Професия "учител"

• 499 546
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 495
 Peace Да, ако е голям град и има възможности за друго, разбира се, че човек би го предпочел....сещам се на първо място за преподавателите с чужд език. Сигурно доста повече ще получат от превод или частни уроци.

Уфф в тази връзка одеве попаднах на това в друг форум:  http://fortisimo.eu/index.php?option=com_content&view=articl … hno&Itemid=90

Не е лошо да се знае реално как се оценява трудът на учителя. Без да подценявам сложността и спецификата на всяка една професия мога да направя съпоставка – по колективен трудов договор един лекторски час е 5.00 лв, 20% данък остават 4.00 лв приравнено към 60мин – 5.25 лв; тарифата на лекаря за двадесет минути е 25 лв плюс такса 2.70, което ще рече за 60 мин неговия труд е оценен към 100 лв; фризьорът за двадесет минути взема седем, осем лева, приравнено към 60 минути – 24 лв...

Да надзърнем в обявите на Агенцията по заетостта: обява за общ работник – заплащане 500 лв, шофьор 600-700; готвач 800-1000; преподавател по философия за Плевен, четири часов работен ден – 250 лв; столичен квартал „Сердика” учител по музика, четири часов работен ден – 225 лв; кв „Подуяне” учител по история, осемчасов работен ден 293 лв, кв. „Изгрев” чистач в стол за хранене, четири часов работен ден – 380лв.

# 496
Peace Да, ако е голям град и има възможности за друго, разбира се, че човек би го предпочел....сещам се на първо място за преподавателите с чужд език. Сигурно доста повече ще получат от превод или частни уроци.

Уфф в тази връзка одеве попаднах на това в друг форум:  http://fortisimo.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=3647%3Auchitelyat-uchi-detsata-vapreki-vsichko&catid=46%3Atova-e-lichno&Itemid=90

Не е лошо да се знае реално как се оценява трудът на учителя. Без да подценявам сложността и спецификата на всяка една професия мога да направя съпоставка – по колективен трудов договор един лекторски час е 5.00 лв, 20% данък остават 4.00 лв приравнено към 60мин – 5.25 лв; тарифата на лекаря за двадесет минути е 25 лв плюс такса 2.70, което ще рече за 60 мин неговия труд е оценен към 100 лв; фризьорът за двадесет минути взема седем, осем лева, приравнено към 60 минути – 24 лв...

Да надзърнем в обявите на Агенцията по заетостта: обява за общ работник – заплащане 500 лв, шофьор 600-700; готвач 800-1000; преподавател по философия за Плевен, четири часов работен ден – 250 лв; столичен квартал „Сердика” учител по музика, четири часов работен ден – 225 лв; кв „Подуяне” учител по история, осемчасов работен ден 293 лв, кв. „Изгрев” чистач в стол за хранене, четири часов работен ден – 380лв.

Там е работата, че не са колеги по езици. Отидоха да работят в търговията, защото и парите са повече, и спокойствие има.
Колкото до тези цифри, и аз ги видях. Срам. И то голям.

# 497
  • Burgas
При нас пък има и безработни учители  Tired

# 498
  • Луната ни пази
При нас пък има и безработни учители  Tired
И при нас е борба да се добереш до учителско място! По 15-20 човека кандидати за едно място. Сръдни, чудесии, но имаше и колега, която назначиха, а се отказа от мястото. Още на 2-3я ден напусна!

# 499
Сега ,като се замисля нищо чудно да бягат хората, особено, ако ръководител е нЕкое чудо като това на Джемма или другите  Crazy четох ви лятото и честно казано за такива идиотщини не ми беше дошло на ума, че може да има и въпреки всякакви дразки, които няма как да няма м/у 40-50 "кокошки" сме си направо в рая, в сравнение с някои.  Confused

# 500
  • Луната ни пази
Сега ,като се замисля нищо чудно да бягат хората, особено, ако ръководител е нЕкое чудо като това на Джемма или другите  Crazy четох ви лятото и честно казано за такива идиотщини не ми беше дошло на ума, че може да има и въпреки всякакви дразки, които няма как да няма м/у 40-50 "кокошки" сме си направо в рая, в сравнение с някои.  Confused
А, не, при нас не е от директора. Смениха я това лято. Но понякога обстановката между колегите много сериозно се нажежава!

# 501
  • Балчик
Да, направо не знам дали има друго училище като нашето с такива малоумни ръководители. Най-тъжното е безхаберието на техните началници. В нашето РИО за старата шефка казваха- знаем я, ама какво да направим. Сегашната хем не я одобриха на конкурса, хем я оставиха да си изпълнява длъжността.
Виждам, че никой нищо не го интересува, важното е документацията да е в ред. Пълни безумия има в училищата.
Знаете ли още какво се изцепи нашата мила директорка миналата седмица: "Какво искате, не стига, че съм ви оставила на стария норматив, можех да ви го увелича, както увеличих моя! "
??? newsm78 Откога директорът определя норматива за преподавателска работа? Собственият си пък особено. Никъде не съм срещала да са им дали това правомощие все още. Моят е 648 часа и по нейните думи тя, ако поискала, можела да го увеличи. Аййде де. Съвсем на малоумни ли ѝ приличаме?

Мога да напиша книга- "Безумията на един директор". Grinning

# 502
  • Ямбол
Чух нещо днес от съвещанието, което трябваше да е по-рано.
Та - всеки ученик трябва да има портфолио. Това все още не си го представям ясно. Но си представям за другото изискване - всяка контролна да се сканира - колко интересно ще стане. Ще трябва да си вземем по една секретарка вече да ни движи документациите.

# 503
  • ВАРНА
Пак недомислици. Какъв е наистина смисълът от това сканиране? Не може ли оригиналът на контролната работа да се съхранява в това портфолио на ученика? След като учителят върне провереното контролно на ученика, подпис от родителя и след това контролното обратно в училище в портфолиото.

# 504
  • в моя гьол
Поредната малоумщина doh

# 505
  • Ямбол
Вие може и да успявате да си съберете обратно контролните, но на мен ми е особено трудно, особено пък след 9 клас. Събираемостта ми е около 50%. А не може да не им ги върна, не мога и да ги санкционирам, ако не ми гъ върнат и съм в шах.

# 506
  • ВАРНА
Лилянa, разбирам.
Сега едно предложение (което не знам до каква степен е приложимо):
контролните не напускат училището - родителите идват на място, подписват, проявяват малко повече интерес към това, което се случва с детето им в училище.

# 507
  • Пловдив
Те на родителски срещи не ходят, вие да подписват контролни ... направо миражи.

# 508
  • Балчик
Аз контролни не връщам. Давам им ги да си ги видят в часа и веднага обратно при мен. Поради това,ч е после не мога да си взема. Ако родителят толкова желае да се запознае, да заповяда. На родителските срещи идват 2-3  само. Никой досега не е дошъл да поиска да види контролно.

Това с портфолиото го чухме още в началото на септември и по думите на нашата директорка, класният трябвало да изготви на всеки ученик такова. Моля, моля Stop. Аз нямам такова намерение, нито да сканирам контролни, нямам условия за това.

# 509
Получихме съобщение от учителката по математика в електронния дневник на класа на големия син  - пише, че тази година няма да връща контролните на нашите деца, а те само ще ги разглеждат и ще ги съхранява в училището. Кани родителите да се запознават с контролните там.
Аз засега връщам контролните, но размислям по въпроса дали да не направя същото. Защото и аз не мога да ги събера обратно на 100%...

Общи условия

Активация на акаунт