Отговори
# 180
За сега сме купили само раницата, екипът за физическо и дрехите за първият учебен ден. На 08.09 ще има родителска среща и като разбера изискванията на госпожата, ще купя всички останали неща за първи клас.
Извънкласните занимания, ще бъдат плуване / вторник и четвъртък /, английски език / сряда и петък / и шах по 2 часа в събота и неделя. Това последното е по негово желание. Цяло лято посещава школа по шах и много му допада. Засега  Wink
На занималня категорично няма да ходи, поне тази година. За подготовката на домашните, ще му помагам аз. В зависимост от постигнатите резултати, ще решим дали тази схема, ще остане и във втори клас. Не ме питайте дали имам свободно време за себе си, вече съм отново първокласничка  Crazy
Дали ще ревна на 15.09. , мисля, че ще се удържа, стига да няма много "ревли" около мен  Laughing

# 181
  • На черешата
 Oще с нищо не сме готови, като изключим детската стая. Има раница, маратонки и малко дрехи и това е. За всичко останало чакам родителската среща, която е на 7-и, след това ще купим необходимото.
 При нас целодневното обучение в първи клас е задължително. За сега извън класно е избрала да ходи на актьорско майсторство, прояви желание и за фигурно пързаляне и май с това ще се приключи.

# 182
С подготовката сме до средата. Раница и несесер имаме. Спортен екип - 2 бр., също. Вчера купихме костюм за първият учебен ден, който днес и утре ремонтирам, че ми е много кльощаво момченцето. Пазарувахме и някои есенни дрешки и обувки. Тетрадките и училищните пособия, ще купя след родителската среща, за да спазя изискванията на учителката. С кутията за храна, също ще изчакам, струва ми се излишна засега.
В общи линии не се вълнувам особено. Предучилищната я изкарахме в училище и мисля, че знам какво да очаквам. Притесненията са ми относно адаптацията на детето към новата учителка и децата. Иначе, вече имаме изградени навици - детето знае какво е дисциплина в клас, учебен час, голямо и малко междучасие, домашна работа, самоподготовка и т.н.

# 183
Аз сигурно ще ревна, сега и хормоните много бушуват, така че най-вероятно няма да се стърпя. Моя мъж и той, ако е тук за първия учебен ден де, за което много се надявам, но при нас нещата винаги се разбират в последния момент.
Нашата госпожа каза, на 15-ти раниците да бъдат полу празни, т.е. в тях да има само блокче за рисуване, моливник и фулмастри, защото като раздадат учебниците и помагалата много ще натежат раниците. Предупреди ни, че ще ни даде програмата и реално в колко часа започва всеки час, за да не се притесняваме, както и че мобилните телефони не са забранени, но са излишни, специално за първолаците. Аз няма да й давам телефона, както и я отписах от занималнята няма смисъл просто.

# 184
И нас ни искат с раница на 15 ти и аз се чудя дали да е празна или ще се подреждат пособията в шкафчетата. Може да ги искат празни раници, за да си вземем учебницоте, за да ги подвържем и след това да ги върнем, защото ще стоят в класната стая.

Раницата трябва да е празна, да си вземат учебниците.Само бутилка с мин. вода и раница- това искат при нас.

# 185
   Здравейте момичета !
   Днес решихме да се поразходим да накупим консумативите за детето , и по напред в темата доста се чудех тези жени кво толкова ги умуват тези несесери кво пък има да се чуди човек newsm12 , но днес ми се видя толкова сложно примерно пералня по бързо бих избрала и купила .
  Отидохме в Кауфланд , там има повечето известни марки за помагала ,е накупхме каквото трябва .
  Несесер избрах на Херлиц пълен , още едно несесерче за разните джунджурии ,тетрадки и подвързии и какво ли не .
  Доволна съм  Simple Smile

# 186
  • Варна
Едно въпросче,може и да е споменавано,но не ми се рови да търся.От колко листа купувате тетрадките?Аз сега видях,че съм взела от по 20 листа и ми се видяха много малко,добре че съм взела само по 5. CrazyВдругиден ни е родителската и ще питам ама все пак и малко форумско инфо ми е нужно! Simple Smile
Иначе и аз съм от емоционалните,чак не "рева",бих казала леко се просълзявам.Щом и на манифестацията на 24 май пуснах сълзи,представям си сега с двама ученика.Голям кеф са хубавите емоции! Heart Eyes

# 187
Аз съм взела по 24 листа. По-тънки, за да не тежат много.

# 188
Аз съм взела по 24 листа. По-тънки, за да не тежат много.

Peace

# 189
  • София
За извънкласните дейности - и двамата работим, аз до 18, мъжът ми до 19:30. Баби/дядовци наблизо нямаме. Бавачката е под въпрос, надявам се да я имаме. Тогава ще преценявам, на база състоянието й, дали ще може да понася допълнителни дейности, без да й се разказва играта Peace
Не си мислете, че всички деца ходят три пъти седмично на плуване, четири на английски, балет, пиано и актьорско майсторство (училището е съвършено между другото)Laughing само на база споделеното в бгмамма.

# 190
Не си мислете, че всички деца ходят три пъти седмично на плуване, четири на английски, балет, пиано и актьорско майсторство (училището е съвършено между другото)Laughing само на база споделеното в бгмамма.
Е, колкото и да е чудно, не сме загубили връзка с реалността.  Peace
Да, наистина е много трудно да работиш и всеки ден след работа да тичаш по разни извънкласни мероприятия, с които децата се забавляват, но за родителите е свръх натоварващо. Пиша от опит. Добре, че от време на време, когато закъснявам от работа имаме "резервен състезател" - баба. Напълно разбирам онези, които нямат на кого да разчитат.

# 191
  • На черешата
За извънкласните дейности - и двамата работим, аз до 18, мъжът ми до 19:30. Баби/дядовци наблизо нямаме. Бавачката е под въпрос, надявам се да я имаме. Тогава ще преценявам, на база състоянието й, дали ще може да понася допълнителни дейности, без да й се разказва играта Peace

LaughingМоето ще ходи на актьорско майсторство в училище, фигурното пързаляне ще го има ако наистина е в часа,който ми казаха, т.е от 19 часа.И благодарение на това, че  живеем близо до Зимния дворец. За сега не мога да си позволя нищо повече от това. Баща им има физическата възможност да ги води, но няма желание, така че толкова.   Confused

# 192
Е, колкото и да е чудно, не сме загубили връзка с реалността.  Peace

Именно.

В неделя напазарувах футболен екип и бутонки плюс аксесоари за плуването.
От утре започва голямото тичане при мен.
Програмата за седмицата още не им е готова, не зная кога ще имат спорт през седмицата.
Но пък имат днес и домашно, супер елементарно.
Почна се....... Whistling

# 193
  • София
Аз не ходя на работа, но за сметка на това водя голямата си дъщеря в другия край на София на училище. С градски транспорт. Следобяд трябва да отида и да я взема. Отиване и връщане ми отнема поне два часа, два пъти дневно- тоест 4 часа.  Crazy Баби нямаме на разположение, таткото няма как да се включи през работен ден в нищо, свързано с училището на децата. Не ми се обяснява как успявам, но ми е много трудно. Особенно следобедите, защото няма кой да гледа малката, докато аз ходя за кака и. Миналата година я записах за тези два часа да стои в едно детско клубче. Бях много негативно настроена, но се оказа, че не просто я гледат, а се занимават с нея- пишат, рисуват, апликират, правят торти....и ги ядат. Отгоре на това ми предложиха те да ми я взимат от заниманията на балета, което много ме облекчи. А пък за тази година ми обещаха да обръщат сериозно внимание на учебния материал през поне половината време, тоест поне по час на ден. Тоест детския клуб ще играе ролята на занималня. Simple Smile

# 194
  • София
Аз не ходя на работа, но за сметка на това водя голямата си дъщеря в другия край на София на училище. С градски транспорт. Следобяд трябва да отида и да я взема. Отиване и връщане ми отнема поне два часа, два пъти дневно- тоест 4 часа.  Crazy
Леле, адаш, аз за това време стигам до морето Rolling Eyes Защо си го при4иняваш? Няма ли друг на4ин? Някакво у4илище по-наблизо? Смяна на квартирата/ ако не сте в собствено/? Това 4 4аса на ден направо е съсипващо Sad Какво ли те питам, щом го правиш, сигурно няма друг на4ин Confused

Общи условия

Активация на акаунт