Великобритания - тема37 Есенен листопад

• 42 651
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
E.L. харесва ми подписа ти. Simple Smile

# 541
В бгхелп ще намери стая, а те търсят къща. На gumtree трябва да се внимава, пълно е с измамници. Ние също търсим къща в момента и най- добре на rightmove.co.uk  и  findaproperty.com. Друг е въпросът , че и голяма част от агенциите са едни .... нямам думи.

# 542
Никога не са ми искали пари за оферти и среща със собственици, да не би да се бъркате с резервационната сума? Когато много си харесаш имот се дава дребна сума 200 - 300, за да се резервира докато уточните документи и др. подобни, като тази сума се приспада от остатъка от сумата, която трябва да дадете за депозит, първи наем и комисионна. Обикновено тази сума не се дава докато агентът не потвърди, че хазяите са съгласни на условията, които сте поставили, така че даде ли се тя, почти е сигурно, че имотът е ваш, спират да го рекламират и показват на други евентуални наематели. Такива имоти ще видите като "Under Offer" по сайтовете им. Ако нещо се случи, че сделката пропадне, сумата се връща.

На нас на два пъти ни пропадна сделка. В единия случай ние си бяхме виновни, че забравихме да кажем, че имаме куче и въпреки това пак ни върнаха парите. От чиста човещина, тъй като в този случай не бяха длъжни (сделката пропадна по наша вина). Във втория случай хазяинът се оказа пълен идиот и то след като бяхме платили вече и депозит и първи наем, оказа се че преговарял и с други хора и да сме чакали да раши кой харесва повече. Добре че се отървахме навреме от такъв хазяин. И това ни го сервира на датата, на която трябваше да се местим, та изкарахме две нощи на хотел докато намерим имот. Агенцията върна всички пари до стотинката. Заради това, че бързахме сега сме в апартамент вместо в къща, та пак ще трябва да се местим скоро.

Съветът ми е да отидете и да си поискате парите обратно. Нямат право да ви ги задържат. Надявам се имате квитанции за тези суми.

Сайтовете, които другите са ти дали са основните за намиране на квартира. Търсете там. Няма агенция, която да не рекламира там. Ако харесате имот директно пратете запитване, защото често не всички имоти, които имат са на сайта. Опишете им и какво си търсите и трябва да ви затрупат с оферти.

# 543
varnagirl не е така на всякъде,че дадеш ли капаро спират да го рекламират или да се предлага на пазара.Когато продавахме нашата къща изрично казахме да не се маха трабела или от сайта им докато не се подпише договора защото има случаи  оговорят се и купуващия в последната минута ти заявява че няма исканата сума и ти предлага по малко(това е така нареченото гезунтване).В такъв случай или се съгласяваш или се връщаш към агенцията и плащаш на ново да ти рекламират къщата или апартамента.

# 544
Тоеа е за продажбите, за наемите е малко по-различно. Такъв е принципа. Има разбира се някои агенции, които не го спазват, има и мошеници, но по принцип така се процедира.

# 545
Тоеа е за продажбите, за наемите е малко по-различно. Такъв е принципа. Има разбира се някои агенции, които не го спазват, има и мошеници, но по принцип така се процедира.
Както казах не всички агенции са така ние имаме къщи които дааваме под наем и фирмата с която работим не процедира така и на 100% не са мошеници работим с тях от доста време.

# 546
Ок, може би се изразих неправилно. Това което имах предвид е че имотът се резервира за теб докато се уредят документите. Това означава, че друг не може да го наеме, освен ако нещо не пропадне сделката. Или по-точно, че агенцията няма да го предлага на други наематели, както и че хазяите знаят по този начин, че това е наемател със сериозни намерения. Ако хазяите обаче рекламират чрез няколко агенции, това означава, че другите агенции ще продължат да го предлагат. Ако се свържат с наемодателя обаче е редно той да ги уведоми, че имотът е под оферта и че най-вероятно ще бъде нает.

# 547
E.L. харесва ми подписа ти. Simple Smile
Flutter merci  afwitch
Az mai se uredih s nursery  newsm68 obadiha mi se ot ednoto za koeto pusnah aplication, 4e imat svobodno mqsto, v ponedelnik me vikat.

# 548
bony fish, tzvetak, благодаря! слагам syon park и bekonscot в списъка за посещения и ще разгледам и сайта, предложен от tzvetak Simple Smile

за квартирите, ние търсихме от сайтовете, посочени по-горе, един месец преди да пристигнем тук, но всъщност повечето апартаменти, които публикуват се оказват заети като се обадиш или under offer. затова от агенцията ти предлагат съвсем други. мъжът ми дойде да наеме жилище някъде две седмици преди пристигането ни. имаше огледи в продължение само на един ден и се спря някъде на 4-тото предложение, беше с агенция townends, тя е доста популярна май. единствения недостатък на имота беше, че беше свободен един месец след датата, на която трябваше да сме тук. та се наложи да използваме от фирмения бюджет за преместването и живяхме 2 седмици в една квартира и 2 седмици на хотел около центъра.

засега не сме сменяли жилището, хазяйката се оказа готина, англичанка, и си има един готин майстор - сърбин, който идва да ремонтира, когато нещо ни се развали.
само дето агенцията не беше информирала хазяйката, че сме с дете, а тя била поставила условие без животни и деца. та беше леко сюрпризирана след като се бяхме нанесли вече, но не ни изгони де. и се оказа, че децата ни са родени в един и същи ден, една и съща година Simple Smile
а пък след нас на горния етаж се нанесе една жена с котка  Laughing

# 549
Така е, хубавите имоти бързо изчезват, а агенциите ги държат още известно време, че да се обаждат хората и да им предлагат други. Това е нормално във всяка държава Simple Smile, но няма лошо, защото пък някои имоти даже не стигат до сайтовете.

Трудно се намира хубаво и евтино, особено ако като нас сте с куче, а и сега сме с бебе на път, така че ще ни е още по-трудно. Решили сме да се местим на по-евтино, че и да е къща, дворче да има. В този апартамент, дето даже и балкон няма се побърквам вече, та стискайте палци всичко да се намести и до няколко месеца да се изместим в Годалминг Simple Smile

# 550
На мене пък нашия апартамент мноого ми харесва - широк, голям и светъл. Нищо, че няма тераса (нали си купихме сушилня) за под наем в момента мисля, че това ни беше най-добрия избор. Не е в кооперация, а в някаква промишлена сграда преформена на апартаменти. Другия плюс за мене е, че е на главна улица с много магазини, а самия апартамен е ситуиран да не гледа към улицата и хич не е шумно. Мъжа ми, когато правеше огледите никой не го питаше има ли домашен любимец и колко деца има. За този наем, който плащаме оставаше и да го питат  Mr. Green
Аз пък съм лепнала някакъв вирус, боли ме гърлото адски и носа ми тече, дано не заразя децата. На всичкото отгоре чакаме домашното посещение от училището на малката ми дъщеря и не мога да се отпусна, гледам да поддържам що годе ред в къщи.
Есента дойде и аз вече умирам от студ - пускаме парно, което се включва когато си пожелае. Явно има някъде таймер, който ние все още не сме открили.
Приятен ден без грижи днес пожелавам на всички  Grinning
E.L. един въпрос - снимката от аватара ти на някое от твоите деца ли е. Питам защото ми прилича на снимка на Биляна? Ако не, прощавай за любопитството, може да не ми отговаряш разбира се  Peace

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 13:53 от Ana Mu

# 551
Здравейте ,
Ние май ще имаме нова къща .Не е това ,което търсихме ,но нямаме време да чакаме.Предложиха  ни с 1 стая ,даже 2 по-малка от тази която бяхме харесали ,а по-скъпа с 50 паунда.Но здраве да е.Собственичката ни одобри и ще подготвяме документите.А за парното ,нашия таймер се намира в кухнята ,при бойлера в една стаичка и от там се настройва.

# 552
Те не питат за животни и деца, попринцип вие трябва да си кажете, за да нямате проблеми после. Много често като част от клаузите на договора се споменава, че животни не се разрешават. Това е предпоставка за разваляне на договора едностранно и невръщане на депозита. Понякога са толкова стриктни, че в нашия договор си пише, че имаме право на едно малко куче порода мопс Simple Smile

За къщите обикновено не е чак такъв проблем, стига да не е изрично упоменато в договора, но повечето апартаменти са leasehold и стандартния договор между лизингодателя и лизингополучателя не позволява домашни любимци. В такъв случай дори и да го няма в договора за наем (което в този случай ще е малко вероятно) отново е предпоставка за разваляне на договора и на невръщане на депозита. Поради тези причини, а и поради факта че ни е писнало да се местим ние предпочитаме да сме максимално честни и да търсим повечко време, но да нямаме в последствие проблеми.

Относно апартамента, сушилня и аз имам, но прането ми е най-малкия проблем. Нашите прозорци са от този тип, където само горният се открехва, даже няма и къде да си изкарам главата  Sad та поне да взема малко чист въздух. Ако работех и имах повече поводи за излизане нямаше да ми е чак такъв проблем, но се побърквам вече, а и къщата си е къде, къде по-удобна с куче Simple Smile Пък и аз и мъжът ми не си падаме много по градския живот. Предпочитаме зеленина, тишина и спокойствие.

Да, и нашият таймер за бойлера е в кухнята близо до него. В друга къща беше в килера под стълбището, където беше и електромера поразтърсете се, докато времето е още търпимо.

# 553
  • ENGLAND
Ana Mu, таймера го търси на самия бойлер или някъде в антрето, ако е от новите. Ние пролетта сменихме бойлера и сега е с някакъв таймер, дето се иска инженерно образование да се справиш с него.

# 554
varnagirl, като спомена годалминг, там хубаво ли е за разходка, има ли какво да се види, ако отидем за 1 ден от лондон?

ана, потърсете ръководството за уботреба на парното, защото явно е настроено на някакъв режим. и при нас беше така, май беше направено да се влючва вечер и сутрин да изключва, докато не прочетохме как да го променим.

ние извадихме късмет, че нашия апартамент се води one-bedroom, а е спалня и още две големи стаи, които са преходни със спалнята, плюс кухня. има и двор с градина. и е на цената на one-bedroom. така имаме много място за гости Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт