Професия "учител"

• 494 899
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Балчик
Може и да не е по темата, но искам да попитам има ли все още някъде училища, които не са си получавали парите за дрехи за тази календарна градина и диференцираното заплащане? Ние тази година не сме вземали нищо извън регулярните заплати и СБКО (2 пъти). А пък сме голямо училище с пълна пълняемост  Rolling Eyes

Странно. Нямате ли синдикати?
Парите за дрехи ги вземахме винаги през декември, от тази година се промени да е през януари, а диференцираното през октомври вземаме за изминалата учебна година.

# 1 321
  • Ямбол
Комунягите какво разправят, че искали да махат делегираните бюджети  newsm78
Ko?
Да, разправят го и к'во?
Мъчат се да бъдат угодни на всеки.
Щели да обвържат с постиженията на учениците.
Разходите в едно училище не са само заплати, там има парно, ток, вода... Или както каза нашата шефка - ще топлим, само онези, които изкарват бюджета, другите не заслужават топло.
Интересно ще ми е да разбера какво ще измъдруват. но делегираните бюджети са най-голямата спънка, която ни натресоха след стачката и то точно Орешарски.

# 1 322
Може и да не е по темата, но искам да попитам има ли все още някъде училища, които не са си получавали парите за дрехи за тази календарна градина и диференцираното заплащане? Ние тази година не сме вземали нищо извън регулярните заплати и СБКО (2 пъти). А пък сме голямо училище с пълна пълняемост  Rolling Eyes
СБКО вземаме всеки месец върху заплатата, така сме го гласували, вземаме една заплата разпределена , за 24 май , за 15 септември и за Коледа , като за Коледа е доста повече Peace. Получаваме за 1 ноември, пак така си го гласувахме , да не се натрупват много пари в декември, получихме и за дрехи, не помня вече колко. Диференцирано заплащане получаваме някъде октомври. Ами това е . И аз се чудя за делегираните бюджети, дали ще ги махнат и дали няма да сме по-добре. Сега няма делене на групи, за да остават пари и много трудно се работи с по 26 ученика , особено по предмети, практика и програмиране. Така че аз лично смятам , че ще е по-добре без делегирани бюджети , също и от гледна точка на това ученика да се чувства недосегаем. И да заявява най-отговорно , ще ме вземат на всяко друго място и за мен идват пари, това ме изважда от равновесие , като го чуя.

# 1 323
Ko?
Да, разправят го и к'во?
Мъчат се да бъдат угодни на всеки.
Разходите в едно училище не са само заплати, там има парно, ток, вода... Или както каза нашата шефка - ще топлим, само онези, които изкарват бюджета, другите не заслужават топло.
Интересно ще ми е да разбера какво ще измъдруват. но делегираните бюджети са най-голямата спънка, която ни натресоха след стачката и то точно Орешарски.

Ами то ни- така, ни- иначе. Остава да се върне старият вариант с по 350 лв. заплати. То, е ясно че те сега мило и драго дават, за да са хубави на всички, та да стоят на власт.
Постижения? Ами тогава пишете на всички шестици и готово. Това като в частните фирми "възнаграждение обвързано с крайния финансов резултат на фирмата"  Crossing Arms

# 1 324

Това , ако го направят съвсем ще съсипят образованието. пари ще се наливат само в елитните училища, пък тези, които  интегрират малцинствата или обучават предимно по- слаби ученици/ някои от професионалните гимназии/ съвсем ще закъсат.
Най-много да принудят учителите да занижат критериите, за да успяват да връзват бюджета, поне колкото да не закрият училището.

# 1 325
Най - страшно ми се видя , че ще ни оценяват учениците и родителите им. hahaha. Тази министърка е голям смешник Shocked. Та много ясно, че ако искам да ги уча на нещо няма да могат да ме траят, говоря за големи ученици , не за малки. При нас , ако ги пускаш на кафе и им пишеш шестици си най - якия  Peace.

# 1 326
  • Ямбол
....
Постижения? Ами тогава пишете на всички шестици и готово. ....
Нали не се надяваш, че ще гледат успеха им в бележника/дневника?
Ще гледат реализация/университети, олимпиади, състезания, НВО, ДЗИ...
А тогава да видите как ще класират по олимпиадите, мхм.

# 1 327

Постижения? Ами тогава пишете на всички шестици и готово.
Да, обаче всичко ще лъсне на външното оценяване и матурите и тогава кво правим?
Или по- лошо, някак си се прикрие, подскаже, ами тези " отличници" после ще идат в елитните гимназии и ще създават и там затруднение , после и във ВУЗ ще се запишат .........то е порочен кръг.

# 1 328
smilinglady От Перник съм ,училището ни не е голямо стотина и няколко ученика,а базата.... добре,че имаше земетресение,та поправиха училищата в града  Laughing
Red_Hot Да де с въвеждане на делегираните бюджети им се кланяме и извиняваме отсъствия,а сега и отличници ще ги направим  Joy
Според мен откакто го има това недоразумение "делегирани бюджети" и елитни гимназии няма.(поне тук е така де в София все още има )

# 1 329
Най - страшно ми се видя , че ще ни оценяват учениците и родителите им. hahaha. Тази министърка е голям смешник Shocked. Та много ясно, че ако искам да ги уча на нещо няма да могат да ме траят, говоря за големи ученици , не за малки. При нас , ако ги пускаш на кафе и им пишеш шестици си най - якия  Peace.

И аз преди така си мислех, ама съм говорила с гимназистки и се оказа, че те вече като големи хора се респектират от сериозния учител.
Девойки са ми споделяли, че заради такива учители дето ходели на работа само да си показват тоалетите и да ги водят по кафета, са се деамбицирали да им влизат в часовете. Големите ученици умеят да отсяват кой учител е стойностен и кой не, пък макар и да е взискателен. Разбира се да си взискателен не означава да им педашиш двойките и да ги тормозиш.
Аз дори си мисля, че при по-малките ще е проблемът, защото там родителите имат решаващ глас, а амбициозни и претенциозни родители, които си мислят, че винаги знаят повече от учителя колкото искаш. Само щото майката е завършила висшУ си мисли, че е по-грамотна от даскалицата и елате ме вижте.

# 1 330
  • NE
Здравейте!
Аз съм учител по география и от скоро помощник-директор. Доста бързо за две години навлязох в административната дейност и според мен делегираните бюджети в случая на нашето училище са по-добрият вариант. Ние имаме най-голям брой ученици и 20 класа за размерите на малък град. При правилно разпределяне на нашият бюджет няма един учител който да остане недоволен от часове и заплащане. Борим се усърдно с ученици, които записваме в 9 клас с изкуствено завишен успех, но резултатите ни на матурите са много добри. Всички ученици оценяват своите учители. В нашето училище имаме много добри кадри, които дори да стягат юздите в крайна сметка показват чудесни резултати. Като цяло политиката на училището е да се  върши работа, но проблема с "тези майки" е много сериозен. Всъщност самите деца от такива семейства усложняват ситуацията. Практиката ни е показала, че всичко си има решение. При силна работа от страна на класен-директор всичко е възможно. Peace
Отдавна се цели да се създаде изкуствено подобрено образование, което затъва все повече за съжаление. Tired

# 1 331

Постижения? Ами тогава пишете на всички шестици и готово.
Да, обаче всичко ще лъсне на външното оценяване и матурите и тогава кво правим?
Или по- лошо, някак си се прикрие, подскаже, ами тези " отличници" после ще идат в елитните гимназии и ще създават и там затруднение , после и във ВУЗ ще се запишат .........то е порочен кръг.

Е, тъй де, Тя, машината ще се завърти и на външното оценяване всички отличници. И както писа Flower Fairy , изкуствено подобрение на образованието. Ще излизат гордо министрите и ще цитират, че процентът на шестиците се е увеличил в последните години, а на практика по-неграмотни и от американчетата. Това е- прост народ им трЕбва на тях, за какво са им изучени хора?

# 1 332
  • при моите деца .....
Да се запиша и аз в темата.
Учител по химия съм.
От понеделник съм на обучение по проект "Квалификация на педагогически специалисти" в Кюстендил.

# 1 333
  • NE
* Боби * В какво направление си записана? Мои колежки останаха доволни от курса, да не повярва човек. Peace

# 1 334
  • при моите деца .....
Аз съм за младши учители.
От нашия град разговарях с две главни учителки и те са доволни.

Общи условия

Активация на акаунт