Когато нямаме приятели...

• 38 446
  • 254
  •   1
Отговори
# 135
Ами при нас не е проблем личните да са и семейни .
Какво ще рече ,че нямаш нужда от приятелки ми е леко неясно обаче ,но пък ги имаш при нужда да им се обадиш ми е леко неясно.
Аз не се обаждам на приятелите си при нужда само или защото ми трябва компания.
Както и да е .
Да ти искаш компания /нови и интересни хора/не приятели разбирам от последния ти пост .
Ако сте общителни винаги може да се запознаете на място .Щот да имаш приятели, с които държиш да не се виждаш и чуваш повече от два пъти в годината няма как да стане.

# 136
Кой ще направи нова тема "Темеруто-чукундурести", та да се разпиша първа в нея.

# 137
Темерут ли си ?

# 138

Аз познавам повече разделени приятелства, отколкото такова безпролемно напасване.
Редовно някой някого дразни и е компромис, заради еди кой си стар приятел.
Това важи и за семейството, не само за приятелите. За съжаление познавам няколко души, които не идват еди къде си, знаейки, че мъжа /жената на еди кой си ще е там. Дразни ги и не си го причиняват. Така се пропукват и приятелства, и родства. Защото истинското приятелство и родство приема изборите, не ги заобикаля.

# 139
Нямаме такива проблеми поне с тези си лични приятели ,на които държим .В смисъл мен да ме дразни много някой негов приятел или жена му и обратното .
Душички сме и не сме претенциозни ,явно  Laughing

# 140

Е, нима не знаеш?

Пп. аз разбирам 10-те прекрасно, ама ме мързи да пиша сега.

# 141
  • Sf
Какво ще рече ,че нямаш нужда от приятелки ми е леко неясно обаче ,но пък ги имаш при нужда да им се обадиш ми е леко неясно.
...
Щот да имаш приятели, с които държиш да не се виждаш и чуваш повече от два пъти в годината няма как да стане.

Започвам да си мисля, че четем мненията на авторката и това на мъжа й, обаче тези две мнения се изричат в едно изречение с противопоставяне.

Тя казва: Имам приятелки. Той казва:  Но те не са достатъчно интелигентни.
Тя: Искам да излизам. Той: Но не повече от два пъти годишно.
Тя: Приятелската компания е приятно нещо. Той: Но като се виждаме с тях, затъваме в баналности и ежедневие.

Реално тя умира от скука, а мъжът й я е хванал за гърлото и не я пуска ни на крачка от себе си.
За 20 години съвместен живот човек може да внуши на отсрещния и много по-сериозни неща от това, че само двамата им е най-добре.

# 142
  • тук-там
Аз не се обаждам на приятелите си при нужда само или защото ми трябва компания.

Обяснявам! Hug
Аз съм много позитивен човек, винаги готова за...всичко! Нямам проблем да се сприятелявам, да купонясвам,  да теша нечии сълзи, както и да изплача моите, ако ги има!
Да кажем, че хората ме приемат като... ох, не намирам точната дума ... а, бе реве ти се , купонясва ти се - аз съм насреща!
В същия един момент и аз мога да намеря "точните" хора...

НО, не това ми е важно! Мога да мина и без него!

Темата е по-скоро за семейните приятели, които ние, поради "Темеруто-чукундурести"-те си- Благодаря Минзи -  bouquet характери нямаме!
Но сме "Темеруто-чукундурести" - когато сме заедно в компания...Просто се дистанцираме и... оставаме си пак двамата...не знам всичко ни се струва адски "плоско"! Не мога да си го обясня, но е факт!

# 143
...
Щот да имаш приятели, с които държиш да не се виждаш и чуваш повече от два пъти в годината няма как да стане.

Започвам да си мисля, че четем мненията на авторката и това на мъжа й, обаче тези две мнения се изричат в едно изречение с противопоставяне.

Тя казва: Имам приятелки. Той казва:  Но те не са достатъчно интелигентни.
Тя: Искам да излизам. Той: Но не повече от два пъти годишно.
Тя: Приятелската компания е приятно нещо. Той: Но като се виждаме с тях, затъваме в баналности и ежедневие.

Реално тя умира от скука, а мъжът й я е хванал за гърлото и не я пуска ни на крачка от себе си.
За 20 години съвместен живот човек може да внуши на отсрещния и много по-сериозни неща от това, че само двамата им е най-добре.
Интересен пост... има много истина в него.  newsm78   Ако единият партньор е силно доминантен, то приятелският кръг се изчерпва само с неговите приятели или с никакви приятели /ако такива му липсват/. Тези на другият партньор постепенно потъват някъде... Виждала съм много такива случаи.

# 144
Шантава работа наистина  newsm78

# 145
Мъжете са много по-чукундурести, от жените. Затова тя има проблем, а той не.

# 146
  • тук-там

Тя казва: Имам приятелки. Той казва:  Но те не са достатъчно интелигентни. - Изобщо не го интересуват моите приятелки
Тя: Искам да излизам. Той: Но не повече от два пъти годишно. - Излизам два пъти седмично - без него - даже и ме прибира - никакъв проблем!
Тя: Приятелската компания е приятно нещо. Той: Но като се виждаме с тях, затъваме в баналности и ежедневие. - Това е мое мнение!

За 20 години съвместен живот човек може да внуши на отсрещния и много по-сериозни неща от това, че само двамата им е най-добре. - Ежедневието ми е всичко друго, но не и скука - затова държа "само" на двата пъти годишно! По-освободен от мен, в действията си човек едва ли си срещала! Peace  Повярвай, най-добре ми е с него!

# 147
Ти не си ли разбрала, че тук не можеш и не бива да споделяш такива работи.
Накрая на темата няма да можеш да познаеш нито себе си, нито съпруга си.

# 148
  • тук-там
Интересен пост... има много истина в него.  newsm78   Ако единият партньор е силно доминантен, то приятелският кръг се изчерпва само с неговите приятели или с никакви приятели /ако такива му липсват/. Тези на другият партньор постепенно потъват някъде... Виждала съм много такива случаи.

Явно не се изразявам добре... Какви доминанти...
Аз си имам моите приятели, имам си личен живот, НО се опитвам да създам и някакъв "семеен" такъв, извън ежедневието, защото без НЕГО не ми е кеф!  Какво толкова сложно за разбиране има, че го обърнахте и на "хващане за гърлото"! Joy
Няма скука... Има само желание за разнообразие... Peace

# 149
  • Варна
Много изисквания и условия поставяте. Трудно е да ви се угоди. Simple Smile  А може и околните "трудно да ви изтрайват", да сте им скучни или пък да ги дразните, с таза ваша (евентуално демонстративна) самодостатъчност.
Ти търсиш такива приятели, а той? На него липсват ли му?

Общи условия

Активация на акаунт