Предстои ми инсеминация 9

• 43 912
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета и аз от известно време се опитвам да имам бебче, миналият месец тръгнахме да опитваме инсеминация на естествен цикъл, но нищо не се получи, тъй като доминантният фоликул, който образувах изчезна безследно на 11 ден. Този месец ще опитваме стимулирана инсеминация с клостилбегит по схема от 3 до 7 ден по 1 таблетка. Интересува ме следното: Преди 5-6 години опитахме естествено забременяване при 2 цикъла с клостилбегит, но нищо не се получи. И това ще ми е 3-тото вземане в живота на този медикамент. Чела съм по форумите, че се взема максимум 6 цикъла в живота. Само клостилбегита ли се взема толкова пъти? Ако след като го вземам 6 пъти,, това означава ли, че мога да премина на меногон или на други инжекционни стимулации. За тях има ли също ограничение при вземането, както при клостилбегита? newsm78

# 256
Този месец ще опитваме стимулирана инсеминация с клостилбегит по схема от 3 до 7 ден по 1 таблетка.
ако тръбите не са ти проверени за проходимост, май е без значение колко клостил ще изпиеш. другото, което е направете спермограма, да не се окаже, че и там има проблем, както и хормоните. не знам при кой лекар ходиш, но ако наистина сте стигнали до инсе е добре да сте при специалист по репродуктивна медицина. успех

# 257
Лейси , навсякъде пише ,че фоликулите съдържат зряла яйцеклетка,годна за оплождане до 25 мм..а на мен ми сложиха Прегнил ,когато два бяха 27 ,24 мм и другият 20 мм..От прегнила ще узреят още и след 48 часа когато ми е инсеминацията и трите със сигурност почти са догонили 30 мм..та затова са ми притесненията.Ако някъде бъркам,нека момичетата ме поправят. Embarassed
Аз обаче тъпо и инато ще се надявам,че яйцклетките са били ОК и вече съм бременна,до доказване на противното!  Laughing

# 258
Леле, какво да кажа аз тогава като на мен ми слагат Прегнил на 29мм :ooooh

jolie16 и аз ще се надявам пък даже да е нелогично,че с този опит ще забременея.Може да съм наивна, но съм убедена, че никой нормален и съвестен доктор(все се надявам нашият да е такъв) няма да направи процедура, за която няма шанс. Все пак ако нещата не са ОК, за да се направи процедурата и фоликулите са вече прекалено големи, всеки нормален доктор ще канселира процедурата Thinking

# 259
И аз се надявам на същото миличка..все една от яйцеклетка ще е добра и при двете ни,убедена съм..

# 260
Здравейте момичета! Днес се върнах в БГ и днес видях повечето от поздравленията и пожеланията  Hug  Hug  Hug Страхотни сте!   bouquet
Аз все още не съм ходила на преглед. Утре се надявам това да стане - ще гледам да успея някакси да си запиша час от утре за утре  Wink Тази седмица имах проблеми с утрогестана и го спрях (преди 2 дни). Определено сега ми е по-добре, но  да видим какво ще каже докторката ми  Thinking

Hut , и аз съжалявам   Hug
За сведение ние 3 години се водихме с неизяснен стерилитет.

jolie16, Leisi_bb според моята лекарка прегнил се слага когато фоликулите станат 19 мм, но тези размери за мен си остават мистерия.

# 261
  • София
verano, как спря утрогестана бе жено? А дуфастон или нещо друго с прогестерон пиеш ли? Ако не пиеш веднага да започваш.. Доктор пита ли преди да го спреш?

# 262
Шмати не бях в БГ и нямаше как да се консултирам с лекар за утрогестана, затова утре на всяка цена трябва да мина преглед. Приемах го вагинално 3х2, но толкова ми дразни и щипе, че външно съм с рана, стигнах до там да не мога да вървя от болка. Пробвах орален прием - още по-зле ми влияе - припадам. Утре ще искам да ми изпишат дуфастон, не посмях на своя глава да си го купя.

# 263
Verano, ти какво го правиш този утрогестан, че чак е станало рана?! Като се има предвид, че аз преди страдах от вагинизъм, а после си слагах четири месеца утрогестан по три пъти на ден. Утрогестанът е важен - по едно време бях намалила дозата, но получах кървене и доки пак я върна на три пъти на ден, но освен изтичанията други проблеми не съм имала. Дори инфекция не можах да си докарам!

В клиниката, в която ходя, за годен фоликул се смята този между 17 и 20 мм, като гледат винаги и нивата на хормоните. Не знам кои хормони, но по време на стимулацията при всяко ходене на ехограф ми вземат кръв. Не знам обаче какво правят, когато фоликулите са по-големи, такъв случай не съм имала. При мен инсе-то беше точно 36 часа след прегнила - +/- 10 минути. Тогава работата се получи, ама после...

# 264
  • София
Чувала съм за такива и други случай, нещо като алергия имаш, но е опасно така да го спираш, утре на всяка цена на преглед и ще ти дадат друго лекарство, че като се спре прогестеронът не е добре в малки седмици.

# 265
Здравейте момичета!  bouquet
Молито84 много ми е познато това което ти се е случило.Същата работа и при мен-2години опити,изследвания,първа инсеминация,две чертички и после всичко свърши и аз сама се изчистих.Ужасно е просто.
Ох и аз нямам търпение сега да ми дойде и да почваме новата процедура,че направо Closeоткачам вече!
Хътче Hugмного сажълявам мила,надявам се от сърце следващия ти опит да е успешен.
Лейси,Жоли16   fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Лек ден момичета!

# 266
  • Sofia
Здравейте сладурки, аз малко съм в светъл период та пиша Simple Smile
Хът, душко каквото и да кажа си е гадна работа....Дано 4тата да е последна и положителна  Praynig
verano много лошо се е получила тая реакция, аз до вчера слагах Утрогестана, хем д-ра ми каза преди седмица да го спра, но ме беше страх Sad Предполагам, че ще ти ги сменят с нещо, но трябва преглед задължително. На мен ми слагаха и инжекции пролутон депо. Шитай за тях ако трябва. Стискам палци!
Вече съм се обезкуражила с ръсенето. Та минавам на стискане на палци на всички ви  Praynig Praynig Praynig Да дам и кратък отчет. Изпих си антибиотика и в деня в който го свърших ми излязоха резултатите и се оказа, че съм резистентна на Аугментин. Обаче, това към което не съм пък не мога да го пия. Честито #Cussing out Изчаках да минат 3-4 дни пуснах контролна урина и сега чакам да видя дали случайно гадните бактерии не са решили да умрат!
Момичета мислех си, че веднъж да видя заветните чертички и няма да се ядосвам за нищо ще си гледам бременеенето...Ама няма шанс. Та теглете по една м.... на когато се налага, и не губете вярата си  Hug

# 267
Понеже и мен ме тормози много този момент с размерите на фоликулите, се поразрових малко повече. Това, което намерих е, че при нормален цикъл и при такъв стимулиран с Кломифен цитрат, за зрели се считат фоликулите с размери 18-30 мм и при такива размери се слагат hCG инжекциите за пукане на фоликулите. На едното място, пише, че инжекциите обикновено се поставят при размери 17-26, но на другото пише, че и 18-30 е добре.

При стимулация с гонадотропини, за зрели се считат при размери 16-20 мм и при такива размери се слагат инжекциите.

Двете статии:
http://www.advancedfertility.com/clomid-treatment.htm
http://fertilitytoday.org/frequent_questions.html

Т.е. теоретично, процедурите са правилно изпълнени. Sad

# 268
karelia123 , Благодаря ти много за разяснението Hug
Много ме "окуражи", процентът 10% успеваемост на инсеминацията при Стимулация с Клостилбегит ooooh! Аз за себе си вече съм решила, че ако се наложи да потретвам процедурата няма да е с този медикамент Naughty При теб как вървят нещата?

# 269
Момичета мислех си, че веднъж да видя заветните чертички и няма да се ядосвам за нищо ще си гледам бременеенето...Ама няма шанс. Та теглете по една м.... на когато се налага, и не губете вярата си  Hug
Виждането на двете чертички е само началото на зОра, особено когато си минал през асистирана репродукция... Но това се осъзнава едва след като вече си влязъл в матрицата, тъй че пожелавам на всички успешно двучертичково взимане на входящия тест, пък после с малко повечко късмет и пазене, нещата ще се увенчаят с най-сладкия финал  Praynig

При Клостилбегитът наистина фоликулите растат по-големи. При единствената ми стимулация с него, ф. беше 27 мм. в деня на Прегнила.

Общи условия

Активация на акаунт