Великобритания - тема37 Есенен листопад

• 42 599
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
  • ENGLAND
Някой да знае, тези красиви, силно оранжеви тикви, които продават за Хелоуин дали стават за ядене. Моя мъж твърди, че са само за красота, и за правене на фенери, но на мене не ми се вярва  Mr. Green а така ми се яде тиква!
Стават.

# 691
да,можеш да си приготвиш десерт с тиквите

# 692
Мерси дами за отговорите! Яде ми се варена и после лееко запечена със захар...
Още един въпрос - дали продават чист камфоров спирт и ако да, как да го търся в аптеките? Преди малко слезнах в Лойдс фармаси да питам, но ме гледаха като полезно изкопаемо Grinning Мъжото е изстинал и искам да го разтрия, а ракията, която донесох от БГ отдавна свърши  Joy

# 693
За спирта не мога да ти помогна,но ако пак скоро си донесете ракия в едно бурканче си отлей и сложи малко люти чушки затваряш и оставяш да престои 20-ина дни на тъмно като разклащаш от време на време.Няма по добро нещо за разтривка като си настинал.Можеш и да си направиш мед с лимони да престои 24 часа и да яде и това е много хубаво и полезно. Peace

# 694
Изпуснах ви края аз, гледам много нови са се присъединили към групата  bouquet

Аз...едни диети, подготовки за сватба, свят ми се завива Crazy
На два пъти, две различни институции ми разместват името и фамилията, в чудо се видяхме ooooh!

Още не съм проучвала въпроса с получаването на английско гражданство след брак с англичанин. Да ме упътите към някакви сайтове, от където мога да черпя информация? Много искаме бебе, но преди това държа да си оправя документите за да не си навличам излишни проблеми...

Хубав старт на новата седмица Hug

# 695
  • ENGLAND
LamaRina, след минимум 3 години английско гражданство, но зависи и с какъв статут си в момента.

# 696
LamaRina, след минимум 3 години английско гражданство, но зависи и с какъв статут си в момента.

Благодаря за бързия отговор! А, ако имаме дете преди това, то с какво гражданство ще е?

# 697
  • ENGLAND
Английско или българско, или и двете, зависи какво искате.

# 698
Привет, мами англичанки  Wink
Извинете ме за нахлуването, но днес с мъжа ми решихме да си направим един уикенд в Лондон /петък-понеделник/, без децата. Атракции там - колкото искаш, със сигурност няма да успеем да видим всички, но поне по-основните ще си отбележим. Моля ви за малко информация от първа ръка и съвет- времето какво се очаква да бъде, как е най-добре да се екипира човек, и къде си заслужава да се пазарува - пояснявям, не търся бутици и известни марки, около нас аутлети на кой ли не има, по-скоро ме интересуват друхи/обувки на нормални цени. То не, че не мога да си ги купя и от тук, но друго си е да си ги донесеш от "еди къде си"  Laughing.
Поздрави от слънчев Неапол  bouquet
п.с. - за този уикенд става въпрос

# 699
Момичета от три дни съм се заровила в нета и така и не мога да открия къде пише каква е catchment  ериата на дадено училище. Къде ли не пробвах, какви ли не регистрации не равних и нищо. Моля помагайте.

Свидничка, хич не му се притеснявай на Емо, съвсем скоро ще плямпа като местен Mr. Green

Мери Hug

# 700
в сайта на нашата община има класацията от миналата година и там е отбелязано максималното разстояние на което са приемали, та горе- долу става за ориентир. а иначе поне за нашата община пише, че имаме право да кандидатсваме за всички у-ща в община, независимо от разстоянието.

# 701
Шу,

не мога точно да ти разбера въпроса, но принципно никъде не пише-
в радиус от 5 мили, например, ако това е, което те интересува...
'Що питаш   Mr. Green

Толумби какво стана със зъба?
   Hug

Благодаря, че си се присетила.. Утре го "коронясвам" най-накрая  Party

dessita,

Дефинирай "нормални цени", моля..

# 702
  • Bristol
Момичета от три дни съм се заровила в нета и така и не мога да открия къде пише каква е catchment  ериата на дадено училище. Къде ли не пробвах, какви ли не регистрации не равних и нищо. Моля помагайте.
Виж pdf брошурата Admission to primary schools booklet 2012-2013 От страница 49  започват  картите с качмът районите  Crazy

И аз търся рецепта на нещо с тиква. До сега все тиквеници правех с издълбаното, но тази година искам нещо различно  Laughing

Свидничка, какво ти хрумна за този НИН?! Да не искаш да го пращаш на трудовата борса горкото  Hug

ПП Влязох в сайта на Good Food и на първа страница е това Halloween pumpkin cake . Реших си проблема  Mr. Green

# 703
Шу,

не мога точно да ти разбера въпроса, но принципно никъде не пише-
в радиус от 5 мили, например, ако това е, което те интересува...
'Що питаш   Mr. Green

Ми щот съм намислила аз едни мити нещица, ама ще казвам кат станат Mr. Green Иначе много добре ми разбра въпроса, и много жалко че няма. Аз уж намерих едно място където да го пише, даже на карта, но ми искаше регистрация. Направих си, но не била с достъп до такава информация Crazy Ми в крайна сметка ще отида и ще питам на място Laughing.

# 704

dessita,

Дефинирай "нормални цени", моля..

Ами не знам, тук нормалните цени за примерно детска блузка са 8-15 евро, 30-тина за обувки, м/у 15и 40 за панталон, нещо такова. Нямам намерение да си подновявам гардероба, но ако има нещо на подобни или по-ниски цени, що да не си го домъкна от Лондон  Laughing. Не ми е шопинга главната цел, а между другото....

Общи условия

Активация на акаунт