РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ 49

• 46 043
  • 693
  •   1
Отговори
# 645
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Rositooo, хомеопатията много помага, дано бързо се справите с настинките. А за абитуриентката кандидат-студентка не се притеснявай, ние минахме наскоро по този път и видях, че вълнението е повече за родителите отколкото за децата. Всичко си идва на мястото.  Laughing

Аз рядко готвя с мазнина, всъщност изобщо не слагам, но снощи сготвих леща за днес и си позволих да капна малко зехтин. По принцип ползвам предимно зехтин и то основно за салати и при приготвяне на хляб.
Днес закуската ми беше трици с вода, канела и настъргана ябълка. На обяд - леща с филия ръжен хляб с малко лютеница. Мислих на тема лютеница и реших, че е зеленчукова, т.е. комбинира се с лещата и хляба. Дано съм на прав път.
Всъщност и хлябът започва да ми става проблемен кога може да се яде. По принцип ям по филийка домашен пълнозърнест или ръжен хляб и то не всеки ден.  newsm78

# 646
С лютеницата полежението е доста особено.
Съветвам те да влезеш  в блога ни и там ще намериш доста подробна информация за всичко. Купената има захар и е всичко друго но не и полезна - получават се киселини и много бавно се разгражда от организма.
В случай че е домашна лютеница правена лятото с пресни продукти и се яде на момента е много по-добре, въпреки че и тогава не е за препоръчване.
Доматите минали термична обработка...хммм не са за препочитане.
Но както съм казвала и друг път, ако не е толкова често не е проблем! Peace

# 647
Dundy Sladurska, преди малко се замислих за закуските и се върнах назад да прочета отново какво ми отговори по този въпрос. Беше ми написала, че понякога закусваш филия с кашкавал и зеленчук, това означава ли че може да се яде пица със зеленчуци и моцарела или кашкавал. Гледах в табличките, че тестените не са в добра комбинация с кашкавала, ама аз все пак да питам. С питане до Цариград се стигало  Laughing. А аз обожавам пица със сирена.
А някой случайно да знае как се превежда израза *разделно хранене* на италиански или английски, за да видя дали ще намеря нещо интересно из италианските сайтове.  Thinking

# 648
Dundy Sladurska, преди малко се замислих за закуските и се върнах назад да прочета отново какво ми отговори по този въпрос. Беше ми написала, че понякога закусваш филия с кашкавал и зеленчук, това означава ли че може да се яде пица със зеленчуци и моцарела или кашкавал. Гледах в табличките, че тестените не са в добра комбинация с кашкавала, ама аз все пак да питам. С питане до Цариград се стигало  Laughing. А аз обожавам пица със сирена.
А някой случайно да знае как се превежда израза *разделно хранене* на италиански или английски, за да видя дали ще намеря нещо интересно из италианските сайтове.  Thinking

филия ДА с кашкавал - Да - погледни на кашкавала който купуваш кое е повече мазнината или протеина и сама ще си отговориш на въпроса, коя храна към коя група да сложиш. Hug Пица, ако искаш да отслабваш не е най-добрата идея Joy Освен, ако не е е от пълнозърнесто тесто. Но дори и тогава гледай - пица веднъж годишно  bowuu И определено добрата фигура ще е факт винаги. Филийка от пълнозърнесто или ръжено или овесено брашно малко кашкавал и едно листо маруля - това си е класика. Пица със сирена да както казах от време на време, но нека те да са френски сирена, защото са мазнички Joy А можеш да си позволиш в деня в който си решила да разтоварващ да се поглезиш. Хайде дано не съм те шашнала Joy

ПС- имай предвид че РХ не е механично разделяне на храните по групи, а стил на живот. Избягвай калоричните и тежките храни сутрин, защото тогава организма се чисти на обед малко въглехидрат и вечер протеин със салата. Това е класиката в жанра. Сутрин плод с кисело мляко, овесени ядки с вода на обед салатка филия хлаб следобяд плод и вечер салата + протеин. Колкото по-малко хапнеш, толкова по-добре ще се чувстваш и толкова по-слаба ще си. Flutter

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 16:01 от Dundy Sladurska

# 649
  • София
Здравейте Hug.
Доредих се до компютър, няма 12, значи има шанс днес да се наспя Mr. Green.
Какво да ви кажа - семейна идилия Joy, брат ми се прибра след 20 дневно отсъствие, баща ми е у нас, има малки проблеми с операцията Whistling, нямам спирка общо взето Crazy.
Дънди - за коя среща питаш, че изгубих края, пиле Joy. С колегата ще излизам в четвъртък, ако не ми мине котка път Mr. Green, не знам къде ще ходим, изненада Laughing.
Боренце - погледни генерално на нещата и умозаключи - има хляб - има проблем, няма хляб - няма проблем hahaha. От пицата да останат само сирената, ако може със зелена салата Flutter Hug.
Дидранад - постепенно ще свикнеш и хляба ще отпадне Hug, за лютеницата Дънди е казала - внимавай с количеството Peace.
Росито - бързо оздравяване на щерката и весел празник Hug Heart Eyes. За вълненията - млада кръв трае ли - всичко за тях е лесно и просто Whistling, ще намери пътя по- лесно, отколкото мислиш Hug.
gundie - как е пупата Hug Heart Eyes?
Вяра - как е в Пловдив, не се хвалиш, не се оплакваш Rolling Eyes, липсваш Heart Eyes.
Йонито - мисля те Heart Eyes.
За закуската - аз ям само плодове от един вид, така ми е по - лесно Crazy. Напоследък съм ограничила силно въглехидратите, захарта е тотално спряна, чувствам се добре, ще видим кантарът ще мръдне ли или аз ще мръдна Joy hahaha Joy.
Целувки и до скоро Hug.

# 650
happysmile , чудесно, ама все ми е лошо и само едни зеленчукови сандвичета, дето съм взела от вас рецептите хапвам, от всичко друго все ми става лошо.....ама ще ми мине  Hug

# 651
Добро утро и дзааааак Wink Grinning
 Dundy Sladurska, при първа възможност се явявам по твоя заповед  Laughing Heart Eyes
Вчера имах един супер динамичен, натоварен и шантав ден .
Днес намеренията ми са да отдъхна и психически, и физически, та да видим дали съдбата е на същото мнение Laughing.
happysmile , ах ти, палавнице, губиш края, ааа...........
rositoooo,  миналата година минахме по този път.
Роклята си я хареса една година преди това и колкото и да гледаше други модели, не промени решението си. Шихме я в Асеновград, при Нели Праматарова и се получи много добре .
За кандидатстването пак беше твърдо решена - в чужбина .
Дори не си подаде документите в български университет, ей така, за всеки случай .
Не се тревожи толкова, знам, че отстрани звучи несериозно да те успокоявам, но не си струва да си хабиш нервите  Hug.
На въпросите гледам че е отговорено изчерпателно, затова ви желая хубав ден  Hug

# 652
  • под Витоша
Привет! За закуска може ли да хапвам корнфлейкс Фитнес - ей така на сухо, пък да си го преглъщам с чайче или кафенце?? А мога ли да добавя и ябълка, или първо плод и след 2часа другото?

# 653
Благодаря ви за помощта момичета СТРАХОТНИ СТЕ. Мисля, че вече разбрах основните принципи. БЛАГОДАРЯ ВИ
 Hug  Hug  Hug  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 654
Привет! За закуска може ли да хапвам корнфлейкс Фитнес - ей така на сухо, пък да си го преглъщам с чайче или кафенце?? А мога ли да добавя и ябълка, или първо плод и след 2часа другото?

Чайче - Да, с кафе - Не Peace
първо плод и после друго - 45 мин са достатъчни след плод Peace

Алексчеееееее  -  Heart Eyes

# 655
Щом някой ме повика и веднага се появявам Laughing
Днес времето е ужасно.Ръми и набива много гадно.Бях решила,че ще свърша всичката служебна работа,ама...Като ми тръгна на обратно,погледнах философски и оставих нещата сами да се наместят.В края на работния ден всичко си беше наред ,с изключение на не докрай свършената бумащина.
Иначе от два дни започнах да отделям време за гимнастика.Сутрин като изпратя каката и ако Матюшо още спи,правя едно бързо разкършване.Като пукне пролет пък да видите като се разфуча с пълна сила Joy
Днес и аз готвих оранжевата леща по индийски - рецептата е на пакета.Много ми пасва.Пък и нали сме едни йоги в къщи Laughing
Хайде да поспирам,че да имате време да четете Wink

# 656
  • TX
 Hug bore_kk рецептата с пилето много ми се понрави ама аз като един разсеян субект забравих вода и понапих пилето с винцето
днес цял ден бъркам  дните с мисъл за четвъртък  newsm78 май..май

# 657
Здравейте сладуранки - калпазанки

Хайде на по кафе Peace

# 658
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Честит бял снежен четвъртък!
Дунди, благодаря за кафето, подредила съм вече чашата на бюрото но далеч от лаптопа, защото вчера си залях служебния с вода и сега съхне прострян на парното и работя с личния лаптоп, но всички течности са позиционирани далече, далече от него.  Simple Smile

И аз сготвих пилето по рецептата на Боре, но добавих и гъби. Това ще ми е обедът. Закусих овесени трици с вода и канела. За вечеря съм взела котлети от сьомга /в Хит са на промоция по 16 лв. за кг./. Днес ми е протеиновият четвъртък, най-лесният ден за правене на меню в седмицата.  Wink

# 659
Мили дами, мога ли да помоля някой да ми изпрати табличките от блога, понеже там 3 от картинките, качени в пикаса, не се виждат? Или даже още по-добре да се качат пак в сайта. Много ще съм благодарна!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт