Отговори
# 150
  • Sofiа
Леле, много пишете - едва успявам да ви изчета Crazy
Относно допълнителните занимания - аз имах много смели планове да го запиша на доста неща, но сега съм разколебана.
Със сигурност ще ходи на плуване като за начало, а след като преценя до колко му стигат силите имам желание за английски и тенис.
Шунка обяснението на класната беше, че децата много се натоварват: училище до 14.30, упражнения в къщи и извън класни дейности им идват в повече. В началото не се усещало, но към декември започвали масово да се разболяват от преумора. По този повод каза, че ако повечето деца посещават извънкласните занимания до 17ч. няма да им дава задачи а самоподготовка вкъщи.

Чоколина, голяма красавица е Мони! Изглежда мнооого голямо момиче  bouquet, а аз още я помня като  като бебе с костюми на Прасчо и Мечо пух. Имам чуството, че е било преди година-две Sad
На 15ти ще слагам тъмните очила, защото от сега подозирам какъв рев ще му ударя

# 151
Здравейте,
аз също имам първокласничка.
Купувахме раница два дни. Накрая си избра най-красивата  Laughing Спи даже с нея и на всеки я показва. А на мен ми беше вече все тая. Бях готова на всичко, само и само да избере нещо най-накрая. Все пак не можех да купя целия магазин.

Решили сме този ден целият да го посветим на нея. За да го направя по-специален за нея ще я накарам тя самата да се чувства така. Тати ни донесе страхотна рокля от Германия, но заедно ще излезем да закупим обувчици, диадемки и всичко друго необходимо.
Ще украся с балони както у нас, така и в ученическата стая (занимавам се с професионална украса). Тя обожава украсите ми и много им се радва. След тържеството в училище с нейните две най-добри приятелки и родителите им ще отидем да се почерпим и после забавления - парк, детски центрове ... така си го представям този ден.
... Миличката, всеки ден брои колко дни й остават до 15 септември

# 152
  • София
А защо по два чифта? Единия по-плътен ли или какво?

Защото имат седмично три пъти физкултура,понякога се пада да е два поредни дни и ако се изцапа не винаги може да изсъхне до другия ден.

Simple Smile Разбрах! Аз този проблем го решавам със сушилнята. Мислех си да не би да купувате по-тънък и по -плътен анцунг за зимата. Все пак в салоните е топло, децата се раздвижват и прочие.

# 153
Точно за звуковия анализ, ние си имаме логопед. Жената препоръча, не се заплаща нищо, поне първата година да ходят дечицата с проблеми, за да не бъркат с диктовките. Клеми не мисля, че тук само учителката ще трябва да помага, ще трябва и малко инициатива от ваша страна.
За подвързването на тетрадки и учебници - ами при нас не е задължително, само найлоново облекло иска да имат госпожата, но аз си бях решила, че ще са облечен и така и направих.  Peace

# 154
  • Sofia

Прочетох "Деца играят вън".
Добре че съм в офиса, че ме е стегнало гърлото и ми напират сълзи. Cry

На 15-ти ще се реве.

Записвам се и аз към ревящите ,само дано да успея да се скрия ,колко бързо стана първолак !

Връщате ме към емоциите ми от преди две години, които бях споделила и тук.
Беше ми много тежко! И сега, когато се сещам, се просълзявам. А мога и да се разрева, само ако оставя сълзите..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429145.msg12479354#msg12479354

# 155
Еx, Додо... успя да ми насълзиш очите. Сега започвам още по-ясно да си давам сметка, че децата ни наистина пораснаха. И да се притеснявам дали и как ще се справя! Hug

# 156
  • София
Недоумявам кога имате време за толкова допълнителни занимания Confused Никой ли не работи? Или вси4ки свършвате работа в 16.30? Аз докато си тръгна от работа, прибера едното, после другото, станало време за ве4еря Rolling Eyes Не мисля, 4е съм зле с организацията, но наистина не виждам как бих се справила да го водя и на нещо допълнително през седмицата. Та се 4удех другите как и кога успявате? Какво правите другите си деца през това време? Кога след това успявате да сготвите, да ги изкъпете и да се приготвите за следващия ден? Май не съм за тази тема Simple Smile

За рева - хо, хо, голям рев ще е Laughing Аз на завършването на градината си изплаках сълзите, представям си сега какво 4удо ще е ooooh!

# 157
Аз съм с едно, но и с него не успявам. Работя на смени, и то безумни - едната е от 5.30 сутрин, другата приключва в 23.30 вечер. Баща й също работи така. Ми не успявам. И той не успява. Дори да сготвя не успявам. Затова засега няма да я водя на нищо. Баба й и дядо й ще я водят и взимат от училище, когато се налага.

# 158
  • София
Моята най - голяма тъга беше миналата година.
Най - силния момент от първия ден на моето момче в училище беше, когато учителката каза: "Хайде! Сега да влизат само децата, без родителите!".
Спомням си, как усетих ужасна болка в гърдите си, до последно стисках ръката му и сякаш за нищо на света не исках да го пусна!
Толкова много ми се плачеше, но се държах!
На изпроводяк, миг преди да го пусна "да отлети" му казах: "Виж, миличък! Това е твоята учителка. От сега нататък, до като си тук, мен ще ме няма до теб. За всичко нея ще слушаш!"
И тук вече никой не можеше да ме спре ...
Нямаше друг такъв рев!
После изпаднах в депресия.
Трудно проумявах, как моето малко момче в момента е на някакво друго място и как живота му и всичко свързано с него в момента не зависи от мен, а от някой друг - напълно непознат ...

И за да не се цепя от колектива ...   Simple Smile
Учебни пособия още нямаме, чакам РС на 8 септември и след това.
Ще използвам прозрачна подвързия, миналата година се справи чудесно.
Раница "Габол" - от миналата година.
Дънки и риза за първия учебен ден, специални за случая.
Часовник "Бен 10" със стрелки, познава часа.
Светещ глобус ... - благодаря, само това липсваше!   Stop
На първия учебен ден ще отидем цялото семейство.
Ученика за сега се вълнува умерено, започнал е обратно броене.
Ще го запиша на айкидо и театър.
През ваканцията прочете три книжки - "Гургулетата", "Приключенията на Лукчо" и "Пинокио".
Мисля да почерпя децата от класа му с нещо за хапване и голям букет за учителката, разбира се!

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 17:42 от narcis

# 159
  • В светлината на слънцето
Ох, организацията за извънкласните занимания е направо ужас.  ooooh! С плуването сме добре, че има наблизо стадион с плувен басейн, та става и баба й да я води. А и с треньорката работи индивидуално и е на уговорка за удобен за нас час. Но фигурното е в Зимния дворец и е мъкаааа. Ако продължи да ходи само в събота и неделя, добре. Но ако трябва и през седмицата да ходи както иска треньора, ще е трудно, защото и двамата с татито сме на работа, а дотам баба й няма как да я води. Абе не е лесна. Thinking

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 18:32 от lulumba

# 160
  • София
Додо, зачетох темата ти, но така ми напират сълзите, че не мога да я дочета.  Confused

Не можем да водим децата извънкласно (до сега извън ДГ) никъде. Работим, няма баби и дядовци. Децата винаги ги взимаме от ДГ последни, доста често и учителките са си тръгнали, а децата чакат при портиера. Тъжна гледка, ама не виждам друг начин. Ходили са на плуване, но събота и неделя, на спорт и език в градината.
Засега ще запишем карате в училище, ако може събота/неделя ще ходи някъде, не знам още къде. Мисля между плуване/рисуване/театър.

# 161
  • София
От миналата година ходим на карате,така че ще продължим и тази. Ще се запишем и на английски 2 пъти седмично,може и плуване,тъй като лятото имаше голям напредък.Засега се очертава пълна програма,дано всичко е наред. Успех на всички!

# 162
Да попитам нещо: някой знае ли къде мога да намеря велурено блокче? Искат ни такова от училище, а никъде не мога да намеря.

# 163
Здравейте и аз цоп тук  Simple Smile
Нашата госпожица също ще е първи клас и чесно казано отвреме на време ме стяга гърлото,но няма нищо по хубаво от това децата да растат и да се развиват,така ,че трепетите ще ги преглъщаме.
Надявам се да сме се паднали при добър педагог.....и човек Praynig

# 164
  • Sofia
Заради доп. занимания миналата година отивах на работа в 8, не ползвах почивка и си тръгвах в 4, голямо тичане беше. Преди това работех от вкъщи. Обмислям да си подновя контактите и след 1 година пак от вкъщи да работя. Вече 2 деца как ще ги съчетавам, ще мисля в движение.

Нарцис, да не би да не е ходил на градина? Много тежко си го изживяла.
И аз сигурно ще пусна някоя сълзичка, но и двете сме свикнали отдавна да не съм целодневно до нея.

Аз измислих (по-скоро откраднах идеята Mr. Green) с какво да впечатля девойката около 15ти. Много обича Рапунцел, ще й вземем летящи фенери да пуснем, както във филма. Само трябва да измислим къде, че наоколо няма големи празни пространства.

Общи условия

Активация на акаунт