Какво има след смъртта извън християнския догматизъм

• 44 461
  • 684
  •   1
Отговори
# 540
  • София - Рим и обратно
Той е ГурутО на цялата тази щуротия.
Коя?

# 541
  • София
Joy Абе, Анди, ти отрече цял един клон на физиката, квантова механика, съществуващ от 50 години (вярно, не много, но все пак). Как реши, че квантите са мистичности, само ти си знаеш. Joy

Стига де, как пъкот 50 - - то близо 60 години са изминали от смъртта на Шрьодингер...
Много даже установен дял от физиката си е, стар дори.

# 542
  • Ямбол
Там е работата, че онези, които споделят, че знаят нещо, не са единодушни, което води до извода, че просто си фантазират, много от тях под въздействието на силни вещества или просто заради психични отклонения. Докато тук в този живот всички сме единодушни - раждаме се, живеем, умираме.

# 543
Холографската вселена и тя е псевдонаучна, без да обиждам никого. По принцип това се нарича "квантов мистицизъм".
Истински учен, който пише по темата за холографския принцип е професор Leonard Susskind. Той има много хубави книги, които са наистина научни.

Ето пример https://arxiv.org/pdf/hep-th/9409089.pdf открийте разликите.

# 544
  • София - Рим и обратно
Холографската вселена и тя е псевдонаучна, без да обиждам никого. По принцип това се нарича "квантов мистицизъм".
Истински учен, който пише по темата за холографския принцип е професор Leonard Susskind. Той има много хубави книги, които са наистина научни.

Ето пример https://arxiv.org/pdf/hep-th/9409089.pdf открийте разликите.

Аз нали това казвам - художествена литература по темата. Все пак има някои неща, обяснени по достъпен начин, които са някои от основните принципи.

# 545
Сега разбирам какво е станало с предишната тема. Появила се е стрина Лиляна и е почнала да напада хората Simple Smile)

# 546
  • Бургас
Въобще не съм съгласна че живота е така прост - раждане, живеене, умиране..
След като прочетох книгите на Друнвало Мелхизедек, гледам на живота по друг начин и най вече че се успокоих - не свършва всичко със смъртта, прекалено просто ще е всичко.
Може да погледнете и:
- Елена Блавтская
-Изумрудените скрижали на Тот
-Четирите споразумения...
Имам много да изреждам, просто търсих отговори, откъде сме произлезли и къде отиваме и ги получих.
По тази тема може много да се пише.
Благодаря на Ън за всичко което споделя  Hug bouquet

# 547
  • София
това гледане е субективно, защото ти така искаш да гледаш. Но на практика сме си примати и се раждаме, живеем и умираме и край. Останалото е справяне със страха от смъртта, загубата и изобщо някак трябва да преодолеем или да обясним неща, които не можем или не искаме да приемем. Искаме да вярваме в нещо и вярваме, всеки по свой начин. Но съм сигурна, че повечето хора не зачеркват рационалното, колкото и да вярват друго. Аз също вярвам в някакви неща и зная на рационално ниво защо вярвам, но все пак вярвам, включително в това, че стават чудеса понякога, че има някой горе и т.н., в общи линии така, както вярват и повечето хора.

# 548
  • София - Рим и обратно

След като прочетох книгите на Друнвало Мелхизедек, гледам на живота по друг начин и най вече че се успокоих - не свършва всичко със смъртта, прекалено просто ще е всичко.

Този човек какво образование има? Пише, че е учил изящни изкуства и физика, но научни публикации не виждам.

Не ме разбирай погрешно, аз абсолютно нищо не отричам, напротив. Допускам го, докато не се докаже несъществеността му. Но и сериозната наука вече прави същото - допуска страшно много неща, които в близкото минало са били научна фантастика, а някои от тях се доказват.
Та в тоя ред на мисли, грехота ми се струва  да се вярва безрезервно на писанията на всякакви гурута, при положение, че научните източници вече са толкова много и също дават немалко интересни тълкования за нещата. Иначе няма лошо да се четат като худ. литература, но дотам.
Това си е моето схващане, разбира се.

# 549
  • Бургас
Физика но на 4 та година се отказва и записва изкуство.
Да разбира се .. всеки има право да намери своята истина и да вярва в каквото иска.

# 550
  • Ямбол
Сега разбирам какво е станало с предишната тема. Появила се е стрина Лиляна и е почнала да напада хората Simple Smile)
Внимавай как ме наричаш. Това да ти е първи и последен опит! Ясно?!
Никого тук не съм нападнала, за разлика от теб, а това вече е ниско ниво. Явно малко са ти преражданията или просто така си възпитавана.

# 551
Хубаво е, че темата отново е "възродена" (life after death experience, ако ме разбирате правилно), така имах удоволствието да отделя няколко мои си лични бисера всред плявата. Най-ценното до момента е идеята и аналогията на човека като компютър, както и всички публикации на Ън, за което й благодаря сърдечно, много малко са хората като нея, които доброволно и искренно споделят основни философски ценности и преживявания. По отношение конкретно към темата, бих казал че ние тук много можем да спорим какво и въобще дали има нещо след смъртта. Благодарение на споделената информация (ерата на интернет въобще) всеки един от нас има достъп до терабайти информация по темата и е въпрос на личен избор да я приеме или отхвърли. Обективно погледнато, моето мнение е, че по-достоверно стои тезата, че Душата ни е безсмъртна. Ако това наистина е така, ми става тъжно за милионите Души (включително и няколкото тук, във форума), оковани в тъжния и твърде ограничен свят на Реалността.
Последните страници в темата се говори за материална наука (физика+математика) и невъзможността й, към момента да извърши мост към нематериалните същностти. Нека не забравяме обаче кога същата тази наука "откри" съществуването на електричеството, примерно. Вярвам, че в бъдеще такъв мост ще бъде изграден и всички ние, нашите преродени Души, ако трябва да съм по-точен, ще гледаме на него по същият начин, както сега гледаме на електричеството. Предполагам, че пробивът ще настъпи в момента, в който физиката се освободи от догмата и сегашния Закон, че нищо материално не се движи по-бързо от скоростта на светлината.
Накрая, за да не съм съвсем извън по темата, ще предложа една беседа на г-жа Кенън, споделяйки какво има в живота след смъртта.
https://www.youtube.com/watch?v=FhjoEnG4gww

# 552
И аз смятам, че това са много лични тези неща и няма как един човек да убеди друг, защото никой от нас не е "експерт" по духовното. Духовното търсене  е личен въпрос и личен стремеж на всяка една душа и всеки го разбира по своему. Но просто не смятам, че науката може да докаже каквото и да е било за духовния свят, или пък да го отрече.

За емоциите не съм съгласна, че са материални, просто имат материално измерение в материалното тяло на човека, но емоциите, а съответно и неврохимикалите, могат д абъдат контролирани чрез мисли и поведение. Мисловните модели също могат да се пораждат и променят, чрез невропластичност. Мислите имат и материална проява, но не са материални, щом променяйки ги, променяме материалния им аспект .

Общо взето съм съгласен с това. Формулите на Leonard Susskind ми идват малко в повече. Grinning
Чисто матеариалистичният подход със сигурност не може да обясни различни явления, които не изглеждат материални.  Simple Smile  Аз лично не съм се убедил нито в съществуването, нито в несъществуването на прераждането например. Фифти-фифти, както казваше един наш гений.  Grinning Някои мои приятели например категорично не приемат, че има нещо отвъд материалния свят, а други пък- понякога ми се струва, че отиват малко далеч в мистиката.  Grinning Аз самият съм правил някои практики преди години за развитие на психични сили, отваряне на третото око и др. Мога да кажа, че започват да се изострят сетивата, да се проявяват определени състояния, които изглеждат странни... във всеки случаи оставих тези занимания на ранен етап, защото реших, че може и да ми изгори някой бушон. Grinning Grinning
Ето какво пише в увода на "Спомени от отвъдното - 32 истински истории" американският хипно и психотепапевт, занимаващ се с регресии:
Скрит текст:
В резултат на силите на прераждането всички сме продукт на миналите си физически животи на Земята, както и на духовните си преживявания между тях. Душата на всеки човек на тази планета запазва всички предишни кармични влияния, дължащи се на разнообразни причини и следствия, и тези сили предопределят чувствата и поведението ни в настоящето. Затова, дори при хора, които външно изглеждат нормални в поведението си, понякога има дълбоко заложени метафизични причини за страдание, които остават скрити за традиционната медицина, за специалистите по психично здраве и дори за самите нас. Има трудни епизоди в настоящия ни живот, когато не можем да намерим рационално обяснение за силите, които ни движат. Причините за тези странни усещания обикновено са скрити дълбоко под повърхността на нашето съзнание.. В лекциите, статиите и радиопредаванията си често съм обяснявал на аудиторията, че отначало бях противник на Ню Ейдж движението. По образование бях традиционен терапевт, специализирал хипнотерапия. Отначало дори нямах особено метафизичен подход към трудностите на клиентите, свързани с промяна на поведението. Този възглед започна да се променя след първите ми открития за миналите животи, последвани малко по-късно от първия ми случай на пътешествие между преражданията през 1968-ма, описан по-долу. Но бяха нужни дългогодишни проучвания, докато събера достатъчно информация, за да съставя карта на духовния свят и да разработя методология за задаване на въпроси...

Хората са с различна настройка и виждания, а религиозните и духовните изживявания са лични и няма как да бъдат обективизирани, така че би било трудно да се докажат "научно". Simple Smile Има много хора, за които те са реалност, не по-различна от материалната.  Simple Smile .

# 553
  • София
Нека не бъркаме компютрите с компотите - в случая електричеството с нематериалните същности, каквото и да се има предвид под последното. Електричеството си е съвсем материално, а тези нематериални същности... повече приличат на художествена измислица. Искаме да вярваме и вярваме, строим си цели въображаеми светове от нематериални същности, измисляме им йерархия, определения, категории, причинно-следствени връзки и т.н., което на мен повече ми говори за това колко креативен е човек и колко може да вярва в това, което е измислил, че измисленото почти заживява свой живот. Обаче най0рационално би било много голямо и странно изключение баш само хората да имаме душа, че и безсмъртна на всичко отгоре. Разбирам я тази вяра, на мен също ми е по-лесно понякога да си мисля и да вярвам, че човешката душа е безсмъртна, но не съм готова да чета, изучавам и каквото там правят други хора на тази тема, та и цели теории да развивам или да се мъча да доказвам. Така относително по-лесно се справям с мъката и страха от загубата и напълно го осъзнавам.

# 554
Така относително по-лесно се справям с мъката и страха от загубата и напълно го осъзнавам.
Peace
А дали някой осъзнава безсмъртието!

Общи условия

Активация на акаунт