РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ 49

• 46 052
  • 693
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро момичета!!!

За първи път пиша при вас.Присъединявам се към вашата група с много надежда и желание да се оттърва от излишните ми килограми......,а те са доста.Не очаквам това да се случи веднага,но съм се въоръжила с търпение.Имам да свалям 20 кг..... През бременността качих 30,та даже и повече.В момента съм 88 и не се чувствам добре в тези килограми, и не само това ами не се и харесвам....

Много неща не са ми ясни,но смятам че тук ще открия отговорите на нещата които не знам за РХ.

Пожелавам на всички почивни дни,изпълнени с много весели емоции  bouquet

# 631
  • София
Здравейте Hug.
Госпожата - честит празник на патеричка, да е жив и здрав половинчо, много щастие и любов  bouquet.
Дидранад - наистина бързо минава времето Crazy, какво учи слънцето Hug?
De Ja Vu - разделна си и още как, браво Hug.
hrispito - добре дошла и успех  bouquet, малкият бонбон Иво е страхотен Hug.
Дами, новите версии на РХ, след Хей(който го дели), не толерират алкохола, консумирайте рядко и с удоволствие(т.е. неразделно, ама пък кеффф Mr. Green) Crazy.
Лека вечер!

# 632
# 633
Добро утро, момичета Hug.
Днес съм в почивка, поизлежавах се до късничко, че отдавна не ми се беше случвало.
Споделям кафенцето си с вас .

hrispito , добре дошла   bouquet
Страхотен аватар !
Госпожо, чакам този момент с нетърпение, че много липсваш на темичката Heart Eyes.
Вяра, по отношение на наследствеността принципно си права, но ако ние разчитаме само на гени, не мисля че ще се получи Peace.
Пример - личен, в родата си нямам пълни, хора даже болшинството са слабички.
Аз също съм такава, знаеш, че РХ спазвам по други причини.
По време на бременност обаче нещата се променят заради хормони, по- малка физическа активност и тнт... Ако не се съобразим с храненето, може да качим доста килограми.
Аз имам две деца. С първото повръщаx като за световно и единствено картофите и тестените ме спасяваха от този ад. Резултатът - почти двадесет килограма. Добре че като родих, бързо влязох във форма .
През втората бременност се хранех разделно, родих едно голямо, здраво бебе, а на мен не бях сложила нищо. Като си гледам снимките на изписването - все едно, че не съм раждала преди три дена. Така че бъдещите мами да не се притесняват от РХ  Peace.
Май се поувлякох в писането  Laughing ...
Хубав ден,момичета  Hug.

# 634
Добро утро на всички.
Миналата седмица, цяла седмица се лутах между правила и таблици за разделно хранене. Къде се хранех разделно, къде не. Решила съм от днес вече да съм много по сериозна. По принцип съм свикнала да закусвам с овесени ядки със сушени плодове, накиснати с малко вода. Това добра комбинация ли е или плодовете пречат. Да ви питам и за други неща които уж разбрах, но да съм сигурна
Гъбите могат да се комбинират с всичко, без плодовете?
Ориза може да се комбинира с кисело зеле?
Сметана за готвене може да се комбинира със спагети?
Картофите могат да се комбинират с брашно и жълтък - правя си ньоки?
А сега ще пусна и една рецепта която смятам че е подходяща и е много вкусна

Продукти: / пиле (около 1 кг), нарязано на парчета, 40 г масло, 2 чаши  бяло сухо вино, 1 глава лук,  2—3 скилидки  чесън, 1 морков, магданоз, дафинов лист, сол,черен пипер.
Сложете парчетата пиле в  сгорещена мазнина да се зачервят и ги извадете. На тяхно място пуснете лука, чесъна и моркова, нарязани на ситно. Когато добият златист цвят, върнете месото. Сложете магданоза, дафиновия лист, виното и 2 чаши  вода. Посолете,  поръсете с черен пипер. Затворете тенджерата и варете 15—20 минути от завъртането на вентила. Охладете и отворете тенджерата.

Сега ви пожелавам приятен ден. Много ще съм ви благодарна ако ми помагате със съвети и мнения. Благодаря  Hug

# 635
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Честита нова работна седмица, нека ви е успешна и усмихната.  Heart Eyes

Боре_кк, страхотно ароматно ми звучи рецептата ти за пиле и ще я пробвам, само без запържването (отдавна пускам всичко с тенджерата под налягане без пържене и мазнина).
Не смея да ти отговоря категорично на въпросите. По принцип комбинациите за които питаш звучат правилно, изключая жълтъка за който не съм сигурно, но нека по-вещите се изкажат, че и аз се уча.  Laughing

За днес съм приготвила крем супа от броколи (броколи, праз и кромид лук, целина и малко масло). Мислех да й сипя прясно мляко, но се отказах, за да мога да я комбинирам със всичко.
Направих и пълнени тиквички с кайма, лук и малко доматено пюре.

За седмицата планирам следните основни ястия: яхния от пиле с домати; леща; миш-маш с извара и яйца; замразен зеленчуков микс на фурна запечен с кашкавал отгоре. Останалото е ясно - риба, пилешко филе и салати.

# 636
Хайде и тук да пусна статията, която току що прочетох.

http://www.zajenata.bg/три-месечна-диета-с-разделно-хранене-11-кг-за-90-дни-news2364.html

# 637
дубрутруууу и от мен сладурки  bouquet

Алексче  Flutter  bouquet Липсваха ми кафетата ти с по няколко реда за всеки писал в темата  bouquet
Боре жълтък се води мазнина спокойно можеш да комбинираш с картофи. Но да ти кажа избягвай на всяка цена пърженото. Задушавай в тефлон и печи с малко мазнина във фурната. Рецептата ти звучи страхотно. По отношение на закуската - важно е да разбереш на теб как ти се отразява на стомаха. В случай, че няма подуване и дискомфорт, значи е добра за теб, в противен случай трябва да се ориентираш към друг вид закуска. Лично аз ги сменям. Един ден филия с кашкавал и зеленчук, друг път мюсли с овесено мляко, трети път мюсли с вода. Според зависи. Купила съм си също така конопен протеин, който понякога пия вместо закуска сутрин с малко стевия, вода и овесено мляко. Според зависи, лятото любимата ми закуска е плодове до обяд. За гъбите - да. Избягвай киселото зеле. От време на време може. Сметаната може да се комбинира със спагети - но тя трябва да е животинска!
Дидранад  на броколито така както казваш можеш да добавиш мляко  bouquet
По принцип гледай доматеното пюре и домата винаги да добавяш най-накрая, защото като мине през термична обработка може да създаде сериозни проблеми със стомаха. Но това също е строго индивидуално.  bouquet
Хепиииии къде си бе пиле шарено newsm78
Госпожооооо Heart Eyes
хайде цунем ви и бягам

# 638
Dundy Sladurska, благодаря ти за разясненията и съветите. Когато закусвам с нещо различно от овесени ядки или корнфлекс ми става тежко на стомаха, имам гастрит от много малка и се налага да се съобразявам с него  Twisted Evil. За пърженото си абсолютно права, не се бях сетила за това. За вечеря ще си приготвя пиленцето но без да запържвам нищо. Ще хвърля всичко в тенджерата под налягане, тъкмо ще стане по бързо  Laughing
А бе момичета да ви питам вие напълно ли сте се отказали от сладкото, не си ли хапвате понякога, макар и рядко. На мен ми е голяма слабост. Мога да се лиша примерно за месец - два от сладко, но за повече не знам дали ще издържа. Може да е рядко, но сигурно ще си хапвам.
Да ви питам и друго, хапвате ли по нещо за следобедна закуска и ако да какво. Аз много огладнявам към  4 - 5 часа следобед.
За сега ви пожелавам лека вечер.  Heart Eyes

# 639
Боре хапваме сладко - най-подходящото време за това е 16 часа, тъй като тогава инсулина е най-висок в организма и няма да се лепне на талията Mr. Green Иначе понякога когато огладняваме в 16-17 часа плодове е подходяща закуска. Щом имаш гастрит тази закуска с овесени ядки или мюсли е перфектна за теб. С топла вода или овесено мляко - вкусно е Joy Другото нещо което е важно да знаеш, че сладкото и бързия въглехидрат е най-добре да бъде поставено освен в 16 часа, също така става и след тренировка, защото тогава организма има нужда да запълни запасите от глюкоген. Черен шоколад за предпочитане и другите сладки глезотии можеш да си позволиш например не повече от веднъж на седмица. На самостоятелно ядене, чакаш 4 часа и тогава можеш да хапнеш нормално вечерята си.

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 20:33 от Dundy Sladurska

# 640
Dundy Sladurska, благодаря ти за отговорите. СТРАХОТНА СИ  Hug  Heart Eyes

# 641
Добро утро Hug!

Хайде сладурки  bouquet Mr. Green Кафееее Heart Eyes

Боре дали аз или някое друго от момичетата, винаги отговаряме Mr. Green
Хепи  newsm78 како стана на с вечерята?
Алексче хайде пак дзак, ааа Heart Eyes
Госпожооооо  Heart Eyes убавица си ми ти  bouquet
Вяра  newsm78 пак избяга
Росито
хайде да не ви изброявам всички, влизайте и разказвайте  bouquet

# 642
  • България
привет момичета
продължавам си с 90дневната и ми е добре
малката ми дъщеря ще има рожден ден и както винаги се разболява точно сега
днес и утре ще си е у дома,опитвам с хомеопатия и се надявам да стопираме хремата и всичко да е на ред Praynig
за капак на всичко това очаква се обилен снеговалеж,а при нас винаги е по-вече от очакваното
каката спря да се вълнува за бала,за следване #Crazyнаправо се чудя какво и е в главата сега
поздрави на всички и добре дошли на новите момичета
ставам че ме чакат куп задачи,а така ми се искаше да помързелувам в почивния ми ден
 Hug Hug

# 643
Здравейте отново от мен, аз продължавам с въпросите, дано не ви досадя много  Twisted Evil.
Какво ще ми кажете за СОЕВИЯ СОС, аз го обичам и по принцип го добавям и към месо и към ориз, но дали мога да го комбинирам с тези храни.
А защо не намерих никъде информация за ЗЕХТИНА или съм я подминала без да разбера. За МАСЛОТО разбрах, че е по полезно от олиото, а зехтина с кои храни мога да го комбинирам.
rositoooo, пожелавам бързо оздравяване на дъщеричката ти и много весел рожден ден.
 Hug  Hug   Heart Eyes  Heart Eyes за всички, БЛАГОДАРЯ ВИ за помощта

# 644
Зехтин е към мазнини - готвенето с него, както и с всички останали студено пресовани олиа, без значение от техния вид се добавя най-накрая към ястията Peace След като бъдат снети от котлон.
Соевия сос го избягвам, но го обичам и хапвам от време на време с любимото си тай или суши. Ако не прекаляваш и е като подправка - няма проблем. Нали знаеш отровата в правилна дозировка е лекарство, а лекарството когато е в повече е отрова  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт