Споделете 166

• 29 469
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
съгласна съм с тити

# 421
  • Казанлък of all places
По какво познавам,че есента е дошла? Не по шарения изглед през прозореца на офиса. Не по ризата, чиито ръкави навивам и закопчавам над лакътя, и не по натрапчивата мисъл "Нямам обувки!" Simple Smile
По дядото, който се върна от морето и разпъна под прозореца акордеона с  "Ти си ми богаааааа, ти си ми цааааряяяя...."!

# 422
  • Майничка
Бу, честита Ръкавичка, макар и с огромно закъснение! Зло да я забрави!  bouquet

Напук на прогнозата си купих сандали. Уви, по интернет, подозирам, че докато дойдат, ще стане време за боти.
Но пък дойде време за археологически разкопки в кутиите и каталогизиряне на наличния асортимент обувки. Май всичките ми са пролетно-есенни, даже високи гумени ботуши на цветенца си имам. Laughing

# 423
Не съм вадила есенни обувки. Още съм на джапанки и сандали и спя на отворен прозорец.
Голяма жега  Simple Smile

# 424
  • sofia
Аз направо си спя на отворена балконска врата и си ми е екстра. Продължавам упорито с чехли и сандали и изобщо не искам да си мисля за чорапи. Колкото и да ми е любима есента, скачането от бос крак в затворена обувка винаги ми действа съкрушително....

# 425
  • Варна
И аз съм по джапанки. Но пък с бяло палто. Джипси шик.

Честито на Бу и нейната Ръкавичка с пожелание за чевръсти пръсти! (то детето на училище ще тръгне, но по-добре късно, отколкото...)
И ако не сме се черпили по повода - разчупвам един Кетбъри. Тези шоколади са направени с мисълта да нахранят малко село и с остатъка да се направи зимнина.

# 426
Ква жега, аз съм вече пижамка под юрганчето  Crazy

# 427
  • Москва
Споделям пореден безсънен ден последван от безсънна нощ.Вчера уж на разходка тръгнахме,а се върнахме в 6:30.Та даже и на лекции бях вече.Москва е прекрасна вечер...Тиха (относително) и спокойна (още по-относителна).А паркът Горки май ще си остане едно от предпочитаните от мен места.Заеднос  крайбрежната улица.

# 428
Рокси, снимай се с Октоберфестка носия и ни покажи Wink

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 17:05 от NinoTino

# 429
  • о`майна лунна нощ е
Ще си имам пререкания с Пощенска банка - за 1,68 лв. лихвичка иде реч, но няма да оставя нещата така. Дънят като за световно какви промоции имат - в частност лятната им такава за теглене в брой и безлихвено връщане на сумата в срок от три месеца от датата на операцията. Да, ама не! Това, видите ли, се отнасяло само ако няма и други суми, които се дължат по картата / при нас до м.12/2011 г. тече изплащане на лаптоп/. Това го научавам сега, и то през телефонно обаждане от касиерката на банката до някой си.
На 05.08. 2011 г. тегля пари от картата.
На 20.08.2011 г. получавам извлечението - дължите общо 292,04 лева, от които 200 лв. теглене в брой, 85,41 лв. вноска за изплащането, ... такси, застраховки ....
На 06.09.2011 г. /т.е преди дори да е дошъл крайният срок за плащане/ внасям 186 лв. като на каса изкоментирам със служителката, че всъщност с приоритет се ползват вноските по изплащането, а каквото остане - отива за погасяване на тегленето в брой. Спокойна съм, че хем съм си покрила таксите, направила съм си чинно вноската за компютъра, и дори някой лев е отишъл за погасяване парите в брой, които изтеглихме.
Днес ми излиза поредното извлечение. О, чудо! Наред с останалите задължения за погасяване: изплащането, таксите, комисионните, застраховките, в извлечението цъфна 1,68 лева ЛИХВА?!?! Бяс ме хвана. Информацията за основанието, на което е начислена, както ви писах, дойде телефонно през касиерката. И какво излиза, че за да се ползва тази "промоция", трябва да ти е занулен баланса и да нямаш никакви други плащания извън тегленето в брой, или да върнеш всички пари още с първия падеж след тегленето им, за да нямаш лихва, като в този случай за какво изобщо са писали 3-месечен гратисен период?!?!?!
Не мога да им намеря условията на тази промоция в сайта /естествено изтекла е на 31.08.2011 г. и са ги премахнали в електронен вариант/, а брошурите по клоновете са унищожени. Дано съм си запазила тази, която взех. Иначе ще ги принудя да ми я изкарат и да дадат писмено обяснение откъде точно изсмукаха това условие.
КЗП .... КЗП ...... и дело после. За 1,68 лева ще ги направя барливи.

# 430
Искам да ви споделя нещо. Имаме си у наше село детска площадка, на която си водя и моето чедо. Преди месец-два дойдоха от общината и орязаха всички съоръжения, включително и лщлката и оставиха само една пързалка, която биде спасена от майките с "голи гърди". Иначе щяха да я махнат и нея. В замяна на това не сложиха съоръжения, нови и безопасни, а поставиха маса с шахматна дъска и направиха игра "дама" на плочките. Предназначиха площадката за тинейджъри м/у 12-16 години. Абе, питам аз, тия деца що не играят шах? Ние едно време се изтрепвахме за шах, колчем дойде ваканцията и аз вместо на колелото с момчетията или по други бели, взимах пешките и като сущи Веселим Топалов сядах пред шахматната дъска....  Outta Joint

Споделям възмущението си от младото поколение по-късно, щото два месеца чакам някой младеж да седне да играе шах или някоя засукана тинейджърка на 16 да заподскача на дама, а те? Не ги е срам. А междувременно, понеже "скопиха" площадката, малките нямат и те площадка  Laughing Да се чуди човек да се смее ли, да реве ли.

# 431
Извинявай, Нино, аз се посмях.
Ние тука играем шах, леко в работно време. Шефът ни го носи.  Joy Той е на 22, както съм ви споменавала. Предполагам, че е бил от тези, които са играли шах на площадката  Whistling

# 432
  • София
Нино, Нино, а знаеш ли какво направиха зад четириглавия петох**ник, пред НДК? И целия район няма нито една читава площадка. Нито една. Поне предизборно да бяха прерязали някоя лента, но уви.

# 433
Младото поколение са едни видни шахматисти ако питате мен. Само като чуя как говорят осмокласничките по автобусите и съм шах и мат. При това с пешката. Не ми се мисли какво могат офицерите, цариците и другите от кралския двор  Crazy

# 434
И аз се включвам в молбата  на Нино за снимка в октоберска носия!

Общи условия

Активация на акаунт