Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 164 058
  • 953
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря  Simple Smile
Като я видях се сетих, че вече бяха качени всички задачи и ги гледахме у дома  Peace Но понеже се забавиха резултатите и не свързах тези резултати с онези задачи.
"в поне един" е объркало децата явно...

# 571
Здравейте, момичета!
Имам една молба:
Може ли някой да пубикува линк със задачите от изпита за СМГ ("Откриване на млади таланти") от миналата година за 4-ти клас? Или пък да ми ги прати сканирани?
Скрит текст:
Нужни са ми спешно, колкото е възможно по-скоро!
Благодаря Ви предварително!   bouquet

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 22:00 от Az i ti

# 572
  • София
Може ли някой да пубикува линк със задачите от изпита за СМГ ("Откриване на млади таланти") от миналата година за 4-ти клас? Или пък да ми ги прати сканирани?
Скрит текст:

Днес на курса при Стоянов са дали изпита от миналата година. Нарочно не го дадох на сина ми предварително, за да видя как ще се справи в стресова ситуация Simple Smile. Но разбрах, че повечето деца са си били написали предварително отговорите от теста на листче newsm78. С каква цел - незнам?

# 573
  • София
От утре започва записването за изпита в СМГ. Доколкото знам, тогава се заявява и езика, който ще се учи 5-7 клас.
За родителите и децата, които все още не са решили кой език да предпочетат (руски или английски) - от СМГ ми казаха, че най-вероятно г-жа И.Цветкова ще преподава по математика на 1-вата английска и на руската паралелка. Така че, тази година конкуренцията се очертава да бъде за руската паралелка, имайки предвид недобрите отзиви за нивото на английския език в СМГ.

# 574
Здравейте, момичета!
Имам една молба:
Скрит текст:
Благодаря Ви предварително!   bouquet

И аз бих помолил за този тест - kod@setcom.bg

# 575
Здравейте, момичета!
Имам една молба:
Скрит текст:
Благодаря Ви предварително!   bouquet

И аз бих помолил за този тест - kod@setcom.bg
И аз моля marsoft2000@dir.bg

# 576
# 577
Дидева, невероятна, както винаги!

# 578
Днес на курса при Стоянов са дали изпита от миналата година. Нарочно не го дадох на сина ми предварително, за да видя как ще се справи в стресова ситуация Simple Smile. Но разбрах, че повечето деца са си били написали предварително отговорите от теста на листче newsm78. С каква цел - незнам?
Thinking Thinking  Thinking
Чудна работа! А аз се лутах сумати време, как е имало дечица, които са предали работите си на 67-мата минута... На моичкия, естествено, пак не му е стигнало времето...

Дали да не почна и аз да му давам по два часа за задачите? Дайте съвет какво да направя, много ме стресира с това, че не му стига времето, обикновено за тестовата част...

# 579
  • София
Thinking Thinking  Thinking
Чудна работа! А аз се лутах сумати време, как е имало дечица, които са предали работите си на 67-мата минута... На моичкия, естествено, пак не му е стигнало времето...

Дали да не почна и аз да му давам по два часа за задачите? Дайте съвет какво да направя, много ме стресира с това, че не му стига времето, обикновено за тестовата част...
При моят младеж също е така - за теста никога не му стига времето. Давала съм 2-3 теста в къщи за 1 час, но не успява. В крайна сметка решава задачите, но губи много време за мислене и не успява да се справи с времето. Според мен номера е детето така да е усвоило повечето типове задачи, че да ги решава само с "поглед" и да губи време само за сметки Wink  Така, може би, ще му остане време за мислене върху макс 2-3-4 задачи.
Бързина се постига с много решаване и май вече е късно...
Пробвай да разбереш кои типове задачи са му трудни и му отнемат повече време и решавайте повечко от тях.

# 580
  • София
Искам да питам родителите на четвъртокласниците: Обяснявали ли сте на децата "признак на делимост" при числата?
Подобна задача е 17 от състезанието миналата година   - Кое е най-малкото четирицифрено число с различни съседни цифри, което се дели на 7. Отговора е 1015. Ние сме я решили, но с налучкване.
Съгласно принципа на делимост на 7 в нета пише: "Независимо колко цифрено е едно число, за да разберем, дали се дели на 7 постъпваме по следния начин: образуваме число А от последните две цифри. Тогава числото, образувано от останалите умножаваме по 2 и прибавяме към А. ако полученото число се дели на 7 и първоначалното също се дели на 7." 
Но тук трябва да имаме числото, а ние го търсим newsm78

# 581
  • София
Знаете ли тази година кога ще бъде записването за подготвителните модули? На 02.07. ли?

# 582
Знаете ли тази година кога ще бъде записването за подготвителните модули? На 02.07. ли?

Следете сайта на СМГ. Там изнасят информация 1-2 дни преди началото на записването. Публикуват и списъка с учители по класове, както и разпределението им по часове.

# 583
# 584
  • София
В 4ти клас не се учи делимост, особено пък на 7. За делимост на 2,5,10 децата и сами се сещат.
За 7 обаче си се справят с налучкване, примерно: 700 се дели на 7, 280 също, значи 980 се дели, после прибавят 21 и вече 1001 е 4цифрено, оттам на там през 7 си проверяват кое число отговаря на условието.

Общи условия

Активация на акаунт