Великобритания - тема37 Есенен листопад

• 42 621
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Мамчета , може ли малко инфо , ако някой знае- каква помощ в училище получава дете със специфични образователни потребности - намален слух и говорни нарушения,трудно усвояване на английски? Има ли логопеди и спец. учител в масововто у-ще ? Също ако може да ми кажете ТЕЛК на дете от Бг признава ли се и в Англия  какви подобни документи има?

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 20:41 от бобчото

# 631
Зависи от изоставането, заради проблема, политиката на училището и
местните община и социални служби.
Най-общо-обучението е по индивидуална програма и се предоставя т.нар.
помощник, който помага на детето. Часовете варират от състоянието на детето,
финансирането, което му се полага, политиката на горе изброените.
ТЕЛК от БГ не важи. Трябва да си мине по тукашните процедури.
Първо на общопрактикуващ лекар-специалист-координация с училището и общината.
Първоначално се дава шанс в общото училище, ако детето има проблеми
със социализацията или обучението се премества в друго училище,
следва специално училище или домашно обучение, но то е за много тежки случаи.

# 632
Момичета благодаря ви за информацията  bouquet.

Ще прочета още и се надявам да се оправим.

Лека вечер!

# 633
zlatnata tolumba ти защо си още тук не хвръкнахте ли?Аланглето подготви ли се психически? Peace

# 634
Работяяяяя... Заровила съм до ушугите в документация, с краен срок другата седмица  Crazy

Другата събота летим, на Half term-а..
Аланглето каза изобщо да не се притеснявам.
Нали щял да види нови места, да опита нова храна и да бъде с мен.
Дори и да се случило нещо непредвидено и лошо,
тук също са му се случвали такива неща, нямало да повлияе на изживяването..
Рови из разни сайтове за БГ, разглежда, подочувам упражнява думички под душа..
Обикновено пее там... Душица е той...

Вече резервирах хотелите в Пловдив и Търново.
В Русе ни чакат ремонтиран център и къща..
В София ще се наслаждаваме на уюта на истински дом, а не на хотел,
благодарение на верен другар   bouquet

Нямам търпение и аз вече, ех...

# 635
Момичета, с коя форма кандидатства емплой( повече от 1 година ) за съпругата си ( селф емплой с жълта карта, на чиято база емлоя е взел синя карта преди повече от година ) БР1 или БР4? И има ли значение дали имат брак или съвместно съжителство?

# 636
Момичета, с коя форма кандидатства емплой( повече от 1 година ) за съпругата си ( селф емплой с жълта карта, на чиято база емлоя е взел синя карта преди повече от година ) БР1 или БР4? И има ли значение дали имат брак или съвместно съжителство?
EA1

# 637
EA1

Mr. Greenooooh!Тая даже не съм я и чувала  ooooh! нали не се шегуваш Mr. Green

Благодаря ти   bouquet

# 638
EA1

Mr. Greenooooh!Тая даже не съм я и чувала  ooooh! нали не се шегуваш Mr. Green

Благодаря ти   bouquet
Всъщност е БР1 - обърках се с опциите от падащото меню на он-лайн букинга  Hug

# 639
  kremena  БР1 е формата, ако нямат брак трябва да се докаже две години съвместно съжителство в Англия. Съжителство в БГ трудно минава, доколкото знам. Виж тази тема http://www.bghelp.co.uk/forums/registration-certificates/43338-% … %E0%F0%F2%E0.html има и линкове накрая доколкото виждам за теми, в който е обсъждано съжителството, не съм ги чела скоро. На мой приятели тук, кандидатстваха миналия месец им искаха една година доказателства само за съжителство, имат дете.
  Аз съм в предстартова треска за на малката рождения ден  Crazy

# 640
Много ви благодаря! Те съвместното съжителство са го доказали още при кандидатстването за първата синя карта на мъжа, сега ще кандидатстват за такава на жената. Напатиха си до сега само от бг счетоводители и този път са решили сами да се пробват. Дано стане.

Още веднъж благодаря  bouquet

# 641
Момичета привет и от мен! отдавна не съм влизала и доста поизчетох Simple Smile

Да споделя - мен ме съкратиха (закриха нашия отдел във фирмата) и понеже съм на синя карта (HSMP), ме интересува дали е проблем, ако временно съм без работа, за кандидатстването ми за indefinite leave? Работя тук от 05.09, а знам че поне 5 години трябва да си пребивавал и работил (?) в страната преди да имам право да кандидатствам.
Да работя в момента не е решение... Разбира се след време ще си намеря работа - сигурно следващата година (картата ми дава това право без ограничения) но засега предпочитам да си остана вкъщи докато се роди бебето и докато поотрасне на няколко месеца...
Въпросът ми е -  как тази ситуация застрашава апликацията ми през 2014 и какво да правя за да си помогна... Например, да се обадя ли в tax office да направя дебит да се самоосигурявам?

Мерси предварително! Simple Smile

# 642
  • Манчестър
Момичета привет и от мен! отдавна не съм влизала и доста поизчетох Simple Smile

Да споделя - мен ме съкратиха (закриха нашия отдел във фирмата) и понеже съм на синя карта (HSMP), ме интересува дали е проблем, ако временно съм без работа, за кандидатстването ми за indefinite leave? Работя тук от 05.09, а знам че поне 5 години трябва да си пребивавал и работил (?) в страната преди да имам право да кандидатствам.
Да работя в момента не е решение... Разбира се след време ще си намеря работа - сигурно следващата година (картата ми дава това право без ограничения) но засега предпочитам да си остана вкъщи докато се роди бебето и докато поотрасне на няколко месеца...
Въпросът ми е -  как тази ситуация застрашава апликацията ми през 2014 и какво да правя за да си помогна... Например, да се обадя ли в tax office да направя дебит да се самоосигурявам?

Мерси предварително! Simple Smile

Първо няма да вземеш indefinite  leave to remain,защото това е по Имиграционните Правила, а те вече не се отнасят за нас .
Това,че си по HSMP няма никакво значение, това ти е само основанието за легален емплоимент упражнявайки трити раитс като европейски гражданин.
така или иначе когато е време да подадеш за перманент резиденс трябва да си упражнявала трити раитс, а ти като не работиш - де факто не ги ъпражняваш.
Да се самоосигуряваш - пак не става защото плащането на 2.40 на седмица като селф-емплоид НИ не означава нищо. За перманент резиденс се искат 5 приключени счетоводни години с такс ретърни, платени данъци и тн...

# 643
  • Манчестър
Много ви благодаря! Те съвместното съжителство са го доказали още при кандидатстването за първата синя карта на мъжа, сега ще кандидатстват за такава на жената. Напатиха си до сега само от бг счетоводители и този път са решили сами да се пробват. Дано стане.

Още веднъж благодаря  bouquet

Значи ако някои е решил ,че като може да сметне 2+2 е счетоводител не се учудвам защо са се напатили.

# 644

така или иначе когато е време да подадеш за перманент резиденс трябва да си упражнявала трити раитс, а ти като не работиш - де факто не ги ъпражняваш.
Да се самоосигуряваш - пак не става защото плащането на 2.40 на седмица като селф-емплоид НИ не означава нищо. За перманент резиденс се искат 5 приключени счетоводни години с такс ретърни, платени данъци и тн...

Аве, мерси за бързия отговор! Нямаше ли някаква клауза от рода на 400 и нещо дни в които може да се пребивава без да се работи?? Говоря наизуст защотото досега не съм попадала на изчерпателно и ясно инфо по въпроса...
А като споменаваш 5 приключени счетоводни години - това са календарни години, така ли (от април до април)? Ако отсега до средата на другата година не работя, губи ли ми се тази година ако започна работа да речем септември 2012?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт