Споделете 166

• 29 469
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Дано им хареса на училище на всички първокласници!
А на всички следващо- и последнокласници - успехи в учението!

# 331
  • Пазете Гор
Цяла нощ бачках, на прибиране минах покрай едно ромско гето, от най-бедните, коптори от шперплат. За мое учудване и топла радост, имаше много празнично облечени циганчета. Почти всички носеха някакво цвете, увито в невъобразимо пъстър станиол.

Мило ми стана. В такива моменти се разкисвам, ставам сантиментален, и решавам, че има светлина в тунела.

Опасни, лъжовни моменти.

# 332
  • София
Честит първи учебен ден! Дано учението им да е радост, игра и удоволствие!

# 333
Успех на първолаците!
Успех и на големите!

Никсъна е стара кримка - Седмият Първи учебен ден Simple Smile

# 334
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Винаги се вълнувам на първия учебен ден, и като ученичка, и като учителка за кратко, и като майка на ученичка. Сега съм леля на ученици, ама племенниците са гърмяни зайци и не се разкисват толкова колкото леля им.

Сутринта потеглих извънредно рано за работа, за да избегна задръстванията, та не можах да усетя празничната суматоха. Единствените ученици, които видях, бяха пушещите на спирката до офиса ни тежкари от близката елитна гимназия.

Щастлив учебен старт на учениците на споделетковците!   bouquet

# 335
Тазседмичните номинации на Капитал за  туит на седмицата са доста свежи:
1/10 @plamenj: Усещам, че моментът, когато някой ще каже "Кво й е на корупцията бе? Идялно сме си така", наближава. /via @dianabaz
Победителят е:
2/10 @muiiio: На посолствата ни в чужбина трябва да пише Embarrassy of Bulgaria. /via @cipisec
3/10 @asystolette: Погледнете надолу и признайте колко от вас си помислиха: "Трябва да я избърша тая клавиатура" /via @Spellbound13

4/10 @TEPACATA: помоли нек да ти тури ушни марки на тока, та да се види кой е зелен, кой шугав. /via @lawyerbg

5/10 @fishtweets: За празника на София тази година ще пуснат топла вода. /via @Spellbound13

6/10 @drinchev: Еврокомунизъм: От всеки германец според способностите, на всеки грък според потребностите! /via @suncho

7/10 @plamenj: Няма ли някой да вземе Али Ръза за вице, че битивито да спрат и Листопад до изборите? /via @iapostolov

8/10 @peter_sl: Не се гаси туй, що не гасне, особено вагон" - новото мото на БДЖ /via @iapostolov

9/10 @rpurop: Как да познаеш държавен служител на конференция - този, който няма презентация, а само писана реч /via @obekt

10/10 @mitko_mitev: Шакири след мача с България казал- айн, цу цвайн ,цу дрън

Резултати: 1/10-2; 2/10-22; 3/10-3; 4/10-0; 5/10-1; 6/10-17; 7/10-6; 8/10-3; 9/10-1; 10/10-0 от общо 55 гласували

Отпаднали номинации:

@CSKAmE: Надал и Джокович не са хора, явно са от Перник. Simple Smile
@mitko_mitev: БФС a.k.k Bulgarian Fail Union

# 336
  • Варна
Успех на всички, полагащи началото на новата учебна! Учители и ученици - дръжте се! Започва!

На път за училище, точно преди да се качи в колата, ученичката се изръси в цял ръст и прегърна Майката Земя с все букет и бял панталон. Последната и остави достоен отпечатък по тоалета. Преоблякохме се. Закъсняхме. Днес отслабнах с още един килограм.

# 337
  • Казанлък of all places
Преди 8 години купувахме вратъвръзка на динозаври за първия учебен ден. Преди 3 - бяла риза, ама да не била много бяла, щото било момичешко. Тази сутрин се решиха в черно и двамата - единият с фанелка на Металика, другият с лютиерски знак, който майка му собственоръчно откри за радост на гилдията . Simple Smile Учител по английски на голямото ще бъде човекът, който ми отвори очите за езика  и правилното отношение към него преди много години. Та в добри ръце го оставяммного бях притеснена , честно
Ето ги , двамата братя.Злат(нат)а ябълка снима.

# 338
  • Майничка
При нас част от родителския актив (с променливо присъствие) проведе дъълга родителска среща в близкото кафене, обсъждайки униформите на различните училища или липсата на такива.

С напредването на сутринта, силното родителско присъствие беше заменено със силно ученическо такова, като биеше на очи, че някои от девойките се бяха издокарали като на абитуриентски бал или, хайде, като на сватбата на първа приятелка. Хареса ми репликата на един младеж към негова съученичка: "Така като те гледам, май няма да се прибираш до сутринта?"Laughing

# 339
  • Пазете Гор
Удвоих рациона на кучето, че погледнат в профил, прилича на оребрена питанка. Излагаме се пред комшиите, разбирате ли.

Страхотно съм ентусиазиран от идеята да събирам растителни отпадъци от приятели и да ги правя на компост. Дали пък да не се консултирам със специалист.

Психолог, не асенизатор.

# 340
  Куркума, не ти трябва психолог. Трябват ти последователи. По възможност повечко.
Аз прекарах днес първия учебен ден на плажа. Защото ми са голеееми децата. Обаче имах неприятна среща в морето с огромна медуза. Или очите на страха са големи, но беше колкото дамска капела. И ме жилна. Така замръзнах от стрес, че чак ме измъкнаха на брега.
Рокси, сладурски номинации Simple Smile

# 341
И моята малка племенница е първолаче днес, а за кака и е последен първи учебен ден Grinning
Изпратиха ми снимки, така ми стана мило и тъжно едновременно- ухилена до ушите, с липсващи предни зъби, с голям букет в ръцете, а до нея майка и татко - състарени много. Доплака ми се.

# 342
  • Пазете Гор
Че поплачи си  Hug, Izma .

Имам снимки на своето първолачестване. Смешни снимки, мили, беззъби, черно-бели, има смешни торби, два вехти каскета, забрадки, древни коли като фон.

Освен мене, всички от снимките отдавна са в по-добрия свят. И хората, и колите, че и улиците. Та така.

# 343
  • sofia
Izma, като те прочетох, и на мен ми се доплака ...одеве седях в махленската градинка, гледах децата и си мислех, че тези, които се родиха след Савата вече са първокласници - едни важни такива, обясняват, разказват за първия учебен ден....къде отиват тия години.....
Детето Сава дори и да кипеше от краен ентусиазъм, пак нямаше кой знае какво да разкаже за първия си учебен ден(освен, че се е видял със старите приятели, което всъщност си е най-важно).
Влудявам се как ги учат на формализъм от най-ранна възраст - при наличието на огромен двор, откриването беше ситуирано на задните (всъщност предни) стълби. Роднина - милицонер и така до сто и едно и обратно. Децата се губеха между тях, нямаше микрофон, с триста зора се чу звънеца, изобщо за какво ни загубиха времето ( не че нещо де, цифром и словом 45 минути)...тъпо ми стана някак....

# 344
Бомбо, да не сме били в едно училище?  Joy
И в нашето словото не се чу, нищо не се разбра от програмата...

Общи условия

Активация на акаунт