Предстои ми инсеминация 9

• 43 148
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Ауууу много неприятно се е получило стази киста!!! Най- неприятното е че трябва да спрат опитите!!! 5 хапчета Клостилбегит нали се води лека стимулация, как са допуснали такава киста, тя растяла ли е?! Разкажи как  се стигна до операция?! притесних, защото моята стимулация е същата...

Много странно се случи всичко. Значи стимулацията ми предишния месец беше от 3 до 7 ден по една таблетка клостилбегит. Всичко вървеше по план направих си отначало три фуликула в този яйчник, в който по късно стана кистата. Накрая като дойде време за инсето остана само един фуликул с нормални размери. След инсето  започнаха странните събития. Дойде ми на осмия ден след инсето цикъла, и не спря две седмици. Аз отидох на 8 ден след като ми дойде цикъла на преглед и тогава лекаря видя уголемен яйчник с малки фуликулчета вътре. После отидох на 12 ден, като продължаваше да ми кърви и видя  нещо вътре, което му заприлича на фоликул 12 мм, отидох на 14 ден и вече имаше още по-уголемен яйчник с течност по протежението му и ми предписа противозачатъчни ясмин по две на ден, за да ги пия 10 дни, но не ми каза, че е киста, не беше сигурен, явно не се беше оформила ясно. Пих хапчетата 3 дни, но поради съмнението и несигурността в очите на гинеколога ми и поради странната температура, базална и телесна която поддържах, а именно много висока базална от началото на цикъла и телесна 37.00-37.2 и леката болка вдясно, неспиращото кървене, реших  да отида на преглед при гинеколог онколог, който констатира киста вече 6 см на 17 ден от цикъла. Тя въпреки хормоналните таблетки не намаляваше а се увеличаваше. И така понататъшното развитие на нещата го разказах. Човекът ми каза, че имам в себе си бомба със закъснител и, че ако се спука може да ме оперират по спешност. Това станеше ли в моя малък град със сигурност щях да се разделя с някой друг орган - я яйчник я нещо друго и така. Дано не се случва на никой това. Много бързо нарастваше кистата.

# 616
Направо ме остави без дъх. Оправяй се бързо.
При кой лекар се случва това ?

# 617
  • СОФИЯ
silvi_7878   

Бързо възстановяване мила, но това което ти се е случило е нещо не много добро и благодарение на самата себе си си успяла да предотвъртиш нещо по страшно. Аз имах подобен случай със същата стимулация, но при мен нещата бързо се решиха. Просто смених лекаря и веднага се постара жената да направи всичко възможно и кистата след месец я нямаше, и мойта беше стигнала до 6 см. 
Найстина, кой лекар е бил толкова небрежен #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ма тия хора дето се припознават като професионалисти лекари защо не се вземат в ръце, ако ли не да ходят " да копаят на нивата "  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 618
Ужас, радвай се че ти се е разминало!!! Направо не ми се мисли какво е могло да се случи!!!

# 619
  • Пловдив
Силви,какъв е този доктор?!? Да го сменяш скорострелно! Добре ,че са ти спасили яйчника и всичко се е разминало!

# 620
silvi, много съжалявам   Sad, че се е стигнало чак до тук. От друга страна изпитвам и облекчение, че не се е случило нещо още по-сериозно  Praynig. Пожелавам ти бързо възстановяване и физически, и психически.

# 621
  • София
И точно колко пари ти взе, за да те отърве от бомбата със закъснител?
Ходете само при специалиста, който се занимава със стерилитета ви, защото на всеки друг големите кисти много страшни му се струват. Не ми се сърди, ама са те оперирали без причина. Разбирам, че 6 см киста е огромна, но след стимулацията е възможно да се получи такава гадост и да расте скорострелно, за месец с противозачатъчни изчезва. Като правиш стимулации сега и ти остават кисти след тях всеки месец ли ще се намира някой да ти ги маха. Не влизай във филми, че ако ти се случи в твоя град, който и да е той няма кой да те спаси, хирурзите само с такива неща се занимават. Извинете,ама много се паля като някой така измъкне пари и киста на някоя жена и я изплаши.

# 622
Шмати, не съм специалист, но две седмици кървене не ми звучат успокоително. Нито пък високата температура.

# 623
Момичета благодаря ви за милите думи  Hug. Не бих искала да пиша името на лекаря, все пак той правилно ми каза, че имам проблем, който е свързан с хиперстимулация на яйчника и ми изписа хормонални таблетки, точно както казва Шмати, че трябва да се прави в такива случаи при киста. Може би просто ми спести, за да не ме плаши диагнозата. Лошото е, че дори и двойната  доза на противозачатъчните, която вземах, караше кистата да се увеличава и то доста бързо. Предпочетох да заложа на сигурното и да се оперирам, абсурд беше всеки ден да живея с мисълта дали няма да се спука и да ми докара някой перитонит и други страшни неща впоследствие. Просто избрах моето решение иначе щях да се побъркам. Цената, която платих от финансова страна, за да отговоря на  въпроса на Шмати не беше малка, но психически щях да платя още по-голяма цена, ако чаках да видя дали кистата ще изчезне.  А и доколкото съм чела за тези образования има момичета, които ги лекуват с месеци, докато изчезнат. Как издържат психически незнам, но все пак ми се иска пак да започна да се боря за дете по-скоро, а не след 6 месеца. А и с този размер можеше да се отстрани без да се маха яйчника, но ако беше станала по-голяма не съм сигурна. Явно клостилбегитът не е моят препарат, не знам какво ще правя оттук нататък и как бих се подложила пак на стимулация след това. Може би фемара или нещо друго,  ще мисля като се възстановя напълно. Може би ще ми трябва някакъв по-щадящ протокол, може би просто яйчниците ми са много чувствителни. Сега се моля само като отида на контролния преглед след месец да ми кажат, че всичко е наред, че яйчника си зараства, че няма кисти и така.  Peace

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 23:54 от silvi_7878

# 624
Момичета, искам да ви попитам, имали ли сте някакви болки в яйчниците след инсеминациите?
много ме боли левия яйчник  Thinking

# 625
silvi , съжалявам за случилото се и пожелавам бързо възстановяване.
кафенце и аз се надявам този път процедурата да е успешна.
неземната , аз имах ужасни болки, започнаха ден след инсето и продължиха 3,4 дни, но го отдавам на това, че правихме инсе на 2 фоликула..Пожелавам ти успешен резултат.
Извинявам се на тези, които пропускам, пращам прегръдки и пожелавам приятен уикенд

# 626
silvi направо думи нямам за това което ти се е случилоо ooooh! Аз толкова съм си напатила от доктори затова винаги при по-сериозна диагноза второ мнение  Naughty Бързо да се оправяш и скоро най-хубавия резултат Hug
vanessssa добре дошла отново и скоро да се изнесеш по положителни причини  Mr. Green
неземна ехе как се радвам да те ''видя''  HugЧестито първо инсе и дано да е последноо Praynig Praynig За болките не се притеснявай,нормално е,все пак яйчниците са стимулирани настъпват някои процеси PeaceМен и при двете ме наболяваше през цялото време  Wink Много ти стискам палци миличкаа  Hug
При мен прегледа наближава  Rolling Eyes дано ги няма кистите и да можем да започнем новото инсе  Praynig Имам още само 5 хапчетаа  Mr. Green
Целувкииии  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 627
silvi, и аз много съжалявам, за това което си преживяла. Добре все пак, че е било по-малкото зло, както казват. Искам да ти пожелая занапред да ти се случват само хубави неща, нали казват, че небето е най-тъмно преди зазоряване. Успех!  Hug
 И аз съм втори пореден месец на стимулация с фемара, и честно казано чак сега осъзнах какви са рисковете от тези силни лекарства. Но пък толкова искам нещата да се случат.

# 628
Здравейте, Мацета !
Исках само да ви питам няма ли някой на стимулация с Puregon ? Гледам, че в Бг стимулациите са само с фемара и клостилбегит, затова ми стана любопитно...

# 629
  • София
silvi, аз пък точно от фемара направих бързо разтяща киста, по сантиметър на ден. Но всеки организъм е индивидуален, а на тъпото е, че трябва да изпробваме различни лекарства и никога не се знае какво може да излезе.
тирити, в бг гледат като краен вариант да подхващат инжекциите, може би се презастраховат от хиперстимулация, но голяма част от успешните инсета по мои наблюдения са тези от инжекциите.

Общи условия

Активация на акаунт