Рим - пета тема

• 78 693
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря ти.Все някакси ще се оправим.Ще пиша дали немската фирма, през която резервирахме къщата си заслужава.Иначе като цени е супер и като лукс представен ни на картинка.Пътуваме 13човека,като на човек нощувката излиза 15 евро.Но условието е минимум 7 дни.Къщата се намира близо до Капена.От фирмата ни изпратиха инфо,че е на 35км.от центъра на Рим.Вече чакаме с нетърпение това пътуване.

# 646
  • София
Благодаря ти.Все някакси ще се оправим.Ще пиша дали немската фирма, през която резервирахме къщата си заслужава.Иначе като цени е супер и като лукс представен ни на картинка.Пътуваме 13човека,като на човек нощувката излиза 15 евро.Но условието е минимум 7 дни.Къщата се намира близо до Капена.От фирмата ни изпратиха инфо,че е на 35км.от центъра на Рим.Вече чакаме с нетърпение това пътуване.

Разбрах те. Пускам ти маршрута от Рим до Капена, дано те ориентира. Дават го 51 км. http://www.viamichelin.com/web/Itineraires?strStartLocid=31NDFse … km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.5&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6
АА пък ако е хубаво, вземете телефоните там. И ще чакаме отзиви  Hug

# 647
Отново благодаря,но имам последен въпрос с надеждата да не нахалствам.Първо ще спим във Венеция,за да разделим пътя,а и да видим и тази красота.Въпроса ми е в колко да тръгнем от София,за да пристигнем във Венеция към 10-11часа.

# 648
  • София
Към 1000-1100 км са, ние наскоро спахме в Словения, точно преди границата с Италия, тръгнахме от София в 8 сутринта, и към 8-9 вечерта бяхме в Словения /до Венеция едва ли е повече от още 1 час, т.е. щяхме да стигнем към 9-10 ч. най-късно/, но нашето беше със спиране поне на 4-5 пъти за по 10-15 мин., и още 1 спиране за 1,5 ч. за обяд, т.е. поне 2-3 часа прекарахме в почивки. По принцип 1100 км. без дълги почивки, само за зареждане и тоалетна се взимат за 10-11 часа, средната скорост натам е около 100 км/час.
Един съвет - ако искате да видите Венеция, защо не спите в Словения и да станете рано сутринта - цените на хотелите там са значително по-евтини, а е само на 1 ч. макс. до Венеция. Естествено, ако цените на италианските хотели са ви ок... Peace

# 649
Разбрах.Но ние имаме резервация за хотел във Венеция.Правим сметка да тръгнем към 12 часа през нощта и да пристигнем към 11-12 часа във Венеция,за да можем да хванем работещи повечето неща.Всъщност те до колко работят знаеш ли?

# 650
  • София
О, вие ще пътувате през нощта, не през деня. Според мен съвсем спокойно ще стигнете, не знам обаче работното време до колко е, не мога да си спомня дали имаха обедна сиеста  Simple Smile, нека някой друг да каже, иначе музеи/забележителности би трябвало до 17-18 ч.
Ние не сме спирали във Венеция, пътувахме към Генуа и пътем на връщане видяхме Верона /беше ни съвсем по пътя, за Венеция трябваше да се отклоним мъничко/.

# 651
  • София
Благодаря за информацията  newsm51
А случайно някой знае ли къде в Рим има хубави сувенири на по-нормални цени? Вие откъде купихте  вашите сувенири от Рим? Защото съм забелязала, че навсякъде по туристическите места продават едни и същи сувенири, но на различни цени. Примерно в Париж мястото за сувенири е Монмартър - много голям избор и в пъти по-евтини от другите магазинчета . За нещо такова говоря  Simple Smile Grinning Simple Smile

# 652
Аз  купих иконки,гривнички,медальони от катедралата Сан Джовани ин Латерано.Едната иконата беше за майка ми и съответно по- скъпа,но др.неща бяха до 3-4 ежро.А по уличките около Фонтана ди Треви и испанските стълби  купувах календари,ключодържатели,,маски,магнитчета,шалчета и др.дребни джунджурии.Не бяха скъпи.Календарите според големината бяха 1,2 или 3 евро,а другите дреболийки също от порядъка на 2-3 евро.

# 653
Е,още малко остана.Цялата група чака вече с нетърпение това преживяване.Малко множко сме,но пък се надяваме да е весело,а и децата вече са големи.Наистина ако нещата се препокриват със сайта ще го споделя.

# 654
Аз  купих иконки,гривнички,медальони от катедралата Сан Джовани ин Латерано.Едната иконата беше за майка ми и съответно по- скъпа,но др.неща бяха до 3-4 ежро.А по уличките около Фонтана ди Треви и испанските стълби  купувах календари,ключодържатели,,маски,магнитчета,шалчета и др.дребни джунджурии.Не бяха скъпи.Календарите според големината бяха 1,2 или 3 евро,а другите дреболийки също от порядъка на 2-3 евро.

Ние постъпихме по идентичен начин. Купих някои неща от Сан Джовани ин Латерано и от едно магазинче в уличките около фонтана ди Треви.  Peace

# 655
За сувенири, на всякъде горе-долу цените са еднакви, но е хубаво да се пазариш))) Например сега се върнах от Лондон - там навсякъде където видях магнитите и картичките са еднакви като цена и нямат сергии. Всичко е в бутки или магазини. Докато в Рим има сергийки, магнитите са да кажем 1-2 евро, като може за 3 евро, примерно да вземеш 5 магнита - винаги гледай за оферта. Картички е най-добре да кажем 10 картички за 1 евро)). Иначе пред всеки обект си има сувенири - примерно през Колизеума - сувенирчета с този образ - и т.н. Ние спахме до Сан Джовани Ин Латерано... таксито за 3-ма души с голям куфар и три ръчни куфара - взеха ни до Термини 10 или 15 евро нещо подобно. А района е супер - възлово място две близки спирки на метрото, колизеума на 10 минути пеша... и т.н.))))))

# 656
Моля,някой да ме ориентира към колко часа е най-подходящо да атакуваме следните обекти:Ватикана,Колизеум,Вила Боргезе?А и наистина ли на 29.04.2012г.всички музеи са безплатни-дори и Ватикана?  newsm78 Ще съм много благодарна! Praynig

# 657
Пропуснах да попитам,а зоол.градина намира ли се близко до някоя култ.забележителност(и коя е тя),за да може да комбинираме нещата. Simple Smile

# 658
Зоологическата градина е точно до вила Боргезе. Можете да разгледате вилата, парка и зоологическата градина заедно.

# 659
Момичета, благодаря ви за отговорите. Засега се насочих към хотел в Трастевере. В tripadvisor има доста инфо, а гледам има и хотели на доста прилични цени, е не са като около Термини, но ми се иска като се приберем привечер скапани от разходката, след кратка почивка да можем да се разходим лежерно и да хапнем, наслаждавайки се на Рим и използвайки всяка ценна минута.

Общи условия

Активация на акаунт