Отговори
# 195
  • София
Няма никакъв друг избор, но за радост усилията и на двете ни с детето си струват. Тя има нужда от специално обучение и именно на избраното от нас място получава специалното си обучение, търпение и много любов. Simple Smile Затова си струва да си го "причиня". Simple Smile Ако живеехме на квартира би било лесно, но жилището си не можем да сменим. Приела съм го като работа, имам работно време от 7 до 16часа с един час обедна почивка. Laughing

# 196
  • София
Ох, не ти е лесно Confused  Успех!
Успех на вси4ки ни с центрофугата, която ни о4аква Hug Laughing

# 197
  • Варна
Аз не работя и виждам зор с две деца ,които вече и двамата ще  са ученици,за работещите,които успяват да им осигурят доп.занимания само евала мога да кажа. smile3501
Малкия 1волак ще си ходи на плуване 2 пъти седмично вечер от 6 до7,а английския в къщи идва учителка за батко му,поема и него.Обикновено идва в неделя следобеда.
Отделно батето водя на тенис 2-3 пъти седмично,а сега вече и на школа по БЕЛ в неделя.
Моите реални наблюдения,са че са рядкост работещи родители да си водят децата по тренировки и разни други занимания. Rolling Eyes

# 198
И моите наблюдения са като на Деската, но има и много хора, които "сколасват", обикновенно лишавайки се от съботно неделните почивки, през които търчат по различни занимания.
На мен много ми се иска сина ми да се насочи към нещо по - масово от конете, ама.....детето си иска езда и коне и доколкото мога, тях ще му осигурявам. Предлагала съм му футбол, плуване, танци - не иска, няма да го карам на сила. Изкара една година английски в детската, но не му хареса особенно госпожата, което при него е решаващо за да му се задържи вниманието и интереса. Ще го мисля отново да го запиша, но по - натам, нека влезем в някакъв ритъм, защото си е цяло лято у нас и сме извън всякакъв ритъм Crazy

# 199
Предлагала съм му футбол, плуване, танци - не иска, няма да го карам на сила.

Споделям мнението ти, че "насила хубост не става". Особено що се отнася до извънкласните мероприятия. Децата са достатъчно натоварени в училище, за да ги караме насила да се занимават с това или онова, само защото ние сме решили така. Единственото натрапено допълнително занимание при нас е английският език, но просто няма как.  Rolling Eyes Ходи една година в частна езикова школа и бях доволна от резултата, въпреки постоянното му мрънкане, че не иска да учи там. На следващата година го записах в училище, след часовете в ПГ, защото отпадна фактора водене до и от. Груба грешка. Не само, че не научи нищо, ами и забрави половината от това, което беше научил предната година. Е, от тази години почваме отново в частната школа и се радвам, че сина ми някак се примири с "необходимото зло".  Wink
Останалото е за забавление.  newsm44

# 200
Тонита, като каза за английския, да питам - коя е частната школа?

# 201
Тонита, като каза за английския, да питам - коя е частната школа?
Интелект.

# 202
О за езика споделям напълно. Ще учи език волю неволю. След години ще разбере, защо съм настоявала. От Британика са много доволни, ще видя, да тръгне на училище и ще го мисля, макар че, то и в школите май тръгват от септември, не знам, кажете? Rolling Eyes

# 203
  • София
Засега не смятам да го водя на допълнително обу4ение по английски, извън у4илището. Впе4атленията ми са, 4е каквото у4ат децата от първи до осми клас, неу4илите после го наваксват още първия срок в подгответо Simple Smile Виждам, 4е има нагласата и усета за езика. Ще го нау4и с лекота, когато му дойде времето. Аз по принцип и не знам защо в у4илище ги по4ват още от първи клас, освен за забавление, друг смисъл не виждам, но това съм аз. Има хора, които и тримесе4ни бебета записват на английски Mr. Green

# 204
  • София
Според мен два часа седмично английски не е достатъчно - така е в обикновено училище. При нас се сформира немска паралелка наред със стандартната с английски дето сме ние, тя е съчетана с частна занималня, ще учат много немски - по 10 и горница часа немски седмично. Чудех се ама ми се вижда голя стрес да учи от първи клас по толкова та си останахме в "английската" паралелка, то и за учителката щото отзивите са добри. Аз мисля да го запиша на шола - избора ми е между Британика, имаме близко - тази на Прага и Берлиц - на Руски паметник. Имате ли впечатления за тези школи? Племеникът е доволен от Фарос, чух добри отзиви и за Алианса, но са ни далече, както и Аво-3. Ще ходя да ги проучвам до края на септември Британиката и Берлица...
Днес взех първата покупка - бялата тениска за физическо Mr. Green За друго без виновника за покупките не се престраших. Иначе харесах бяла риза в магазина на Жорал на пазара Красно село - , ще ми се да е много празничен и официален, но не от най-сватбарските де...

# 205
  • София
Бебо, благодаря за темата....
 ще ме извините но съм едва на 4та страница.гледам обсъждате шарените папки, ето подвързиите, които взех от Ориндж. http://www.orange-bg.com/product/53084/podvarzia-za-tetradka-a4-sin-donau.html

# 206
  • sofia
Бора, какви са таксите във Фарос?

Тези подвързии А4 за какво ще ги ползвате, учебниците ?

# 207
Какви комплекти за физическо сте взели? Моето категорично отказва да носи анцунг.

За английския- аз се колебая между Европа, Фарос и Биг Бен.

# 208
  • Варна
Аз имам преки впечатления от Британика - и двамата ми племенника учат там и виждам колко добре говорят езика. Затова записах и сина си там и тази есен започваме и ние. Записването и плащането беше още през май/юни, през август определихме часовия диапазон за групите, така че сега ми се струва, че поне за Варна сте закъснели. Аз също работя, но мога да разчитам на моите родители да водят сина ми на английски - 2х седмично от 17:00 до 18:05 и понеже работя на 50м от школата след курса ще си го прибирам аз. Освен това има група и от 18:00-19:05 (но на мен ми се стори твърде късно)- така, че има вариант и за работещи родители без баби и бавачки, важно е желание да има. Започват с писането веднага (курса започва на 3 окт) и втория срок вече ще трябва да могат да пишат кратко "съчинение" от по 50 думи. Освен на англ., синът ми ще посещава школа по математика веднъж седмично, в събота следобед, когато ще го водим ние -- много съм доволна, че успях да го запиша при желаната госпожа. Миналата година от ПГ се явяваха на градско състезание по математика и той се представи 8ми (от 64 деца) и това определено му хареса, така че сега ще посещава школата с желание. Това засега считам, че ще му е достатъчно.

# 209
  • София
Бора, какви са таксите във Фарос?

Тези подвързии А4 за какво ще ги ползвате, учебниците ?
да, има и А5

Общи условия

Активация на акаунт