Какво има след смъртта извън християнския догматизъм

• 44 447
  • 684
  •   1
Отговори
# 555
Темата ме вълнува. Нямам възможност да прочета всичко, тук и в предишната тема, над 700 стр.С години е  вървяла.Но  имам известна представа ,подложих се преди години на една  ситуация ,не е хипноза, по метод на Долорес Кенън е, в съзнание  бях  и  все пак "видях"едни картини.Не  съм податлива на това, трудно влязох.Може би и въпросите ми не бяха прецизни.И нищо ми няма, не се е отразило мисля начинанието.
Но  видях  слънчева поляна с високи треви и дойде старец , белокос, с лента на главата ,като монах облечен, но в бяло, като богомил, както ги представят по книжките. Не чух думи, усмивка, поклон пред мен с ръце като за молитва, спокойствие, после се видях в рокля, груба материя, някак като кръгове цветни по нея, има такава подобна техника на оцветяване.Стоях над поток, папур, тревите познати, но името им не знам, прозрачни рибки дребни в потока, надолу село с арабски плоски покриви, това бе мое владение, родно място или нещо скъпо. Над дървета се спуснах и слязох, вече не помня  какво стана, но следващото бе съвременна възрожденска къща и аз възрастна много на легло, близките в същия двор в друга къща, чаках някого ,видях жена с дете да слиза по стръмна уличка и пристигна при мен, близка ми беше, вече не помня точно каква я усетих и си отидох от света ,леко. Преди това  бях в пещера някаква, с изсечен долап в скалата и светлина в нещо, мръсни и одърпани бяхме,млади хора, отвън охрана, пейка от клони  някак сглобени, повлякоха ме някъде възрастни мъже и  загубих нишка.
Не  знам плод на какво бяха тези фантазии, аз отидох заради близък човек, но се оказа,че за него няма инфо.
Не се вкопчвам  и не правя нищо, като техники за усъвършенстване.Знам ясно, че  усещанията в този свят са различни от всичко, което мога да си представя, ако съществува живот за душата другаде. Няма памет между двете, или единици изразяват нещо, на което трудно се вярва. Но  и си представям , че енергията, не електричеството, енергия  изгражда и съпровожда всичко.От атоми сме жива и  не жива природа.Възможно е, успокоява ме  да вярвам, че има все пак нещо вярно  и душата не се губи.Че  нещо в нея   идва отново в тяло и  опитностите са живи, несъзнателно ги ползваме.
Но не задълбавам нататък,необяснимото е добре да остане такова за сега.
Изненадана съм колко хора се вълнуват от тези неща.

# 556
  • София
Холографската вселена и тя е псевдонаучна, без да обиждам никого. По принцип това се нарича "квантов мистицизъм".
Истински учен, който пише по темата за холографския принцип е професор Leonard Susskind. Той има много хубави книги, които са наистина научни.

Ето пример https://arxiv.org/pdf/hep-th/9409089.pdf открийте разликите.

Не се задълбочих много, но това май е пародийна статия, да ти кажа...Simple Smile

ПП
М/у двама близнака в утробата:
"знаеш ли, казват, имало и живот след раждането."
"Ми не знам, никой не се е върнал да разкаже..."

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 00:47 от katiABV

# 557
Защо да е пародийна, катиабв?  това е класика в жанра, така да се каже.

# 558
Бор_яна, много пълно и интересно споделяш спомените си / усещанията си по време на регресионен сеанс!

Като си говорим за науките изучаващи материята, най-вече физиката, нека не забравяме, че материята е просто форма на енергията (Е=mc*2). Това е добро универсално правило, ако вземем предвид, че всички изследователи на нематериалната реалност твърдят, че тя е създадена единствено и само от различни форми на енергия.

Като става сума за живота след смъртта, препоръчвам книгата "What Dreams May Come" (В какво се превръщат мечтите). За съжаление не е преведена на бълг. език. Извън сюжета, авторът доста се е постарал да изследва внушително количество информация по темата, и доста пространно и в детайли описва случващото се с Душата от момента на напускане на тялото до момента на прераждането. Разбира се, има и много друга литература по темата, но понеже четох книгата наскоро, останах впечатлен от детайлите, описани в книгата. Филмът съм гледал преди много години, по спомени и в него има доста визуална информация, май трябва отново да го изгледам в подходящ момент.   

# 559
  • София
през 1820 година населението на земята е било 1 милиард, сега е над 7 милиарда, ако съществува прераждане окъде за няма и двеста години са се появили близо 6 милиарда нови души.

# 560
  • София
Каква регресия, няма такова нещо! Проосто вие сами си конструирате, да, конструирате, тези "спомени". така прави човек и когато е в полубудно състояние  и хем сънува, хем управлява съня си, усеща, че си казва "не, не искам това да е така, променям го" и тутакси сънят се променя. Художествена измислица, фантазия. Мислите плуват и започват да се превръщат в картини и история, защото по такъв начин сме устроени - винаги да правим връзки и зависимости дори там, където ги няма и си ги измисляме.

# 561
през 1820 година населението на земята е било 1 милиард, сега е над 7 милиарда, ако съществува прераждане окъде за няма и двеста години са се появили близо 6 милиарда нови души.

Нови души именно. Това обаче изобщо не значи нови съзнания, защото се преражда съзнание, а не душа, както добре беше обяснено в един пост по-нагоре. Тоест.....не всички се прераждат. За някои животът е само веднъж. Mr. Green

# 562
  • София
Защо да е пародийна, катиабв?  това е класика в жанра, така да се каже.

Защото жанрът е "пародия на научна статия / физика". Има много такива, адски са забавни - без изключение написани от много добри истински учени, с много добро чувство за хумор. И са насочени към други физици и математици - които биха разбрали шегата.

Бих ти показала една, озаглавена "Optimal Tip-to-tip Efficiency a model for mail audience stimulation" - но е pdf, не мога да го кача. Математиката и графиките - и експерименталните криви! - са на изключително ниво!

Тази не я прочетох подробно - абе, само разгледах началото и края така - ама има всички типични черти на пародия на публикация, подозирам, че ако намеря време да я прочета бих се забавлявала.

Защо има толкова много вицове за блондинки, а толкова малко - за програмисти? - Понеже вицовете за програмисти си ги разбират само програмистите, а вицовете за блондинки се разбират от всички с изключение на блондинките

Каква регресия, няма такова нещо! Проосто вие сами си конструирате, да, конструирате, тези "спомени". така прави човек и когато е в полубудно състояние  и хем сънува, хем управлява съня си, усеща, че си казва "не, не искам това да е така, променям го" и тутакси сънят се променя. Художествена измислица, фантазия. Мислите плуват и започват да се превръщат в картини и история, защото по такъв начин сме устроени - винаги да правим връзки и зависимости дори там, където ги няма и си ги измисляме.

Сънища на яве

# 563

някои са напреднали в еволюцията си насекоми. Заради хубава карма тези насекоми са преминали в по-горен клас.  явно не си особено запознат.

Катиабв, ти изобщо май не си прочела статията. Статията просто е в стил "научно есе".  Не знам какво забавно или пародийно си намерила в нея? Това е култова статия, която дефинира връзката между теорията на струните и квантовата механика.  няма грам елементи на пародия, публикувана е в известен журнал.

# 564

някои са напреднали в еволюцията си насекоми. Заради хубава карма тези насекоми са преминали в по-горен клас.  явно не си особено запознат.

Как се трупа добра карма като насекомо? Има добри и морални насекоми ли?

# 565

Как се трупа добра карма като насекомо? Има добри и морални насекоми ли?

Ами явно  щом това се проповядва в някои източни учения Simple Smile

# 566

Сънища на яве

Според източната философия всички живеем в един сън, илюзия, майа... Grinning Та пак според нея човек се "събужда" тогава, когато развие Свръхсъзнание (различно от обичайното състояние на будно съзнание и подсъзнанието), т.е. осъзнае себе си като Атмана, Висшия Аз, осъзнае връзката си с Бога и се идентифицира вече с него, а не с постижения, стремежи, личностно развитие ...  Rolling Eyes Смятам, че първата част е ок, но втората ми звучи анихилистично. Grinning Поне от моя земна гледна точка душата трябва да се развива и еволюира, затова и преминава през различни изпитания в различни измерения и изобщо еволюцията се явява цел, а дълбочината на осъзнаване е част от нея.  Simple Smile Каква е разликата между един сън, който контролираш, и животът ти през деня например?! Вторият даже може да е изпълнен с всевъзможни неконтролируеми от теб фактори. Wink Осъзнатото сънуване е състояние на съзнанието и се използва от шамани и мистици.
Това, че не виждаме нещо, не означава все пак, че то не съществува. Ние не виждаме и електричеството, и разните му там лъчения, но те си съществуват и си вършат работата - полезна или разрушителна. Shocked
Между другото всякакви мистични и свръхестествени феномени и сили са били официално обект на изследване и на издирване през последния век. Третият райх например, който си е бил една окултна организация, е заделил в това направление сериозни ресурси и пътешествия до различни краища на света. Обаче комундетата в СССР също са наблягали сериозно на изследването на окултни феномени, има интересни филмчета по темата. След Втората световна и САЩ, и СССР, а със сигурност и други държави изследват и използват способностите на "екстрасенси" или хора с перцепция над нормалната. Т.нар. Remote viewing - т.е. дистанционно наблюдение с помощта на съзнанието на обекти, които са разположени на отдалечено разстояние от изследващите.  Shocked
Преди бях споделил, че е възможно по време на определен тип сесии, в които човек работи с миналото и в миналото, което обаче всъщност се случва в настоящия момент в подсъзнанието, да се променят текущи отношения, събитие, положителни промени в живота на човека...  Rolling Eyes

# 567
  • София
по-вероятно е тези твои хора-феномени да са се надрусали или да са психиатрични случаи.

# 568
по-вероятно е тези твои хора-феномени да са се надрусали или да са психиатрични случаи.

Има и такава възможност, но допускам и вариант на възможности, които все още не разбираме, не са ни известни, не са проучени.  Simple Smile Научните обяснения например за различни свръхспособности при гении и саванти мен лично не ме удовлетворяват.  Grinning Фотографска памет, възможности за възпроизвеждане на цели концерти само от едно прослушване, мигновено извършване на действия с огромни числа, внезапно проявяване на таланти в късна възраст или говорене на напълно непознати за човека и дори вече мъртви езици... При някои хора се свързват с увреждания на определени части в мозъка, но това само по себе си  не е обяснение.  Wink След като се проявява при един, двама или повече, защо да не може да бъде развито масово?!  Wink На мен лично ми се е слувало например веднъж да имам съвсем ясен телепатичен контакт с друг човек, макар и само за кратко и смятам, че това е напълно възможно в по-разширен вариант. Допускам съществуването на широка гама от екстри, които към момента просто не сме развили. Simple Smile

# 569
  • София
Ти може и да не ги разбираш тези неща, които описваш, но това са учебникарски примери. Всичко това си е напълно рационално обяснимо, има си  правени проучвания, модели и т.н.  Може и да не те удовлетворяват научните описания, но със сигурност в тях има достатъчно много практически полезна информация. Останалото са фантасмагории, някакъв съвременен вариант на Средновековието. Едно време и на де/фектите  от мозъчни травми и инсулти се е гледало като на някакви невероятни неща, ама те си имат съвсем научно обяснение, при това съвсем материално. Баш си е обяснение, но не искаш да го приемеш, защото ти разваля красивите илюзии за тайственост, висше знание и усещането за избраност и призваност.
Между другото, тоова, което много прилича на говорене на древни и мъртви езици, най-често е един от типовете афазии, получаващи се при инсулт.

Общи условия

Активация на акаунт