Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява вътрематочната инсеминация (IUI)?
Как се извършва вътрематочна инсеминация (IUI) на естествен цикъл?
Какви фактори влияят върху успеваемостта на вътрематочната инсеминация (IUI)?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява вътрематочната инсеминация (IUI)?
-
Как се извършва вътрематочна инсеминация (IUI) на естествен цикъл?
-
Какви фактори влияят върху успеваемостта на вътрематочната инсеминация (IUI)?
-
Кога трябва да преминем към ин витро оплождане?
-
Какво представлява процедурата на инсемнация и как се извършва?

Наистина и аз съм чела по форумите, че над 25 мм вече е доста голям фоликула и оптималната големина е около тази цифра. И аз съм решила този месец да ми е последната стимулация с клостилбегит в живота /третата по ред/ Предишните две стимулации с него бяха преди 5 години. Днес бях на поредната фоликуметрия и от четирите фоликула, които имах в понеделник /3 вдясно по 15 мм и 1 вляво 11 мм/ днес е станал по-голям само един вдясно, като е нараснал до 17/18 мм. Другите са се намалили или въобще не са пораснали. С док се разбрахме в петък на контролна фоликуметрия и в събота евентуално инсето, но без прегнил, защото според него фоликулите ми се пукат. Не знам дали не трябваше да си поискам. Но пък си викам, ако я направим на неспукан и фоликулът ми е станал 21-22 мм., ще правя коремни преси след инсето, ще вдигам тежести за да се спука.
Обикновено процедурата я правим над 48 часа след Прегнила на 2,3 спукани и на края резултатът отрицателен. Аз и затова вече не искам стимулация с Клостилбегит, защото докато чакаме лигавицата, която се скапва от Клостила, фоликулите не стават за нищо най-вероятно. Затова и до някъде се ядосвам на лекарската преценка, понеже Клостилбегитът не влияе на всички така, но на мен щом веднъж е повлиял така, не трябваше да правим второ инсе със същата стимулация.

Всичко мина по план,а най-интересното беше че фоликула(22м ) се пукна по време на инсето
Голям смях ,дано да е на късмет.Иначе лигавицата беше 11,4 а материала -12,5 млн. Бях на ЕЦ само с 3 инж.Мерионал преди прегнила.Та да видим сега какво ще се получи,остава великото чакане
В Щерев съм,имам направени хидро и хистеро там,но бяха преди 8 месеца.Имам час в петък да видим как ще я започваме..