Професия "учител"

• 494 024
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 015
При нас нямаше проблеми, ако учителят  има нужния стаж.

# 3 016
  • Пловдив
То и при нас няма, но се надявам директорът да не научи, че може да ги създава  Laughing

# 3 017
Нещо не те разбрах.
Има специалности с педагогически профил, който по мое време беше по избор. Съответно, ако го изкараш, можеш да бъдеш учител по специалността, която си завършил.
Здравейте! Simple Smile
Да, макар че понякога те ползват за няколко предмета в зависимост от училището и града/селото в което си учител. Peace

# 3 018
Благодаря за отговорите.
Много търсих информация за дежурството на учителите, но не открих .Повечето от колегите вдигат рамене, а са хора с опит.
Чудя се задължително ли е да има човек в училище през цялото лято или не е?
Честно да си кажа толкова много неща не знам или не зная как да постъпя, че се отчайвам от себе си .Не ми харесва да седя и да се съгласявам с всичко, но не желая да създавам конфликти без нужда.

# 3 019
  • Ямбол
Питай тук, ако можем ще помагаме.

# 3 020
  • Пловдив
Не съм чувала някое училище да е затворено лятото. Винаги има дежурен от 8:30 до 16:30.

# 3 021
  • Ямбол
Това го могат само детските градини. В училищата все имаме някакви класирания, може да дойде някой за справка, за документ, трябва да има кой да му я издаде.

# 3 022
Говоря за тогава, когато няма належаща работа. Необходимо ли е въпреки това да има дежурен?

В нашата детска градина се почива само август ,но от края на май до септември се правят сборни групи.

# 3 023
  • при моите деца .....
Говоря за тогава, когато няма належаща работа. Необходимо ли е въпреки това да има дежурен?

Аз съм учител от 5 години, всяка година дежуря....
Особено първата година бях дежурна цял месец.
Необходимо е да има в училище човек - хора идват за удостоверения, да подадат заявление за загубена диплома.....
Подаване на документи.....

# 3 024
  • Балчик
Да, задължително е да има дежурен. Аз като родител бих се изнервила, ако дни наред ходя в училище да взема някаква справка или даже документите на детето, за да го преместя и да няма кой да ме обслужи.

# 3 025
  • Пловдив
Ние дежурим по седмица - имам предвид колегите, които предаваме в 5-12 клас. На началните учители им се падат май по 2 или 3 седмици, защото те започват да излизат в отпуска още от юни месец.

# 3 026
  • Пловдив
И ние дежурим по седмица. Правим с графика за отпуски като си избираме седмицата (задължително трябва да има двама колеги за една седмица), после броим от 31 август назад и изчисляваме кога да излезем в отпуска  Mr. Green

# 3 027
  • Пловдив
А при нас дори сме по трима за една седмица - двама сутрин и един следобед. Миналата година ми се случи да давам дежурство последната седмица на юли и когато шефът ми показа графика, за да видя къде е свободно, видях, че на нашите начални им се падаха по 2 или 3 седмици. На дежурството колежката от начален курс каза, че тя е излязла още в началото на юни и затова така й се е паднало да дежури.

При мен всяка година обикновено е различно. Връщала съм се и в края на август, и в началото на септември, без да имам дежурство.

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 22:05 от tonitabrandtner

# 3 028
  • Пловдив
Тази година имаме и по трима, и по четирима, че ни се увеличиха учителите, по-точно възпитателите. Ако някой има желание може да дежури цял август, пък да си освободи юни и юли, ама няма мераклии за това. Иначе в графика е кой кога се уреди, всеки заема празна седмица и който не е разбрал, че се прави и е закъснял остава последен, където е останала дупка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 3 029
Благодаря, явно и при нас ще е така.Дано с колегите се спогодим.
Поне сме достатъчно,  че да не дежурим повече от 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт