Великобритания - тема37 Есенен листопад

• 42 592
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
Привет, мами англичанки  Wink
Извинете ме за нахлуването, но днес с мъжа ми решихме да си направим един уикенд в Лондон /петък-понеделник/, без децата. Атракции там - колкото искаш, със сигурност няма да успеем да видим всички, но поне по-основните ще си отбележим. Моля ви за малко информация от първа ръка и съвет- времето какво се очаква да бъде, как е най-добре да се екипира човек, и къде си заслужава да се пазарува - пояснявям, не търся бутици и известни марки, около нас аутлети на кой ли не има, по-скоро ме интересуват друхи/обувки на нормални цени. То не, че не мога да си ги купя и от тук, но друго си е да си ги донесеш от "еди къде си"  Laughing.
Поздрави от слънчев Неапол  bouquet
п.с. - за този уикенд става въпрос

Тази тема ще ти помогне http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539403.0;all
А тук  http://www.streetsensation.co.uk/ може да прегледаш на коя улица какви магазини има. Също те препраща и към сайта им или към актуалните промоции
 Peace

# 706
  • UK
Шу това за кечмънта и аз го търсих преди време, ама нъцки  Crossing Arms  Joy
 Мери зачудих се за НИН, защото попълвах разни документи за нас и нали вече сме трима... Аз затова писах в скоби "дали" трябва изобщо. А пък детски труд използвам само нелегално и без да плащам  Joy

# 707
  Децата май нямат НИН, имат NHS номер. На малката него са ми искали само. Него ще ти го пратят от Джи Пи практиката, ако го нямаш все още.

# 708
  • ENGLAND
Децата с английско поданство имат номер, който като навършат 16 години е техния НИН.

# 709
  • UK
 Мерси за отговорите за НИН-а. Явно не му трябва на детето  Grinning
 Имам друг проблем  Mr. Green Ще се местим в друга къща и трябва да си избера gas and electricity supplier. Еми ровя се в интеренет, но всички сайтове за сравняване имат графи, в които да си напишеш досегашните сметки и провайдър. Е, нито знам с коя копмания са били предишните хора, нито знам колко са плащали. Така че чакам предложения  Grinning Уж Бритиш газ били най-евтини, но то май зависи от плана и договора  newsm78 Пълна каша ми е. М/у другото възможността да говоря с предишните живущи и да ги питам разни неща е невъзможна, вече се пробвах  ooooh!

# 710
  svidni4ka ние сме на бритиш газ и ми харесва това, че плащаме една и съща сума постоянно-зима и лято. Така можем да си правим сметката и не се  натоварваме в зимния период. На края на годината се преизчислява и ако има нещо доплащаме. Имаше и някаква сума, която ни е бонус отстъпка. Можем да си следим и по интернет потреблението и знаем винаги къде сме като сума. Преди това бяхме на EON и плащахме повече. Незнам дали те не са имали такова плащане и проверяване, но хич не ме кефеха зимните тримесечни сметки по 900 пунда..Сега плащаме по 80 паунда на месец и не сме доплащали накрая на годината, а бяхме и с бебе и постоянно в къщи предната година.

# 711
  • Лондон/Пловдив
Срам не срам да ви питам как е на английски течна готварска сметана  Blush от Теско ще я купувам ,та ако може и снимка да ми пуснете да не се объркам  Crazy .  (да я запомня визуално ако забравя името Joy)

# 712
# 713
  • Манчестър
Изпуснах ви края аз, гледам много нови са се присъединили към групата  bouquet

Аз...едни диети, подготовки за сватба, свят ми се завива Crazy
На два пъти, две различни институции ми разместват името и фамилията, в чудо се видяхме ooooh!

Още не съм проучвала въпроса с получаването на английско гражданство след брак с англичанин. Да ме упътите към някакви сайтове, от където мога да черпя информация? Много искаме бебе, но преди това държа да си оправя документите за да не си навличам излишни проблеми...

Хубав старт на новата седмица Hug

След 5 години англиско гражданство,защото си Еу гражданин.

# 714
  • UK
 Мис Файн мерси  Hug Аз точно за такъв вариант си мислех, да ми е разпределено плащането. Не съм фен на това парното да ми работи по един час сутрин и вечер и затова е на "auto" и се включва, когато температурата падне под опр. градуси, което значи, че зимата ще ми работи понякога нон-стоп  Embarassed Та затова по-добре да си го плащам на равни вноски, а не наведнъж само за зимата. Можеш ли да ми кажеш как е името на плана ти? Понеже видях в интернет, че има standard, tacking и т.н. още 20 вида.

# 715
  • Лондон/Пловдив
Шу благодаря ти ,даже си купих вече  Heart Eyes
 Аз пак имам питане търся лекарство със diclofenac potassium . Имам много болезнен цикъл ,а тази съставка много добре ми действа за 15 мин съм като нова и не ме боли до края на циъла . От БГ майка ми ми праща Волфаст сашета и видях ,че основната съставка е диклофенак калий ,та си търся нещо подобно тук без рецепта .  До скоро бях на Аулини ама взех да си внушавам ,че скоро ще ми се наложи чернодробна трансплантация  Crazy ( 6 години при всеки цикъл )
И друго да попитам ако имам проблем със забременяването дали ще ме вземат на сериозно след като имам едно родено дете вече .  Ако някой има запознат в тази тема да ми пише на ЛС  трябва ми малко инфо .   bouquet
П.С - аз открих нещо в boots  само не мога да разбера без рецепта ли е и къде да го търся на рафтовете или на касата зад продавача  нещо ме обърква като си го превеждам  Blush
http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/EndecaSearchListe … mp;y=10#container

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 16:08 от Cherry Mam

# 716
  Свидничка, незнам, ще питам мъжо дали знае и ще ти пиша. Ние сметки хартиени не получаваме, с директ дебит си теглят, но ще питам мъж ми дали има рег в сайта да види.
  Чери мам аз от Буутс, което не виждам по рафтовете си го поръчвам онлайн с опция да го взема от магазина-безплатно. Така ми е по-лесно, само минавам и си го взимам. Че колкото пъти съм питала там за нещо са едни спънати, едно мотане, чакане, търсене и накрая нищо, а го имат в сайта като артикул. То има хиляди неща де, разбираемо е. Ще си ги купя тези хапчета и аз, че и аз съм жива умряла при цикъл. За забременявано ти настоявай. Излъжи малко за продължителността на опитите, защото сроковете за чакане са много дълги.

# 717
Чери, Волтарол-а се продава свободно и го има дори в магазини като Теско и Азда.  Hug

# 718
привет,има ли мами,които живеят в SW London, или в района на Surrey?

# 719
  • Лондон/Пловдив
Файн пробвай дано ти подейства направо като си помисля ,че ще ми идва и лошо ми става добре беше като  цикълът ми идваше на 35 дни като броя от последния ден . Не знам какво ми стана ама от както решихме да правим бебе ми е точно на 28 Mr. Green и нито ден закъснение .
Аз не знам какво да ги лъжа Алекс го правихме 9 месеца ама тогава бях млада сега вече започваме 5 месец опити.
Нана благодаря ти още утре ще проверя в Теско ,че ми е наблизо .

Общи условия

Активация на акаунт