Професия "учител"

• 500 244
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Ние го получаваме със заплатата за септември. При нас е около 30% от средната за училището заплата.

# 1 441
  • Ямбол
При нас до петък искат разпределенията да са на бюрото на зам. шефа.
Колко процента от основната заплата ви дадоха за нач. на учебната година? При нас около 17%.
Сега го сметнах: 31,4% се пада моето. Ние му казваме Муравейки. Дадоха ги точно днес.

# 1 442
  • Луната ни пази
При нас до петък искат разпределенията да са на бюрото на зам. шефа.
Колко процента от основната заплата ви дадоха за нач. на учебната година? При нас около 17%.
Сега го сметнах: 31,4% се пада моето. Ние му казваме Муравейки. Дадоха ги точно днес.
32% ни дадоха на нас още с августовската заплата. Отидоха да подготвя детето за дг и да се барна за 15ти (16ти) септември.

В училище имаме нови мебели. По проект са. Пристигнаха преди месец, монтажа е включен в цената. Стаите са опразнени, но монтажната група пристига.... на 16ти. Та се чудя къде ще настаним децата... Подръжката са подготвили стаите на първи клас, но двама човека къде да огреят по напред. На всичко отгоре монтажистите изрично са забранили да се пипат мебелите.

# 1 443
  • Пловдив
Дадоха ги в началото на месеца, с аванс - не знам колко %-а е от заплатата, но е 350 лева като сума. Нашите разпределения също ги искаха днес до обяд. Аз с тях нямам проблеми - бяха ми готови още в края на учебната година. Въртя основно в среден курс и като ни кажат на годишния съвет проектощата, правя много малки корекции по тях.

# 1 444
  • Балчик
Днес научих за промяна в катедрата ми- дава ми модул физическо възпитание и така недостигът ми остава само -2 часа. Simple Smile

Ето обещаната снимка, така изглеждат коридорите, а в кухнята е още по-зле. В стаите положението е долу-горе същото.
В събота и неделя ще работи бригада.

Днес научих за промяна в катедрата ми- дава ми модул физическо възпитание и така недостигът ми остава само -2 часа. Simple Smile

# 1 445
Погледнах в темата и ....не съжалявам, че си стоя на завет у дома. Simple Smile Успешна работа, колеги! И здрави нерви Sunglasses Wink

# 1 446
  • при моите деца .....
Обещах да се включа - прибрах се преди няколко часа от обучението - Квалификация на педагогическите специалист.
Доволна съм от лекторките, беше ми полезно, интересно....
Смятам, че такива срещи са полезни.
Утре може да напиша повече.

По темата - имаме парички за 15.09 - по 100 лв - преведоха ни ги в сряда - за да си ги похарчим за празника.

# 1 447
Парите са ни 150 лв. с удръжките 120. Написах 18 разпределения , за военното сега чувам newsm78. Нищо не ни казаха и на съвета , при нас никой не знае. Дали са ми 9-ти клас, така  че  ме касае. Не съм писала часа на класа, ще го обсъждам с тях. Ние пишем и характеристика на класа , а аз още не ги познавам. Срока за разпределенията ни е 30, а за ЗИП на 16. Изкривих се от писане, но ще имаме и диференцирано заплащане Laughing

# 1 448
И аз в компанията на ония с 0-вия %. И сега какво правим, като изведнъж се почувствах недостатъчно мотивирана за работа, след като ви прочетох? Mr. Green

# 1 449
  • Балчик
И аз в компанията на ония с 0-вия %. И сега какво правим, като изведнъж се почувствах недостатъчно мотивирана за работа, след като ви прочетох? Mr. Green

Просто свикваш някак си. Mr. Green Ние освен диференцирано през октомври и по 100 лв за 24 май, нищо друго не вземаме от години.

sisitons, за какви характеристики говориш, те са в края на годината. Или аз не разбрах, някаква характеристика, обща за класа ли? Защо, кому е нужно това/

# 1 450
  • Пловдив
Да не би да говори за характеристика в разпределението за ЧК? Аз там имам малко писано за класа ми, иначе отделно за всяко дете - в края на годината, в готови таблични шаблони. Само в 4, 8 и 12 клас при нас пишат текстова характеристика в края на годината, защото завършват степен и получават документ.

# 1 451
Здравейте! Имам следният въпрос, извинявам се ако е дискутиран в аванс: Може ли да станеш учител, без да си завършил педагогическа правоспособност? Някой ми беше разказвал за случай за завършване на специалност История, мисля и не се е налагало да има и педагогически изпити и ценз, но нещо на мен не ми се вярва, за това ще се радвам да получа информация от първа ръка!  bouquet

# 1 452
  • Балчик
Не, не може, освен ако не си учител по специални предмети в професионална гимназия, по твоята специалност.

# 1 453
Здравейте! Имам следният въпрос, извинявам се ако е дискутиран в аванс: Може ли да станеш учител, без да си завършил педагогическа правоспособност? Някой ми беше разказвал за случай за завършване на специалност История, мисля и не се е налагало да има и педагогически изпити и ценз, но нещо на мен не ми се вярва, за това ще се радвам да получа информация от първа ръка!  bouquet
По принцип не може, но имаш ли връзки ще те вземат.
Такива номера се въртят с назначаванията , че се отвръщавам.

# 1 454
Ще бъдеш неправоспособен учител. Но Елена добре е обяснила как стоят нещата в действителност.

Общи условия

Активация на акаунт