ми предпочетоха да прекарат времето, разхождайки се навън и наслаждавайки се на града, отколкото затворени в музеи и дворци.

# 103
Много хора са ползвали Рома Пас и са писали тук.
Няма нужда да се взима предварително , може и на място от всеки туристически офис , летище , жп гара и музеите които са включени в него.

# 104
  • София
Смърфиетка, 7-дневната карта за градския транспорт, важи от деня , в който си я купила, и от там нататък една седмица, или като във Виена от понеделник до неделя, без значение кога си я купил?
И друго се чудих? Кое е по-изгодно, ако си в Рим 7 дена. Тази карта или Рома пас? Ако си вземем Рома пас ни трябват два пъти по две карти. Но пък дава безплатен вход за два музея? Кое е по-изгодно според вас?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт