Предстои ми инсеминация 9

• 43 912
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, момичета. Искам и аз да се включа в темичката ви,т.к и на мен ми предстои инсеминация за първи път и именно тук намерих много отговори на въпросите, които напират в главата ми и търся начин за справяне  с някои  от страховете ми. Добре че ви има и пожелавам късмет на всички тук!
надявам се да не съм ви се натрапила и ако може някоя от вас да ме консултира. Ето и моят случай:
 Моят лекар ми предписа Естрофен 2мг от 1-25 ден на МЦ и Клостилбегит по 1 табл.дневно от 3-7 ден на МЦ. Аз имам фиброзна мастопатия и след като споделих опасенията с доктора, той не ми обърна внимание и каза че тези хормони се отделят от организма естествено и да не се притеснявам, а да ги пия. Вчера ми дойде и не започнах с естрофена, но се чувставм някак гузно,т.к от 3 години правим опити за бебче и това е първата сериозна стъпка, която ни беше предписана. Много съм объркана и се чудя да започвам ли с лекарствата, макар 4е пропуснах първото. Моля ви помогнете ми....Благодаря ви предварително.

# 421
  • София
Не се чувствай виновна, не си изпуснала нищо кой знае какво като не си започнала естрофем с клостилбегит и без това тази схема рядко дава резултат от първия път. Съветвам те първо да отидеш при мамолог и подробно да го разпиташ от всички лекарства за лечение на стерелитет как биха ти повлияли и след това да решиш. Не чувствай вина, ти си имаш проблем с гърдите трябва да изясниш да не би там да стане беля.

# 422
kissy, добре дошла в темичаката и дано я напуснеш бързо.
този доктор, който ти е предписал лечението, мамолог ли е или специалист по репродуктивни проблеми? 3 години не са малко време /аз също се мъча оттолкова/. какво казва твоя мамолог по въпроса? първо се консултирай с него и тогава се впускай в стимулации.

# 423
hut, fingerscrossed . При мен меногона беше по 1 ампула на 24 часа, затова помислих че са ти за четвъртък и петък. Успех и късмет за утре! Flowers Four Leaf Clover babydust7 Flowers Four Leaf Clover

тирири, симптомите на ПМС и бременност са наистина едни и същи, така че чакаме  EFP

kissy, аз също имам проблем с гърдите -  след едно възпаление преди 6 години и две операции нямам млечни жлези в едната гърда. По принцип не мога да пия противозачатачни и постоянно съм с кисти. При моята инсеминация се ползваше само меногон и прегнил. Щом лекарят ти е преценил, че няма нищо страшо - вземай си спокойно лекарствата.

На всички останали, много много много късмет!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 424
  • Пловдив
Момичета,вторият ми преглед мина,лигавица и Ф се пораснали.Дадох кръв за хормоните и след като излязоха резултатите доктора каза ,че са идеални за инсеминация утре.Биха ми прегнил и казаха утре сутрин да направя коремни преси и в 10ч да съм в клиниката.Всичко стана за  3 дни,отидох в петък на преглед,а в понеделник вече ще правя инсеминация.Дано да е за добро и да ми е на късмет.Имам огромно доверие на доктор Андреева и излязох от кабинета супер спокойна и доволна.Утре ще пиша пак как е минало.

# 425
Kissy, аз също имам фиброаденозна мастопатия, следя се при един от най-известните мамолози. Минала съм през 3 стимулации - една с Клостилбегит, две с гонадотропини (Меногон), пила съм и Естрофем. За всичко съм се консултирала с него и не е имало проблем, просто вместо през 6 месеца контролен преглед, искаше да ме вижда през 4. Проблеми дотук не съм имала, да чукна на дърво.

Естрофемът е естроген, а той е един от най-естествените хормони за женския цикъл - доминира през първата фаза - фоликулярната - през която се образува доминантен фоликул и нараства и се подготвя лигавицата за приемане на евентуална бременност.

При стимулация с Клостилбегит понякога лекарят изписва и естрогенов препарат, тъй като Клостилът има страничния ефект да изтънява лигавицата, което не води до нищо хубаво. Факт е, че има и пациентки, на които Клостил не се отразява по този начин и си поддържат една нормална по дебелина и структура лигавица.
Независимо, че си пропуснала първото хапче вчера, започни си Естрофема от днес  Peace

armira, hut, успех утре  Peace

# 426
Здравейте милички,няма много да овъртам ..защото и аз не знам още къде се намирам...
Бременна съм..в петък сутринта направих тест,Clear Test,който се оказа отрицателен ,голям рев,голямо чудо беше ,че минавам към инвитро,но малко преди да тръгна на работа го погледнах отново /след около 30 мин./ и видях втора бледа чертичка..надеждата се завърна и докато отивах на работа купих Sure Check,веднага го направих в офиса и веднага се появи втора,много забележима чертичка..Едвам дочаках обедната почивка и пуснах кръвен - Чхг на 15 ден 313..

Лейси,миличка,взе че стана и с по-големи фоликули..така че горе главата,на правилното място си Simple Smile
На всички други,минали като мен през няколко неуспеха - не се отказвайте,ние се борим и го заслужаваме,ще се получи.
Много ви целувам,много сте изписали и малко по-късно ще прочета всичко..
Сега се надявам всичко да е наред..и мисля,че ще откача до първия преглед!
Отново ви прегръщам и ви желая целия късмет на сета!

# 427
  • в сърцето на моето Слънце
Жоли, браво! Оле, много се развълнувах!  Hug Hug Hug
Успех ти желая, миличка! Лека бременност и здраво бебче на финала! Ето пак доказателство, че винаги има надежда!  Hug

# 428
jolie, хайде честито! как се оживи темичката  Grinning коя ще е следващата?  Party

# 429
Jolie, браво, миличка! И аз се развълнувах!!! Честито и лека прекрасна бременност  Hug

# 430
Golie честито! Желая ти много скоро да чуете сърчице, а след около 9 месеца  и newsm32   bouquet
Да винаги има надежда!
Аз мисля, че днес следобед ми беше овулацията, въпреки, че вчера сутринта на неспукан фоликул правихме инсето. Имах едни болки - стягащи в рамките на около половин час, а и усещах нещо като тежест вдясно, а тази тежест след тези болки вече я няма. Дано спермчовците да са били там и да са издебнали фоликула  Rolling Eyes Вчера правих 200 коремни преси, но не се спука фукито. Едва днес след минаването с прахосмукачката и домакинската работа се обади, че му е малко пространството  newsm78
Armira, Kissy и всички останали желая ви късмет!  Hug

# 431
jolie16 , честито! Simple Smile Успех до края!  Praynig

# 432
  • София
Честито! Важното е, че сте намерили добрия фоликул.

# 433
jolie16, честито! Hug

# 434
  • гр. София
jolie16, честито! Успешна бременност ти желая!

Армира, стискам палци! 

Общи условия

Активация на акаунт