Професия "учител"

• 500 166
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 1 335
  • NE
Курсовете по този проект са добре организирани. Всичко е свързано с лекции и практика. В училище вече ходиха към 8-9 човека и бяха много доволни и като организация и като работа по време на курса. Peace Приятно изкарване.

# 1 336
  • при моите деца .....
Курсовете по този проект са добре организирани. Всичко е свързано с лекции и практика. В училище вече ходиха към 8-9 човека и бяха много доволни и като организация и като работа по време на курса. Peace Приятно изкарване.
Благодаря!
Ще споделя отзиви.

# 1 337
  • София
Колеги, честит празник:)
Аз ви чета, но рядко пиша в темата. Преподавам математика в горен курс.
Искам да попитам нещо. Един мой бивш ученик, който завърши Приложна математика в СУ днес ми сподели, че е назначен като учител по математика и физика в ОУ, в едно софийско село. Проблемът е, че 5 и 7 клас са смесени. Момчето е притеснено, как ще преподава на два класа едновременно. Има ли някой от вас, който е преподавал в смесени класове? Ще се радвам да сподели опит. Благодаря предварително.
Ганка

# 1 338
  • Балчик
Аз не съм, но имам колега, която преподаваше две години  руски професионален език на две различни специалности (смесена група). Доколкото съм чувала от нея, и двете групи слушаха и пишеха думите и текстовете и за двете специалности.  Simple Smile Готвачите научиха ел. инсталациите на руски, а електротехниците се научиха на руски рецепти. Според мен това изобщо не е редно.
Ако мислиш, че колегата може да ти е полезна с нещо, кажи какво конкретно да я питам.

# 1 339
  • София
Благодаря ти, Джемма:)

Момчето се е видяло в чудо. 5 и 7 клас, математика. И то, когато 7 клас ще имат НВО и материалът е толкова сериозен. Как въобще да протича учебният процес.

# 1 340
Благодаря ти, Джемма:)

Момчето се е видяло в чудо. 5 и 7 клас, математика. И то, когато 7 клас ще имат НВО и материалът е толкова сериозен. Как въобще да протича учебният процес.
Може би не е лошо, когато преподава новия материал на 5 кл. / примерно/, 7- класниците да решават 1-2 задачи самостоятелно в тетрадките, по миналата тема.
После обратното- първите упражняват новия материал самостоятелно, вторите - слушат своя нов материал.
При всички положения ще е трудно и за децата и за учителя, твърде вероятно е и нито 5 , нито 7 кл да научат качествено нещо, ама щом няма друг вариант....

# 1 341
  • София
Да, Елена, ще прави такива неща. Но, само като знам един урок за нови знания в 7 клас колко е обемен и колко неща трябва да се кажат и задачи да се решат от учителя в клас, направо ми се изправя косата. Аз съм учител със 16 години стаж и ако трябва да преподавам в смесена паралелка, не знам как ще се справя. Честно си признавам. Това е голямо безумие и то за такъв основен предмет като мат.

# 1 342
  • Пловдив
Аз се въртя в среден курс основно и от колегите по математика знам, че имат много часове за нови знания и много малко часове за упражнения. Та в случая и в двете степени ще е зор. Щом е в село, децата от 7 клас по всяка вероятност в 8 клас ще избягат към големия град, ама с тази предстояща ситуация, дано да имат късмет.

# 1 343
Щом е в село, децата от 7 клас по всяка вероятност в 8 клас ще избягат към големия град,
Не се знае, даже съм склонна да вярвам, че ще стане обратното.
Защото и самите директори на училища ги спъват , само и само да ги задържат и да имат 8- ми клас.

# 1 344
  • на североизток от Рая
ganis , за съжаление, в повечето села паралелките са сляти. Най-удачно е, може би, да са заедно 5 и 6 клас, на както и да са сформирани, не си е работа да работиш в слята паралелка.
 Работих една година така, в начален курс. Никак не  е лесно. Много гъвкав трябва да е учителят, непрекъснато трябва да ангажира вниманието на децата, да не допуска разсеяни и блуждаещи.
 А математиката е сериозен предмет. Материалът е много, труден обикновено за децата.
 Не зная какъв е контингентът на колегата. Дали има деца, заслужаващи специално отношение, такива, които мислят да кандидатстват след 7 клас. Тези деца остават най-ощетени.
 А че бягат към големия град е напълно разбираемо.
 Но ще се справи. Настройка трябва няколко дни и нещата потръгват. Като няма накъде.

# 1 345
  • Пловдив
Щом е в село, децата от 7 клас по всяка вероятност в 8 клас ще избягат към големия град,
Не се знае, даже съм склонна да вярвам, че ще стане обратното.
Защото и самите директори на училища ги спъват , само и само да ги задържат и да имат 8- ми клас.

Колкото и да ги спъват, винаги може да се намери начин да се избяга. Дори и да останат в 8 клас, в 9 със сигурност ще избягат. Но както казва и НелиМарч, много зависи какъв е контингентът - поне в 7 клас, защото тези от 5 клас е по-вероятно да останат и догодина.

# 1 346
  • София
Нели Марч, благодаря ти Simple Smile

# 1 347
  • на североизток от Рая
Нели Марч, благодаря ти Simple Smile

Не помогнах, само се включих. Обаче съм забелязала, че учителят е силно приспособимо към условията същество и прави какви ли не гимнастики, за да се справи със ситуацията.

А момчето ще успее, ще видиш. Щом е влязъл в това поприще, да му е яка гърбината. Crazy

# 1 348
  • Пловдив
Помислих си дали не е удачно да са в съседни стаи. И дали е позволено. При малки ученици съм и ние нямаме право да ги оставяме сами, но не знам как е в прогимназията. Ако има такава вероятност ще е добре докато учителят преподава на едните в едната стая другите да решават задачи в съседната и после обратно.

# 1 349
Искам да ви попитам които са работили и с двете по-лесно ли е с децата от долните класове(5-7 клас) или с тези до 4-ти отколкото в гимназиалния курс? Чувам различни мнения и ще ми е интересно да чуя и вашето.

Общи условия

Активация на акаунт