Рим - пета тема

• 78 673
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Е супер информация,а за това кога  е най-подходящо време за посещение на култ.забел.(сутрин към 9 или към 12 часа) и  дали на 29.04.2012г.всички музеи са безплатни,дори и Ватикана?

# 661
Най-подходящото време е, когато ви е удобно на вас  Laughing
Няколко пъти съм ходила в Рим и всеки път е различно.
Когато ходих във Ватиканските музеи не съм чакала и секунда. Нямаше никаква опашка, но друг път съм виждала невероятни стълпотворения, така че всичко е въпрос на късмет. Не ги мисли толкова тези неща.
Иначе, да, всяка последна неделя на месеца, музеите в Рим са безплатни  Peace

# 662
Благодаря от сърце!Щастлива съм и дано нямаме проблеми. Simple Smile

# 663
  • Карлово
Отдавна се върнахме, ама не ми се пишеше.
Изчистиха ни мемори картата в хотела и безвъзвратно си загубихме половината снимки.
Влюбих се в Италия и по-специално в Рим.
Ето малко от нашите снимки:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.295254660548880.68734.1 … 62835&type=3#!/media/set/?set=a.295254660548880.68734.100001930462835&type=3

# 664
СhatNoir как така са ви изчистили мемори картата?  Sad Кашмир трябва да разказва скоро ми се струва, или тя е в Рим сега)))

# 665
  • срещу двата комина :)))
Отдавна се върнахме, ама не ми се пишеше.
Изчистиха ни мемори картата в хотела и безвъзвратно си загубихме половината снимки.
Влюбих се в Италия и по-специално в Рим.
Ето малко от нашите снимки:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.295254660548880.68734.1 … 62835&type=3#!/media/set/?set=a.295254660548880.68734.100001930462835&type=3
много е неприятно това с картата  Hug а аз не мога да ти видя снимките  Sad

# 666
  • Карлово
Батерията и мемо картата са в едно гнездо. От бързане да постави батерията и да тръгваме детето изпусна апарата и батерията изпадна. То я вдигна, постави и тръгнахме, но явно и картата се е плъзнала по едното легло без да я видим. Вечерта търсихме, разправяхме се с персонала, ама вероятно прахосмукачката я е изсмукала.
Ще прехвърля снимки в snimka.bg, щом не се виждат тези.

# 667
  • На остров
Ние летим в събота. Резервирахме си билети за Ватикана и за автобус до Термини. Времето го дават не много хубаво, но няма да се впечатляваме. Да попитам от Термини до Колизеума обходимо ли е пеша или е по добре с транспорт. И има ли директен сайт за закупуване на билети за Колизеума. Аз търсих, но нещо не открих.

# 668
Ние летим в събота. Резервирахме си билети за Ватикана и за автобус до Термини. Времето го дават не много хубаво, но няма да се впечатляваме. Да попитам от Термини до Колизеума обходимо ли е пеша или е по добре с транспорт. И има ли директен сайт за закупуване на билети за Колизеума. Аз търсих, но нещо не открих.

Зависи колко искате да пестите време) Има директно метро на две спирки от Термини до Колизеума.. пеша и ако сте с куфари няма да ви е най-удачно)

# 669
  • На остров
Не няма да сме с куфари. Пристигаме в събота следобед, неделя сме си отделили за Колизеума, а понеделник за Ватикана. Вторник се прибираме.

# 670
За билети онлайн не знам, но ако смятате да гледате и други музеи (а ще ви стигне времето за поне още 2) си вземете Рома пас. С нея няма да чакате на опашката, има отделен коридор.

# 671
Не няма да сме с куфари. Пристигаме в събота следобед, неделя сме си отделили за Колизеума, а понеделник за Ватикана. Вторник се прибираме.

Хотела ли ви е на Термини? Ако да и искате до Колизеума пеша... ако сте свикнали да обикаляте - да става , разстоянията не са ЧАААК толкова големи. Но си преценете, защото само в Колизеума и форумите ще ви отидат няколко часа на крак... по-добре рано станете, хванете метрото за две спирки, и си оставете силите за обиколки в обектите. Пък като разгледате, спокойно може да се разходите, и вечерта ако сте МНОГО капнали може да си хванете отново метрото.
По-добре си вземете Рома-Пас )купува се от реповете, както и на гарата... ще си я избите само с Колизеума, Форо-романо и Сейнт Анджело да кажем) Проверила ли си кое кога работи, специално за неделя и понеделник?

Направи си и тази сметка... ако времето наистина е лошо... вали.. затварят всичко Колизеума, Форумите, и т.н.... т.е. по-добре на място да видиш дали да си вземеш Рома-пас и да прецените, отколкото онлайн билети и да изгорите.

# 672
  • На остров
Ina.gg много благодаря за инфото. На истина е по добре да запазим сили за самите обекти. Ватикана работи в понеделник. А колизеума в неделя. Май ще има смисъл за ромапас, но ще го преценим на място спрямо времето. Ако обаче вали и Колизеума не работи какво си струва да се види?
За деца цената на рома пас също ли е 30 евро?

# 673
Ina.gg много благодаря за инфото. На истина е по добре да запазим сили за самите обекти. Ватикана работи в понеделник. А колизеума в неделя. Май ще има смисъл за ромапас, но ще го преценим на място спрямо времето. Ако обаче вали и Колизеума не работи какво си струва да се види?
За деца цената на рома пас също ли е 30 евро?

За деца незнам, влез в сайта на рома-пас и виж. Когато вали - затварят всичко, което може да се наводни, баните на Каракала, Пантеона, Колизеума, Форумите, малките църквички, които имат стъпала надолу... ще гледате галерии или ще пиете някъде капуцини)))))))))

# 674
  • Карлово
Roma pass за деца не е нужна, всички държавни музеи са безплатни, както и за хора над 65.

Общи условия

Активация на акаунт