Когато нямаме приятели...

• 38 383
  • 254
  •   1
Отговори
# 60
И ние винаги има какво да си кажем двамата, особено като пийнем вечер по едно питие ни идва дар слово, а темите изобилстват просто  Crazy Друг е въпросът, че от 3-4 години не ходим сами на почивка.

# 61
Ох, не знам как да започна, за да ме разберете правилно... newsm78

Дълги години брак, все още много любов и желание за "само Аз и Ти"...
Винаги сме имали малко приятели, две- три семейни двойки - един път в седмицата на кръчма или гости, рождени дни и т.н. Едните "отпаднаха" заради "бизнес отношения", другите се запиляха по света. С  тях ни беше "удобно".
Имали сме много възможности за създаване на нови приятелства, но и двамата си падаме малко "темерути" - в повечето време сами ни е най-добре и трудно "изтрайваме" "хорските глупости"  - не знам как да го кажа по -добре... newsm78
 Но идват моменти,  в които ти се иска да има на кой да звъннеш - било за 2-3 дни на море, екскурзия, бира след работа...ей такива неща!

От опит знам, че едно приятелство се гради дълго и трудно... Честно казано нямаме "сили" за това... Не мога през ден -два да се виждам с едни и същи хора и да слушам едни и същи неща..
Винаги има на кой да разчитаме за "помощ", както и доста хора разчитат на нас, но не за това е темата..
 Иска ми се да има някой, когото не виждам половин година и като отида някъде с него - да има какво да си кажем, да не е "децата, работата, колата"

Кажете при вас как е ...  Ние ли сме егоистите?

Бих кръстила темата ти: Нямам проблеми и се чудя как да си ги създам, че ми е скучно. Моля, помогнете!

И аз това щях да напиша . Grinning
Много си ви е добре така , но искаш да разбереш в очите на другите как е .

Това е все едно . Важното е ти как се чустваш , а не другите какво мислят . Хората са различни .

Аз също съм от себедостатъчните . Особено пък за море - абсурд е да бъда с други хора .
Имам приятелки от детството и ученическите години , не се виждаме често , но сме си близки и винаги има какво да си кажем .

# 62
Ами...странно ми е малко такова виждане.
Ами аз съм забелязала, че по принцип каквото и да е, щом е по различно от собственото ти светоусещане и разбиране ти е странно, така че не се учудвам.  Laughing Пак добре, че не каза, че не е възможно и сигурно послъгвам и се превземам.  Mr. Green
Ето аз не се учудвам на хората, които си прекарват почивките по вашия начин, просто на мен нито ми липсва нито се стремя към подобно нещо.

# 63
Ами, естествено - нещо, което е различно от моето - обикновено ми е доста по-непознато и често странно.  Peace
Затова и питах. Като как  Laughing

# 64
  • Варна
За мен всичко се свежда до това:

Taka e , обаче е много трудно да случиш семейство, в което и двамата да са приятни на двама ви.
Не е нужно непременно двамата да са приятни на другите двама, но поне ако има някаква антипатия, тя да е сведена до минимум.

Вилико, може би си от хората имали късмет да попаднат на точните хора Hug затова другото ти се вижда странно

# 65
Всъщност нямам кой знае колко приятели. Имам да кажем десетина близки. Такива, уж истински. Останалите са познати, колеги, съседи, въобще хора, с които с кеф си бъбря, пием по нещо заедно, но по-рядко и ако нещо опре до услуга - надали ще ги потърся, както и те мен. Те са ми графа - просто бира.  Wink
Но аз по принцип мразя да съм сама. Просто обичам компанията, колкото по-шумна, толкова по-добре. Мъжът ми е същия.

# 66
Но аз по принцип мразя да съм сама. Просто обичам компанията, колкото по-шумна, толкова по-добре. Мъжът ми е същия.

Това е различното .  Peace
Има хора (аз съм от тях  Wink ) , които не само , че нямат потребност от компания , а определено се чувстват по-добре , когато са сами .
Мен разговорите , особено за неща и хора , които не ме засягат , страшно ме изморяват .

# 67
Е, сега, не те засягат - какво например? Говорим си за много неща, обикновен оповърхонстни и в повечет ослучаи забавни, бъзици някакви...Не обсъждаме квантова физика.
Но си е до нагласа явно.
Аз не искам да оставам сама съм себе си, щото се плаша  Joy

# 68

Това е различното .  Peace
Има хора (аз съм от тях  Wink ) , които не само , че нямат потребност от компания , а определено се чувстват по-добре , когато са сами .
Мен разговорите , особено за неща и хора , които не ме засягат , страшно ме изморяват .
+1 Peace Искам време за себе си,дори да отида на почивка сама.
Може би всяко нещо с времето си,но започнах да ценя времето
в което сме двамата и си говорим незначителни неща.
Много са нещата,които избягвам целенасочено - шумните места ме натоварват.
За да се чувствам добре не ми е необходимо нечие присъствие.

# 69
Това е породено от забързано ежедневие, работа или?
Защото и при мен става понякога - когато съм пренатоварена - да искам да остана насаме само с него, за да мога да се отпусна пред най-близкия си. Но е моментно и зависи от цялостното ми настроение.

# 70
  • София
моля ти се, viliko - темата не е за теб и твоите усещания.

жената си е поставила проблема, ти такъв нямаш и не можеш да й дадеш съвет. недей да засипваш темата с твои постинги, които нямат отношение и я превръщат в спамочат.
позволи на хората поне да опитат да получат съвет и помощ...

# 71
Е, хубаво де - ти по темата ли написа тоя пост  Crazy

# 72
  • тук-там
Чета ви, но съм на работа и .... малко е сложно. Mr. Green

Наистина си мислех, че сме от изчезващ вид, а се оказа, че голяма част от хората тук харесват самотата си!

# 73
  • Бургас
Чета ви, но съм на работа и .... малко е сложно. Mr. Green

Наистина си мислех, че сме от изчезващ вид, а се оказа, че голяма част от хората тук харесват самотата си!

Аз пак да попитам-с колегите как сте Mr. Green?

# 74
  • София
най-щастливи са хората, които са си самодостатъчни и си се наслаждават. Така никога не са в лоша компания.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт