Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 164 172
  • 953
  •   1
Отговори
# 735
За мен учители от ранга на Иван Симеонов, Шаркова, Кортезов са национална ценност. Малко хора останаха като тях. Радвам се, че има изобщо възможност деца да се записват на курсове при тях или на лагер-школи с тях. Винаги съм казвала, че записвам детето си на курсовете в СМГ, например, заради допира с такива хора и математици.
...
Та и аз така разсъждавам - изключителен късмет е и за децата, и за родителите, че все още у нас  има възможност да се докоснат до такива математици и учители.
Danybon, в масата постове напоследък човек вижда само злъч, надцакване, неразбиране и т.н., и затова четенето на позитивни постове като твоя е удоволствие за мен.

За съжаление не са много хората, които утре ще застанат на опашка пред СМГ, за да запишат децата си с цели, аналогични на твоите. Мнението ми е, че от година на година истерията около тези курсове расте, не защото все повече деца и/или родители обичат математиката, а защото в курсовете хората виждат единствения спасителен пояс за по-добро образование на детето си. Ето това е жалкото.

Успех утре на записващите се - да се запишат при най-добрия за тяхното дете преподавател Simple Smile

# 736

Но не бих пропуснала и Шаркова и Илияна Цветкова. То лошо в СМГ няма.
 newsm74

Подкрепям за Илияна Цветкова, дисциплината е на ниво, обясненията също а и хвърля по едно око в тетрадките. Домашните са разумни като количество (не 50 задачи) и се обсъждат всеки път.

# 737
  • София
Мамчета ,има ли записа ли се при г-жа Елза Тодорова за трети клас? Проблема , е че ние много пътуваме /през уикендите/ и не знам, как стои въпроса с набавянето на предаден материал за отсъстващите дечица. Благодаря.

# 738
  • София
Не знам къде виждате злъч, надцакване, неразбиране в постовете.
Хората споделят мнението от опит. Не може всички да са доволни, каквито и капацитети да са преподавателите. Сега всички като са се прехласнали по някой, трябва ли и ние да скачаме от радост?

# 739
  • София
Да ти преподава Иван Симеонов е привилегия. Peace Ако някой не е успял да оцени това, толкова по-зле за него. Stop
На такива хора паметник трябва да им се издигне. И между другото, ако някой е ощетен от огромната му заетост, са не децата от платените курсове, ами неговите състезатели в СМГ. Но да е жива и здрава Минчева, че ги поема и тях. Май най-вече тя е "ощетена", така ги виждам аз нещата. Thinking Защото жената работи едновременно с по 40-50 деца на школата. А дали е възможно да се работи с толкова деца, резултатите им говорят сами.  Peace Аз съм безкрайно благодарна, че синът ми има шанса да му преподават истински Учители. bouquet Или както беше казала една мама, поклон до земи.  bouquet

# 740
Не знам къде виждате злъч, надцакване, неразбиране в постовете.
Хората споделят мнението от опит. Не може всички да са доволни, каквито и капацитети да са преподавателите. Сега всички като са се прехласнали по някой, трябва ли и ние да скачаме от радост?

Форумът не се състои само от тази тема - прочетете малко темите за 7-ми клас, за СМГ, за НЕГ, за АЕГ, НПМГ и т.н. и ще видите за какво говоря.

В моя пост не съм визирала вашия спор около Иван Симеонов, просто защото дали някой харесва даден преподавател или не е изключително субективно.  При курсовете хубавото е, че човек има някаква свобода - ако харесваш даден учител, си записваш детето при него. Ако след няколко месеца все още продължаваш да го харесваш, записваш детето си при него и за следващия модул. Ако не - местиш го при друг. Няма един-единствен най-добър учител, важно е да се намери най-добрия преподавател за конкретното дете.  Peace

И още нещо - казвате "не може всички да са доволни" от преподавателя. Да, така е, но е важно още преди началото на курса да определим кога ще сме доволни от преподавателя и курса. За всеки родител критериите са различни:
- за едни е влизане в СМГ, за други запалване на детето по матемиката;
- за едни е top 10 класиране на национално състезание, за други е шестици в училище по математика;
- т.н.

За да бъдете доволни от курса и преподавателя, какви са критериите ви?

PS: mamamilk,   bouquet

# 741
  • София
Obsolete, синът ми посещава курсове по математика, защото в училище задачите са му прекалено лесни. Определено му е скучно и не исках да загуби интереса си. Специално курса при Елза Тодорова му беше скучен с бързото и писане, при Симеонов му хареса, заради смешките му. Но при "учителката по биология" Борисова дръпна най-много, тогава по състезанията се представяше страхотно и ходеше с кеф.

Преди всичко, очаквам обратна връзка и коректност. Заради приема в СМГ тези курсове са прекалено комерсиализирани и е пълно с деца, които дърпат надолу.

Мечтая си за подобни курсове, но в кварталните училища: един за напреднали, един за изоставащи, един за останалите. Но там ЗИП и СИП са при учителите, които не могат да си направят хорариума, не по интереси на децата. Извинявам се за дългия пост, тук май пишат майчета, чиито деца ще се борят за СМГ.

# 742
  • София
Грета Ей, благодаря за информацията. За трети клас, кой преподавател препоръчвате?

# 743
  • София
Най-препоръчвани до сега са Елза Тодорова, Златилов (тия двамата са строги, влизат, изпяват си урока и ако децата са си за СМГ, ще напреднат), Борисова (учителка по биология, много забавна, успява да увлече децата да решават), Гигова (много добра обратна връзка), Стоянов,...

То ние тези, дето ги препоръчваме, май вече им са запълнени групите, а?

# 744
Не знам защо името на Златилов продължава да се споменава, при положение, че от две години не води курсове в СМГ. newsm78

# 745
  • София
Е как запълнени, нали от днес започва записването! Колко отсъствия са допустими, за да има смисъл курсът? Благодаря

# 746
Проблема , е че ние много пътуваме /през уикендите/ и не знам, как стои въпроса с набавянето на предаден материал за отсъстващите дечица. Благодаря.
Спасявате се както намерите за добре: Например, взимате тетрадка от друго дете, което е било на курса и преподавате материала на вашето. Госпожата също може да ви каже какви теми са взели на пропуснатото занятие, както и домашното за следващия път, но едва ли ще се ангажира с нещо повече.
Няколко поредни отсъствия не са особено препоръчителни, освен ако не се стремите към прием в СМГ.

И да, местата при някои преподаватели свършват за минути. Тази истерия около курсовете е от няколко години и става все по-масова. Confused

# 747
  • София
Ерна, ще се намерите съфорумки, все с деца при Е. Тодорова и ще си пишете на лични за домашни и уроци. Но ако не сте се записали днес при тази преподавателка, не разчитайте да има още места.

# 748
Е как запълнени, нали от днес започва записването! Колко отсъствия са допустими, за да има смисъл курсът? Благодаря

За някои преподаватели местата свършват за броени часове.
  А за отсъствията - въпрос на лична преценка. Има възможност да се обаждате на преподавателя и да питате какво са решавали и от къде да вземете задачите, но ако вземат нещо по-специфично като материал, по-добре е по възможност да не отсъства.
  Много зависи и от това за кой клас става въпрос. В 3-ти и 4-ти учат типови задачи и отсъствието от някое занятие може да ви дръпне доста назад. В 5-ти нещата се развиват по-бавно, но има доста състезания и децата се подготвят със задачи близки до тези на съответното състезание.
   Освен това колкото повече липсва контакта с учителя, толкова повече се губи от "внушенията" на същия, защото някои преподаватели (, а може би - повечето) буквално "наливат" в главиците посоки на мислене и точно в това е смисъла да се посещават курсовете. Иначе можем и в къщи да си решаваме количества задачи...

# 749
  • София
Ей страхотни сте, толкова бърза реакция от всички-БЛАГОДАРЯ! Явно тази година ще пропуснем курсовете, защото само аз съм ЗА тях!

Общи условия

Активация на акаунт