Професия "учител"

• 499 541
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 480
  • София, Младост 2
Това стряскащо ли е Laughing Защото моите колеги са ме виждали на зелено училище да кърмя 3,5 годишната ми дъщеря Laughing И не съм единствената от колежките ми, нито сред майките на децата, които уча - при мен има поне 3 дългосрочни кърмачки Grinning

Все пак това е било индивидуална консултация, т.е. не е имало други родители. А и от опит мога да кажа, че много често това е един твърде удобен начин да накара иначе твърде шавливото двегодишно дете да стои мирно и тихо и да се съсредоточи в това, което й говориш.

# 481
  • ВАРНА
За някои може и да е стряскащо, както за теб, предполагам, е стряскащо да видиш майка със запалена цигара около 2,5 годишното си дете  Wink
Нямам намерение да разказвам защо и как реагирах. Исках само да споделя.

# 482
  • Балчик
За мен също би било много стряскащо да тръгне да кърми майка дошла на среща, макар и индивидуална. Shocked особено ако детето е към 4 годишно. Shocked Shocked Shocked

# 483
  • София
Колеги, днес е 5 октомври- Международен ден на учителите.
Пожелавам ви много здраве, ентусиазъм в работата и нестихващо удовлетворение от любимата наука и контакта с многобройните чужди, но същевременно "ваши" деца:)   bouquet Hug txtloves

Ганка Симеонова

# 484
Поздравления за всички дами в темата, които упражняват тази достойна, но за съжаление недооценена в наши дни професия! Бъдете здрави и успешни!  bouquet

# 485
  • Ямбол
Честит международен ден и от мен.
Мен днес колегите ме изненадаха с почерпка. Не знаех, признавам си.

# 486
  • Burgas
Аз съм учител!
Родил съм се в мига,
в който от устата на дете е изкочил
въпрос.
Аз съм войн,
всекидневно водя битки,
но и побеждавам,
защото имам
велики съюзници -
интелигентността,
творчеството, вярата и любовта.
Имам минало, богато на спомени.
Имам настояще, което е истинско
предизвикателство, пълно с приключения
и забавления,
защото ми е отредено да
прекарвам дните си с бъдещето.
Аз съм учител!!!
Честит празник, колеги!!!!!!!!

# 487
# 488
Здравейте колеги. тази година направих  10 години и си подадох заявление за старши учител. директорката веднага разписа с да. Но........ понеже като учител основната ми заплата била 490лв решиха да не ми дават полагащите се 33 лв към нея, защото във ветрешните правила пишело за страши учител не по малко от 483. Мога ли да се обърна към някого и към кого? съвети......

# 489
  • Балчик
Здравейте колеги. тази година направих  10 години и си подадох заявление за старши учител. директорката веднага разписа с да. Но........ понеже като учител основната ми заплата била 490лв решиха да не ми дават полагащите се 33 лв към нея, защото във ветрешните правила пишело за страши учител не по малко от 483. Мога ли да се обърна към някого и към кого? съвети......

Ами ако намериш решение, пиши. Защото на мен пък ми писаха направо "Не", ама нито синдикатите, нито инспекцията по труда ми помогна. Синдикатът каза- обърни се в Инспекцията по труда, от там пък ме препратиха в РИО, защото не било в тяхната компетентност. Към РИО не искам да се обръщам вече, защото знам какво ще последва. Първо гарван гарвану..., второ вече бера плодовете на това, че си търся правата- наградена съм с всички възможни допълнителни задачи, за всяко нещо за отмъщение аз съм задължена със заповеди да го свърша. Не желая да влизам в дълбоки пререкания и конфликти с отмъстителната директорка. Понеже и аз съм с по-висока заплата очаквах да е като при теб, но че ще ми откаже, не очаквах. Някъде бях срещнала, че не може да не ти увеличи заплата, въпреки че минимума е 483, трябва да ти увеличи от твоята заплата, а не да се гледа минимума. Но къде го четох това, не се сещам.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 16:20 от Джемма

# 490
При нас месец след началото на учебната година има незаети места. Идват, стоят ден - два и като видят заплатата и условията - просто си заминават. И при вас ли е така?

# 491
  • Балчик
При нас месец след началото на учебната година има незаети места. Идват, стоят ден - два и като видят заплатата и условията - просто си заминават. И при вас ли е така?

При нас има от години голямо текучество на кадри, останахме само най-дебелокожите. Laughing

# 492
  • Пловдив
При нас, да чукна на дърво, скоро никой не е бягал, но никога не е късно. Тази година дойдоха трима нови колеги, млади - засега не са изревали

# 493
Джема, бебо79, вашите са отвратителни  Sick
Къде освен в РИО може да се пита? Щом и синдикатите отказват  Sad

Дъждовно време, зависи за кой регион пишеш, все пак има и такива, в които човек с желание иска подобна работа...при нас се търсеше възпитател, ами  Rolling Eyes поне 20на кандидати за 1 място имаше.

# 494
Дъждовно време, зависи за кой регион пишеш, все пак има и такива, в които човек с желание иска подобна работа...при нас се търсеше възпитател, ами  Rolling Eyes поне 20на кандидати за 1 място имаше.

Централно училище, мнооооого голям град.

Общи условия

Активация на акаунт