Професия "учител"

• 500 216
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 610
  • Пловдив
Питай и колегите за по-сигурно - те какви графи имат.

# 2 611
Добре
Вярно ли е че вече не се оставят резервни часове?

# 2 612
  • Пловдив
Аз поне никога не съм оставяла - предавам английски език. Имам възможност да обединявам теми при нужда - болнични или извънредна ваканция.

# 2 613
Касита, оставам безмълвна пред твоя отговор  smile3505 .И за пеене тип "ляляляля" се изискват умения и са необходими дадености.И ако някоя учителка, която не може да върже два тона "пее" на децата, за да ги забаламосва, предпочитам да не пее на моето, а това да го прави музикалния педагог.Музиката не е просто за забавление, а и за изграждане на музикална култура, формиране на музикален слух, усет и т.н.
Като пееш толкова много на децата, дано поне да си от тези преподаватели, които интонират вярно  Tired

# 2 614
Абе, то и за четенето с разбиране, се изискват умения.
Именно това си мисли масата- некви лелки, заврени с 30 деца в една стая и по цял ден гледат завалийчетата да не се ударят, да не говорят глупости и от време на време им пеят "Зайченцето бяло" и "Мила моя мамо". Кой ти говори за музикални умения и педагогика, бога ми? Та днес сутринта имаше намек, че аз и помощник-възпитателката сме наравно. А ти се докачаш, че хората си мислят, че учителките в ДГ само пеят и бършат задници! Аз, като такава, какво да кажа? Не ми отговаряй. Инак пея вярно, казваше професорката ми в университета.

# 2 615
  • Майничка
Аз си оставям по 2-3 "буферни" часа на месец. При нас често има доста намалени часове заради някакви мероприятия, та тези резерви обират луфтовете.

# 2 616
  • Пловдив
Аз си оставям по 2-3 "буферни" часа на месец. При нас често има доста намалени часове заради някакви мероприятия, та тези резерви обират луфтовете.

Къде са тези намалени часове, да дойда и аз при вас? Откакто съм в училище - от 2004 година сме имали един път намаляване на часовете - за един осми март да празнуваме на обяд. Първата смяна да свърши 20 минути по-рано, втората да почне 20 минути по-късно и да се съберем за час в близкото заведение  Laughing След това изненадващо намаляване на часовете повече друго не е имало  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Какви са тези резервни часове? За първи път чувам.  newsm78

# 2 617
  • Майничка
Е, намаляват се учебните часове, не учебния ден.  Laughing След това има още към 2 часа мероприятие в двора или в залите, на което си присъства цялото училище.

# 2 618
  • в моя гьол
Винаги оставям от 2 до 4 часа "резерв на учителя" в зависимост от броя седмични часове по предмета. През годината се налага поне два пъти да се преструктурира поради извънредна заповед на министъра - къде избори, къде ДЗИ и НВО, къде религиозни празници... По лесно ми е да отпаднат тези часове, отколкото да обединявам теми. Ако ми останат в края на годината винаги мога да ги заменя с обобщение, преговор или тема по избор.
Това, че вече не трябва да се оставят резервни часове, къде го има разписано? Или е отново самоволна приумица на експерт-"новатор" от някое РИО?

# 2 619
  • Луната ни пази
Интересно как ви разписват разпределенията с този резерев?

# 2 620
  • Ямбол
Никакви резерви не оставям. То затова после, ако се налага, се прави преструктуриране.
А колонките - зависи от експерта. При нас различните искат различно. Няма нормативен документ, който да ни указва в какъв вид да си пишем разпределенията, следователно, аз си правя волна програма, каквото на мен ми е удобно.

# 2 621
  • Майничка
Интересно как ви разписват разпределенията с този резерев?
Е, не ги кръщавам резерв, а обобщение, дискусия и т.н. Пак си правя съответната задача, но в по-кратко време.

# 2 622
  • в моя гьол
До сега не са ми върнали разпределение заради резерв. И така си ги и кръщавам часовете  Simple Smile Ако се налага да ги използвам през годината, вписвам в графа "забележка" темата и дата, на която е взет часа.

# 2 623
  • Ямбол
Никой никъде не си е направил труда да даде указания как трябва да бъдат изготвени едни разпределения и ако експертът се заяде и аз мога да се заям. Учителят тук има доста права и той сам преценява как да разпредели учебното време, като единствено се придържа към учебния план.

# 2 624
  • Луната ни пази
Честно казано на мен директорът няма да ми ги разпише, ако го кръстя "резерв". Иначе под формата на "упражнение, преговор" и т.н. и аз си ги имам и при преструктуриране си ги ползвам Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт