Професия "учител"

• 493 738
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 280
Martikana , имахме такъв случай и да, търси си работа. Съкратиха способната колежка с две висши образования и остана тази с телк, просто й взе часовете. И сега не е на работа, взема болнични, но другата вече я няма  Peace
Лилянa , намаляват часовете във вашето училище по история и география или изобщо пада норматива на всички колеги по история и география newsm78

# 2 281
  • Ямбол
...
Лилянa , намаляват часовете във вашето училище по история и география или изобщо пада норматива на всички колеги по история и география newsm78
Няма как да е само при нас. Днес колежката, която е и експерт в РИО, разговаря с тяхната в министерството и даже каза, че е публикувано на сайта на МОН, но не разбрах къде точно.

# 2 282
  • Някъде по Дунава
Работя като възпитател в училище с малко деца и следобед групите ни са слети.
Мин. година бяха три- 1+ 2 клас; 3+4 и една сборна 5,6,7,8 клас.
Аз бях на тази 3+ 4 и ако вървим по пътя на логиката, наесен трябва да съм 1+ 4 клас.Това ми се струва неудачно, малките са с 35 мин. час,големите с 40, отделно понякога едните имат 4 часа, другите 6, трудно ще им измисля подходящи теми за Заниманията по интереси и т. н.
Колежката пък , която беше на 1+ 2 клас, лудна - не успяваше да обърне внимание на всички, а бяха около 30-ина деца.
Спомням си, че преди години беше прието групите да са 1/3 клас и 2/4 клас, хем възрастовата разлика е по- малка, хем едните са по- самостоятелни и можеш да отделиш повече време на малките.
Ако някой работи в училище със слети класове в ПИГ, да сподели как разпределят децата при тях.
Работих в такова училище и слетите класове бяха 1-3, 2-4, 5-7 и 6-8

# 2 283
...
Няма как да е само при нас. Днес колежката, която е и експерт в РИО, разговаря с тяхната в министерството и даже каза, че е публикувано на сайта на МОН, но не разбрах къде точно.
Ето го:
http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=702

# 2 284
И пак нищо не свършиха комунистите за мандатност на Директорите- Фараони.Затриват се училища ,учители и ученици се разсипват и пак няма прогрес.
Ей това  чудо-директор,евгений иванов е на път да затрие едно свястно училище,преди време имаше дискусия,дойде време да избухне всенародното недоволство.Обръщам се към колегите,познавате ли такъв екземпляр ?Четете коментарите.Ефекта- най-накрая родителите се отдръпнаха и рязък отлив на  деца ,падат паралелки всяка година..Нормално,отровена обстановка от безскрупулен и корумпиран директор.
http://delnik.net/евгений-иванов-поставен-до-аристотел/

# 2 285
  • Ямбол
И пак нищо не свършиха комунистите за мандатност на Директорите- Фараони.Затриват се училища ,учители и ученици се разсипват и пак няма прогрес.
Ей това  чудо-директор,евгений иванов е на път да затрие едно свястно училище,преди време имаше дискусия,дойде време да избухне всенародното недоволство.Обръщам се към колегите,познавате ли такъв екземпляр ?Четете коментарите.Ефекта- най-накрая родителите се отдръпнаха и рязък отлив на  деца ,падат паралелки всяка година..Нормално,отровена обстановка от безскрупулен и корумпиран директор.
http://delnik.net/евгений-иванов-поставен-до-аристотел/
Тази статия, макар и вече да е махната, я бяха пуснали и в ямболската тема. Но така и не разбрах какво трябваше да покаже за директора на МГ Ямбол. Иначе вярно е, че има отлив на ученици от там и съответно балът в другите гимназии се вдигна малко.

# 2 286
Ами човек като прочете коментарите след статията може да се ориентира какъв тип е този директор.
Да е само той, не вярвам.Това питам ,някой познава ли други от такъв сорт?Попаднах на следната публикация за Втора Английска гимназия http://www.vsekiden.com/153837
За съжаление малко хора са се включили.Естествено си задавам въпроса този тип корумпирани директори малцинство ли са или мнозинство?С две думи питам има ли някъде да е  толкова зле  положението,както в МГ  Ямбол,или такива са изключения.Тарифата в провинцията е наполувина,каквото е съотношението и на други услуги столица-провинция.Започвам да се замислям дали не се закриля и от министерството на образованието тези престъпления, вероятно тече процент и към тях, защо упорито отказват да направят мандатна длъжността на директора,ами не им се разваля рахатлъка ,каналите направени,тече си и кой да се интересува от качество и реформа в образованието?!?Само родители и ученици, другите мислят само как да точат бюджета.Изобщо ме дразни липста на стремеж към прогрес и нови неща, да си караме по-старо едно и също и толкоз и като че ли всички са свикнали и вероятно им харесва така.

# 2 287
  • Ямбол
Нямам поглед над МГ в Ямбол и по-точно не съм чувала такива неща за директора, макар да съм в конкурентна гимназия.
Затова пак питам, статията вече я няма и не се отваря този линк, какъв е проблемът там с директора? Някой има ли лични впечатления за корупция или са само слухове?

# 2 288
С копиране на линка и пействане в браузър се отваря.Целият град знае, дори твоята Директорка е в час, естественно че имам точна информация за цени и другии далавери,близки  са били участници по неволя,изнудвани ама действително изнудвани, достатъчно е да са заможни родителите и  то така почва да се носи славата на Евгений Иванов в града от човек на човек.Хора отдавна изучили децата си и без интерес от образованието в града знаят,чували са, конкуренцията му не знае, що не мога да ти повярвам.
То Европа е наясно,какво е нивото на корупция и престъпност в България,няма нищо чудно.Точно затова в по-нормалните държави има мандат, ще знае,че утре става редови учител и ще внимава повече.

# 2 289
  • Ямбол
Последните няколко мнения под статията са твои, нали, aisedora?

Може да има нещо вярно в слуховете, но ако са потвърдени и от други, тук и в статията все едни и същи ги разпространяват. Някак става тенденциозно. А и като се има предвид, че си освободена от същия директор, нормално е, да не таиш добри чувства към него. Аз проблеми с него не съм имала. Само състезанията не умее да си организира както трябва.

# 2 290
Не позна,и ние сме се чудили кой е ученика,кой е еди кой си ,но не можем да сме сигурни. Не ти ли е ясно,че се освобождава от хора,които са  се бунтували  и нещо реално са направили срещу него с пълното съзнание какво ще последва и са се подготвяли  дълго за такъв момент.Никога не съм имала различно мнение от сегашното и не съм си затваряла роболепно устата за да оцелея,нямаш си на идея някои учители на какви мизерии са способни за да се подмажат на властимащите,не уважавам,а се отвръщавам от такива хора.Питай учениците ми,сами те ми казваха,че се чудят как все още не съм изхвърчала, на което със смях им казвах,че и аз се чудя,защото повярвай ми,ако работиш с един корумпиран тип,ако си мълчиш се чувстваш като съучастник в престъпленията му.Аз това не го мога,още от ученическите си години ,много ме преследваха комсомолците ,директорката ми,учители,свикнала съм.Но заради това съм спечелила доверието на децата и най-голямата награда-да чуеш думи като "Само вас уважаваме госпожо" и "Цял живот ще сме ви благодарни,че ни отворихте очите".
За твоята Директорка защо няма слухове?Ми тя е честен човек.
Не знам какви са вашите ученици,но определено децат имат много контакти и знаят какви грижи се полагат за връсниците им по света и какво е при нас.Потресваща изостаналост ,като знам в кои години какви методи са се прилагали в образованието и какво правят хората по света,а къде сме ние, дори и на законово ниво в много отношения положението е трагично.Никой няма да дойде да ни го оправи.И с роболепие няма да стане.Г-н Иванов е с произход бившите комунисти,дето окрадаха всичко,наясно съм с дейността на династията отдавна.Комунистите знаят само да крадат и лъжат.Доказа ли го сегашното умиргащо правителство,напълно.

# 2 291
  • София
aisedora, вижда се, че сте много ценен учител, цяло съкровище! Добре, че не сте учител по български език! ooooh!
Цитат
ние сме се чудили кой е ученика
не съм си затваряла роболепно устата за да оцелея
И с роболепие няма да стане
а се отвръщавам от такива хора. И ме отвръщава.
дето окрадаха всичко
какви грижи се полагат за връсниците им
Тарифата в провинцията е наполувина
Потресваща изостаналост
видете ли аз съм голяма работа
при по-леки случаи на дислекция
Доказа ли го сегашното умиргащо правителство
Не само правителството, ами и децата умиргат с такива "будители" като Вас. Laughing

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 23:55 от july1993

# 2 292
  • Ямбол
Не е по български, но и за ИТ пак ѝ е неграмотно писането. Иначе директорът, системата и всички останали са лоши. Wink

# 2 293
  • София
Не е по български, но и за ИТ пак ѝ е неграмотно писането. Иначе директорът, системата и всички останали са лоши. Wink
И слава богу! Whistling

# 2 294
Замириса на червено,комунисти.Нямаме допирни точки.Бройте си запетайките,буквите,часовете и жълтите стотинки.

Общи условия

Активация на акаунт