Отговори
# 585
Здравейте на новите мами Simple Smile .. гледам списъка ни набъбна - ще трябва да се преброим Simple Smile
И поздрави на всички, минали прегледите и похвалили се с хубави новини!!!
bib4o81 - чай антиоксидантен за нас не се сещам, също съм убедена за зеления чай и кафето - ако пийнеш по една чашка на ден, може нищо да не ти стане (в смисъл контракции), но със сигурност няма и да подействат антиоксидантно. На мен ми изписаха оксибор форте (антиоксидант със селен и др., но е вид добавка, ако те притеснява).
*dreamer*, хубаво, че идват почивни дни - защото и да не си даваш зор - седенето на стол пред комп-а цял ден - не е добре... пази се, да се похвалиш скоро, че всичко е минало.
Брук Дейвис, радвам се за теб и момиченцетоо ти Simple Smile .. как се надявах и мен да ме гледат обстойно миналата седмица, но док.ми каза да ходя чак в 16 г.с. (значи още 2 седмици) .. чак и моите очи се насълзиха на постинга ти.
man4evа, аз също пострадах като спрях кафето и цигарите - оправям се с прясно мляко!

# 586
Как сте мамчета  Hug поздрави на всички нови попълнения, страхотен е този форум, че много сме си полезни а взаимната подкрепа е невероятна  Hug Имам въпросче  newsm78 вече почвам да имам ужасни проблеми със зъбите, зъбния ми статус се скапа за отрицателно време и като отидох на зъболекар даже ми се накараха - защо не съм била отишла още преди да забременея  #2gunfire идеше ми да го ....... този зъболекар. Сега се оказва, че трябва да вадя зъби да правя пломби да слагам коронки изпаднах в ужас  ooooh! а предполагам че всички тези интервенций на дали ще са ми полезни в момента. Има ли мами с такива проблеми?

# 587
martiana, бебето черпи калция от организма ти и първо зъбите страдат. Приемай повече млечни продукти или добавка калций. На стаматолог се ходи всеки триместър, именно, за да нямаме проблеми със зъбите, когато родим. Аз още не съм отишла, но и нямам оплаквания. Сигурно другия месец ще отида на профилактика, за да знам, че там нещата са добре.
Зъболечението няма да навреди на бебето, а само ще т помогне да не става положението по-зле.

# 588
martiana - при първата ми бременност, зъболекаря ми, който твърдя че е много добър и знае какво прави, се съгласи само в 5-тия месец да направи една счупена пломба и то с хиляда уговорки, че ако нещо минимално усетя спира. Иначе категорично ми каза, че м/у 1 и 3 месец и после 7-9 НЕ ПИПА!
Дано е зъболекар, който те познава и може да прецени кое колко е наложително, поне при мен беше така.
Успех
Брук Дейвис - много хубава новина за мома /даже рима се получи/!  stork-girl При мен ранната ФМ беше точно на финала на 12-та седмица, но не поиска да изкаже никакви предположения и сега ще чакам 07/10/2011 - следващата консултация.
Man4eva и при мен кивито действа безотказно!

До скоро!

# 589
Момичета, търся си голяма топка (топка за йога, или от онези, с които децата скачат - седнали) - но с  диаметър поне 60см. Търсих в спотните сайтове като спортдепот.бг .. но там са малки. Нещо не ми се седи на комп, иначе щях да поразровя повече... ако някоя се сеща за он-лайн магазин или такъв в П-в - нека пише ... на тези топки седим в училището за бременни - като ни пораснат коремите, ще са ни голямо облекчение. За моя ръст - трябва доста голяма топка... (а не съм много висока Simple Smile ).

# 590
  • София
Момичета, търся си голяма топка (топка за йога, или от онези, с които децата скачат - седнали) - но с  диаметър поне 60см. Търсих в спотните сайтове като спортдепот.бг .. но там са малки. Нещо не ми се седи на комп, иначе щях да поразровя повече... ако някоя се сеща за он-лайн магазин или такъв в П-в - нека пише ... на тези топки седим в училището за бременни - като ни пораснат коремите, ще са ни голямо облекчение. За моя ръст - трябва доста голяма топка... (а не съм много висока Simple Smile ).
http://yogashopbg.com/product/topka-za-joga-pilates/655/  нещо подобно?  или пък: http://shopping.bg/%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0 … %B8/marka/kettler

# 591
здравейте, момичета, нуждая се от съвет от няколко дена нямам апетит, през целия ден ми се гади и даже започнах и да повръщам/от 2 дни/, чувствам се зле, какво ли да направя ...

# 592
Здравейте момичета, много Ви благодаря за съветите ще пробвам всичко. А за кафето зная, че може по 1 на ден, но аз никога не съм му била пристрастена любителка, по скоро ритуала Кафенце с цигара ми допадаше  Crazy
mimei мисля, че това е нормално състояние, аз хапвам 1/2 от обичайното а и по-малко.
По въпроса със зъбите, при първата бременност си правих един зъб, дори се наложи да ми вадят нервите. Скапаха ми се и мъдреците, никои не пожела да ми ги извади в 9 месец, едва издържах да родя и да ги извадя, а и аналгетици не можех да пия.

Пожелавам Ви приятна 4 дневна почивка, ние заминаваме за провинцията  Grinning

# 593
  • София
martiana, през първата ми бременност се сдобих с два моста и загубих два зъба. Направиха ми една панорамна рентгенова снимка на зъбите, при което бях с оловна престилка и яка. Когато всичко се прави с упойка, няма никакъв проблем. Ако се оставят болни зъби, инфекцията може да доведе до проблем. Действай смело и ще родиш с хубава усмивка!  newsm10

# 594
Здравейте и от мен, мамчета с термин април месец...желая лека бременност на всички и едни хубави бебоци на финал:).Аз мисля, че нещо не е наред с мен, защото преди 2 седмици ме изкараха 7 г. с. и сега пак на този преглед. Много съм притеснена. моля пишете, ако има такива мами Simple Smile

# 595
Здравейте и от мен, мамчета с термин април месец...желая лека бременност на всички и едни хубави бебоци на финал:).Аз мисля, че нещо не е наред с мен, защото преди 2 седмици ме изкараха 7 г. с. и сега пак на този преглед. Много съм притеснена. моля пишете, ако има такива мами Simple Smile
Зависи дали са ти казали 7гс. на бремеността или на плода - плода върди точно с 2 седмици по-малко, отколкото се отчита за бремеността.
Не се шашкай, а слушай другия път - дали ембриончето е 7г.с. или ти си Simple Smile

# 596
  • Пловдив
nikrumova, успокой се! При един и същи док ли беше преди 2 седмици и сега? Той какво ти каза? Аз се бях притеснила по същият начин като теб, но всичко си е наред. Както duhi_puhi ти е казала, важно е  дали ембриончето е 7г.с. или ти си.   Hug

# 597
Брук Дейвис, мерси много - точно такава топка си търся Simple Smile ... тези, на които седим са дори същия цвят !!!
Добре дошла,nikrumova!

# 598
Здравейте,
Нека някой да сподели, ако вече е правил изследването БХС (11-13.6 г.с.) в Майчин дом София. Записах си час за ехография във Фемина, но не разбрах дали за вземането на кръв в Майчин дом, пак ли трябва да се записва час предварително?

# 599
Здравейте! Не съм писала скоро, но всеки ден ви чета. При нас нещата са ок, само малкия днес е с разстройство и с болки в корема, но се надявам бързо да се оправи. Прахчетата във вода не иска да ги пие и е голям зор, но ще мине скоро. Някой ще прави ли ранния биохимичен скриининг? Четох тук, че е със записване, но не разбрах колко дни предварително?

Общи условия

Активация на акаунт