Аранжиране на маса -тема 4

• 195 600
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
kKristi,благодаря.

# 106
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета!
Много ми харесва вашата темичка и искам да се запиша и аз при вас. От моите фотографски умения може още много да се желае, но...
Показвам една есенна маса от вчера

# 107
Здравейте мили момичета Hug
Малко предистория за колажа ми Laughing Вчера- Събота, бяхме на обиколка на острова Efati на който се намираме, взехме кола под наем и започнахме да спираме на всяко интересно местенце....  та... едно от местата е казваше The havannah Рая на Земята ми се стори .... не мога да  го опиша с думи, това е сайта на местенцето http://www.thehavannah.com/ аз направих няколко снимки и съм ги качила в профила си, ако ви е интересно ги разгледайте: http://danchika.snimka.bg/australia-and-oceania-and-antarctica/o … trov-efate.630711
Такова място Бога ми е не бях виждала до сега.... а цените на нощувките са 700 долара на нощувка  Shocked не е по джоба ми, ни най малко даже, но и без да си гост на "хотела" то всъщност са бунгала или къщички, можеш да  пиеш коктейл или да стоиш на плажа, романтична вечеря за двама, дайвинг и какво ли още не. Ако се заженя един ден ей на такова място искам да е! Heart Eyes
... та спряхме ние там 4 колеги на гаджето и аз, мъжете пиха бира, пък аз гледах в захлас като невидяла... ма то къде ли съм и видяла такова нещо пих едно кооктейлче и поснимах, та и на вас да покажа какви места съществуват. Снимах масите на плажа.... и ви показвам колажа, не съм вечеряла там само се насладих на гледката Peace
За съжаление пристигнахме много късно на това местенце и се стъмни бързо... и не можах да го заснема в пълния му блясък!
леля Ог- Благодая за вълшебните думи!   Kissing Heart наслада за душата ми е да чета коментарите ти, да разглеждам празните и пълните ти маса имам предвид с храна и декорирани само  Heart Eyes
Надявам се не ви досаждам с моите истории.
а относно масата... ХАРЕСВА МИ- Да... Наистина с такава чаровна зелка би ли могло да е друго яче!? smile3521 Не мога да пропусна да изкажа гласно и възхитата си от салфетките smile3501
Относно апарата нямам надежда, но тайничко се надявам за Коледа гаджето ми да купи нов Blush
С удоволствие ще те взема... макар и духом  Hug билетите са много скъпи 2400 Евро двупосочни от Европа. ..  без хотел разбира се Dizzy Face голям късмет, че съм тук... едва ли бих имала възможността ако не е приятеля ми.
Аз май само мидички и бъбрене мога да ви предложа.... няма я същинската декорация, простете ми като се върна в Будапеща ще се реванширам. Уви утре е Хелоуин и тиква не можах да намеря да си купя, днеска пак ще потърся, дано все пак открия.
И последното което исках да ви споделя Laughing Преди 3 години на Хелоин се запознах с гаджето ми, утре ще празнуваме Heart Eyes 
tunata Добре дошла! При вас вече Хелоуин е настъпил макар и на трапезата  Peace  сервиза ти ме впечатли много, също така и свещниците!  Flowers Bouquet
На всички останали които ще празнуват да не забравите да оставите  на духовете храна, за да се нахранят и да не настояват да влизат в дома ви през годината Mr. Green

# 108
Момичета, чудесно е да отворя темата и да видя, че отново имаме нови попълнения!!!  Party Добре дошли на happy-mamma, tunata и Chochito!   bouquet

Chochito, всеки има фантазия, просто треябва да си намери музата, която да я отключи! Сигурна съм, че тук ще ти хрумват ммного интересни идеи или както се казва:апетитът идва с яденето, т. е. фантазията - с аранжирането!  Laughing
Диди, хайде, искам мааси!   bouquet
Леля Ог, липсваш ужасно тук! Дано да имаш повече време за нас! Как можеш да наречеш масата скучна!? Цветна, весела и шоколадова. Красиви чаши, свещичката е много сладурска, зелето също ми харесва, но най-ми харесва как си сгънала салфетките!   bouquet
Кристи, твоите маси винаги са много нежни! Червената я нарекох японска, салфетките много ми напомнят на японски десен. А жълтата е много нежна, понпоните са чудесни!   bouquet
Митонела, много топла маса, носи в себе си араомата на канела, топлотата на огъня и есента!  bouquet
Данчика, харесва ми как си сгънала салфетките на масата с фантите, десенът им също много ми харесва. Чудно е да си имаш бананово дърво пред къщата! Като узреят бананите само се пресягаш и хоп - бананче!  Party Може някоя бананова маса да спретнеш! По въпроса за колажа ти с масата с розовите свещи: колажът ми хареса, защото някак си розоовото и зеленото са в равновесие, обичам цветовете да са по равно, ако ме разбираш какво искам да кажа, и ти си постигнала това точно със снимката на палмата!  Wink За другата маса нямам думи!!! Такава романтика и любов лъха от нея! То не само от нея, ами и от обстановката, и от фенерчето - много красиво! Приятно изкарване днес и честита годишнина! Все така да се обичате и навсякъде да бъдете заедно винаги!  Hug  bouquet Благодаря за снимките! 
Л. О. , Данчика, подложки си купих в няколко основни цвята от един новооткрит мебелен магазин при нас. Много са ефтини. Малката ми дърпа покривките, а така с подложките е по-сигурно, че нещо ще остане на масата невредимо.  Laughing Плюс това са памучни и се почистват, т. е. перат. Мисля, че по-добре памучни подложки, отколкото хартия, защото може да се използва многократно, такова оправдание си намерих като ги купувах.  Rolling Eyes Laughing
Сирен, и двете маси са много красиви! Първата си я нарекох испанска, сигурно заради бордо-черната гама, много ми харесаха салфетките върху белите чинии изпъкват страхотно с тези пръстени! Маковата нарекох швейцарска, ама не знам защо, може би заради покривката! Тази маса ми донесе предколедно настроение, пак заради покривката май!  newsm78 Подложките са жестооки!!! И маковете във вазичката, и в десена на чиниите ми се виждат много
нежни!   bouquet По въпроса ти за снимките, аз не мога да ти дам кой знае какви съвети, защото все се ядосвам, че моите снимки не стават добре, но ще ти кажа какво съм чела, пък и от опит. Снимай под различен ъгъл, скоро ще намериш точния за твоята маса. За снимките е важна светлината, най-добре да е дневна и тя трябва да идва откъм гърба ти, т. е. да не снимаш срещу нея. Със зуума снимките стават по-добри. И естествено прави много дубли от всички страни, за да можеш после да си избереш снимка, която ти харесва. Когато правиш колажи с пикасата, също може да поосветлиш леко снимките, ако са много тъмни, както аз направих с днешния колаж, че масата я аранжирах по нощите и светлината я нямаше никаква. В подфорум хоби има цяла тема за фотографията, може ако искаш да попрочетеш и там. Аз както и да се мъча, все не мога да снимам като пишештите там, ама някои могат, пък други - не могат, какво да се прави!  Rolling Eyes Laughing Дано да съм ти била полезна, успех!   bouquet
tunata, много, много красива есенна маса! Свщниците-тикви са много сладурски, салфетките са в много красиви цветове, харесват ми и пръстените за салфетки, както и чиниите! Само да помоля следващият път за малко повече зуум и детайли, че умирам от любопитство да видя нещата по-от близо! Чак сега, след дълго взиране, установих, че това нещо пред свещника на долната снимка в ляво е шарена царевичка! Чакам още маси!   bouquet

Ето и Хелоуинската маса за днес. Въпрки, че нещата съм купила още преди месец, не можах да се сетя от какво да са краката на паяка, затова ги направих от алуминиево фолио и сега прилича малко на космически кораб. Laughing Децата много се зарадваха на масата, естествено, нали има боклуци за хапване, чак за следобяд и по малко обаче!  Crazy Laughing:

# 109
Ето мееее!
Имам три маси. Всичките ли да показвам или една по една?

Редактирам за коментари и след малко ще пусна и маса:

Chochito, Bad Diddy, чакам с интерес!

kKristi, много благодаря! Радвам се, че ми хареса “зелевата маса”. При мен сигурно няма дълго да издържи цветето, аз дори балкон нямам  Sad  Но за сега е живо де, стои до прозореца в кухнята и ме радва.

tunata, добре дошла! Много ти е хубава есенната маса, чиниите са убиец! Вждам, че и трите са различни, но май тази, която си снимала отделно ми харесва най-много!

Данчика!!!!!!!!! Открила си място за нашата обща маса с лилавите свещи и черупките от морски таралежи! Помните ли я? Ето, сега остава да съберем пари за самолетен билет и по една-две нощувки и сме готови  Laughing Разкошни неща ни показваш, никога няма да ми омръзне да разглеждам снимките ти, така че спри да се извиняваш и давай още!

Ягодка, ти пак си ми десерта!  Hug Първо, благодаря за комплиментите за “онази” маса (за да не я наричам скучна  Laughing)! Второ, много ми харесва Хелоиунската аранжировка, много! Толкова много детайли има, че до довечера ще откривам нови неща по нея! Салфетките са абсолютно жестоки, свещта-паяк също, нарисуваните тикви, буболечките…  А за пояжината нямам думи, супер идея! Виждам малка тиква върху едната бутилка, но не мога да разбера какво е? И пак различните и напълно подходящи по цвят подложки, както и чашите и чиниите…  Весело изкарване довечера, децата ще бъдат много доволни, сигурна съм!

Ето масата и част от украсата за Хелоуин, като бързам да се извиня, че не може да се нарече съвсем аранжирана, но  снимах в някакъв етап на подготовка, защото после вече гостите започнаха да идват, започна едно слагане-вдигане от масата и съвсем не ставаше за снимки. Нямах и почти никакво време за подготовка, но не исках да разочаровам децата и реших да не се отказвам. Празнувахме го вчера, защото учениците са два дни почивка и ще са по бабите тази вечер. Иначе темата тази година беше "Пирати" и децата бяха едни малки пиратчета, но тях ги няма на снимките  Laughing

А ето тук има подробности.

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 12:20 от Леля Ог

# 110
Ето мееее!
Имам три маси. Всичките ли да показвам или една по една?

ВСИЧКИТЕ!!! bowuu

Благодаря Л. О. за комплиментите!   bouquet Това са специални фанти за Хелоуин. На етикета на жълтата има тиква, а на другия е нарисуван вампир, една спуки къща, луна и прилепи. Съответно фантата е червена, защото все едно е вампирска, или трябва да наподобява вампирската напитка.  Laughing

Чакам масите!!!

П. П. Сега видях пиратската, но ще коментирам по-късно, когато я разгледам подробно! Hug

Момичета, надявам се на много хелоуински маси днес!   bouquet Hug

# 111
Ягодка, за първи път виждам такива Фанти и Коли!!! Жалко, че при нас няма!

Нямам търпение да си пускам масите една по една, а имам и да се реванширам за продължителното отсъствие от темата и затова ще послушам Ягодка и ще покажа и другите две маси. Те са почти еднакви, вдъхновени от есенната разходка с детето в парка и после по пазара за плодове и зеленчуци:

Една с плодове:

И една с кестени и жълъди:

# 112
Хубав ден и от мен!
Леля Ог, няма да забравя красотите за Хелоуин и преди и сега, такива детайли, изобилие, идеи-Чудесна си!
Ягодка, благодаря за съветите, много харесвам снимките ти и всичко, което правиш. Възползвах се от съветите при последния колаж, който ще споделя с вас.
Туната, много хубав сервиз, покривка и се е получила страхотна маса.
Данчика, какво да кажа за твоят Рай, мечта!Колажа е страхотен!

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 15:55 от siren

# 113
Здравейте Магьосници Hug
Влизам съвсем на бързо да си постна снимката и изчезвам... тук вече е вечер! Stuck Out Tongue Winking Eye
Ягодка ни подкани да си покажем Хелоиските маси, аз нямах ни най малко намерение, особенно след като видях Ягодкената прелест и на Леля Ог поредицата от шедьоври.
Днес едвам намерих тиква! - след голямо обикаляне  успях! Тука май хората не го познават този празник и няма абсолютно никакви сувенири или дрехи за целта.
siren-  при теб е разкошно... снимките са супеер!
За съжаление снимах масата вече като бях сложила вечерята, извинете ме... но твърде късно се сетих...
Масата ми се казва 2 в 1  Mr. Green Годишнина и Хелоин!

# 114
Здравейте дами!
Ето ме и мен най-накрая Simple Smile Сигурно вече сте ме забравили,ама да ви кажа нямам настроение за декориране на маси в последно време.Днес обаче е Хелуин и реших специялно за вас да направя нещичко..
Данчика, Честита ви годишнина! Бъдете вечно влюбени ! Страхотни колажи си ни показала.А местенцето на което сте е повече от прекрасно!
Сирен, много апетитно при теб.И аз искам такъв прецел Simple Smile
Леля Ог, ти си кралицата на декорациите! И пиратската ти маса и тиквените ти са просто една приказка. Идеята ти с бялата и черна репи е невероятна. И аз искам покана за твое парти Simple Smile хехее
Ягодка, страхотна Хелуинска маса! Тиквите ти са върха!
Туната, добре дошла сред нас! Много ти е хубава масата,продължавай да ни показваш твоите идеи и вдъхновения! (така като гледам снимките ти..си някъде из Америка Simple Smile
Митонела,къде се загуби?
Ето и нещо от мен :

# 115
  • München, Deutschland
Аууу, Хелоуин много хора е вдъхновил, гледам, супер  dance  ura  Party Time Само така! Simple Smile

kKristi, снимката с жълтите хризантеми (предполагам, че са вид хризантеми, но не съм сигурна Simple Smile ) много ми харесва! Понеже самите цветя са кичести, много добре се съчетават и с тези кичести салфетки, които вече съм си набелязала и мисля скоро да направя. На синия фон на тази салфетка са чудни, изпъкват още повече!

Леля Ог, как можа да кажеш скучна! То само това цвете (зеле) е толкова ефектно! Да си призная, на мен ми заприлича на малко на тези къдравите салати, Лолло Россо  Mr. Green, но е много красиво, дано живее дълго Simple Smile

tunata, много хубава маса, много ми харесва как покривката се съчетава с подложките на столовете, защото и 2те са в кафявата гама и раирани, а райенцата са еднакво дебели  Grinning  Чиниите, сами по себе си, са си piece of art и дори само тях да сложиш, пак ще имаш украсена маса, но съчетани с двата цвята зелени и оранжеви салфетки, са все едно всичко е купувано заедно, едно за друго Simple Smile И добре дошла в темата и от мен Simple Smile

danchika, разгледах ти всичките снимки от линка - толкова са красиви! И аз точно така си представям рая  Laughing То при теб май се вижда само море, тук-таме по някоя красива малка къщурка (вила от хотелски комплекс) и всичко друго са палми, банани и пясък... Ти май си  grinning039
Относно масите, тази на плажа в пясъка, която е, е уникална!!!!!  Просто перфектната маса за романтична вечеря - с този старинен фенер, и (ако добре виждам снимките, че са малко дребни) това 3-степенно меню, което ви очаква Simple Smile Heart Eyes На немски има една дума, за която нз да има превод на български: Zweisamkeit - идва от числото 2 и някаква там наставка и означава нещо като самота, но за двама (затова zwei). Като ти видях масата, точно за това се сетих  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И да мина на Хелоуинските ви маси Simple Smile

yagodka, толкова цветна, шарена, весела, енергична маса си подредила! Личи си, че е мислено за всеки детайл! Салфетките ми събраха очите, а как ти е хрумнало да направиш този паяк, много е ефектен newsm81 Мрежата с паяка обаче ми е любима! Ти ли я направи, всъщност отвън прилича на дебела тел, а пък вътрешната част на мрежата не мога да разпозная какво е  newsm78 Подложките се  връзват много добре с фантите, пък тази "кървавата" не съм я забелязвала даже, супер идея на Кока Кола отново  Grinning

И УРАААААА!!!!! Леля Ог с нови маси!!! Хелоуинските мъфини са супер, както и релефите в ряпа, никога нямаше да ми хрумне  Mr. Green И шоколадчетата-монетки към пиратската маса идеално допълват всичко!
Честно да си призная обаче, 2те есенни маси, които си пуснала накрая, ми харесват повече (някакси Хелоуин ми е трудно да го възприема като празник, нз защо). Есенната ти разходка е "довяла" много красиви листа на масата ти Heart Eyes Долните салфетки, които си сложила като подложки, чудесно подхождат на целия този пастелен нюанс, много, много ми харесват и 2те ти маси!  Hug Чак сега виждам и двете свещички, които също са в тон, страхотно е всичко!

siren, много ми харесва рънърът ти, а 2те гювечета и тази ваза в далечината много добре стоят! Харесват ми и подложките ти  Heart Eyes

danchika, да сте много щастливи заедно и винаги да се обичате!И менюто, и тортата, и масата, но особено картичката много ми харесват!

miravarna, ех, че са хубави тези "капучинови" свещички с тиквите и шишарките около тях   bouquet Салфетките са страшни, а ти ли направи тези сладки "кръвясали очи". Много хубаво и шарено с тези бонбонки  Hug

# 116
  Тези Хелоуински аранжировки не са мои събирала съм ги от ИНтернет, понеже ми харесват и направих сборен кулаж да ви го покажа Mr. Green Бебето намазано със шоколад ми е любимо  #Crazy

# 117
Това с бебето е доста зловещо.  Shocked

# 118
Здравейте! Страхотни идеи за празника, много сте се потрудили.
Какво да кажа- Леля Ог-"Пиратската маса"  ми е любима, направо шедьовър с тези детайли!
miravarna  много хубаво се е получило за празника и с всички тези лакомства...
danchika идеята ти за колаж е много добра и се е получило идеално на фона на др. снимка, учим се от всичко, така че дори да не са твои снимките усилието да ги подбереш, си заслужава.
Ще споделя идеята ми за маса, не точно Хелоуинска, но с известно влияние. Simple Smile

# 119
  • München, Deutschland
Най-после си качих снимките и направих колажа за Хелоуинската ни маса. Планирах нищо да не правя, но тъй като имах малко повечко свободно време... Тиквите от филц си ги шихме сами (с тъмния конец я ши приятелят ми), също както златистият рънър и Баба Яга-та Simple Smile Голяма гордост, първите ни ушити предмети вкъщи  newsm44

Докато пиша, и siren пуснала маса - много е хубава, и аз отдавна се каня да си купя черни свещички Simple Smile Харесва ми и кървавата маргарита с прилепчето, както и декоративните тикви на всяко местенце  Peace

Общи условия

Активация на акаунт