Професия "учител"

• 500 199
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 945
Cream, научното познание не е развлекателна индустрия.Но виждам,че няма един който да коментира поне Станфордския есперимент,запетайкаджийски истории само,или пари.
Лиляна пое  ролята на надзирател.Така е правилно,тя не пише правилно,аз знам кое е правилно,голяма работа съм.Че й знае аз какво правя и кога го правя,голяма работа е.

Аз пък чакам да се появи някой,който да каже нещо смислено и свое.

# 946
Blush
Аз не говоря изобщо за ръкописно писане. Учител по ИТ трябва да познава правилата за обработка на текст, за набиране на текст, за форматиране на текст, най-елементарните се броят на пръсти.
Представям си как си пише разпределенията и как ги предава в РИО, където експертът ни е точно специалност информатика и ИТ.
Благодаря за уточнението! То сигурно има такива учители по ИТ, където ( за съжаление) не само в РИО, ами и учениците им намират грешки. Blush

Точно за "експертите" в РИО, че и доста от учители по ИТ да не повдигаме въпроса, защото наистина има деца, които се справят по-добре от тях. С очите си съм виждала учител по ИТ, който не можа да се справи с инсталирането на програма и ученик в пети клас го направи пред очите на същата преподавателка.  Stop
Имам известни съмнение за професионализма на един информатик, решил да избере учителското поприще, пред това да е високоплатен специалист, при това търсене на кадри в тази област.  Thinking

П.П Постовете на aisedora, някак си не смятам за нормално даже да ги чета, още по-малко да ги коментирам.

# 947
Всички искаме да се обградим със самоуверени хора, които ни карат да вярваме, че и ние можем да сме като тях. Но има много тънка граница между това да бъдеш самоуверен и арогантен. Никой не обича хора, които „знаят всичко” или хора, които не си правят труда да изслушват останалите, защото мислят, че няма какво да научат. Ако покажеш арогантност, има шанс да отблъснеш хората, да пропилееш доста възможности и да си развалиш репутацията. Да не говорим, че така се обричаш на доста самотен начин на живот. 

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 17:31 от cream_

# 948
  • Ямбол
.....С очите си съм виждала учител по ИТ, който не можа да се справи с инсталирането на програма и ....
Най-вероятно и учителят по биология няма да може да направи хирургична операция, а учителят по литература да напише фентъзи роман.

Всеки да си знае работата и задълженията, а страничните наблюдатели, които не разбират, само да гледат и да не се изказват неподготвени.

# 949

Най-вероятно и учителят по биология няма да може да направи хирургична операция, а учителят по литература да напише фентъзи роман.

Всеки да си знае работата и задълженията, а страничните наблюдатели, които не разбират, само да гледат и да не се изказват неподготвени.

хахаха
Не, това е като учителят по литература да не може да напише есе по изучавания материал.

Да можеш да инсталираш приложен софтуер не е висш пилотаж, дори не е необходимо да имаш висше образование.

Непрофесионалисти има навсякъде и в различните сфери на определени места са точка на сгъстяване. Така, че не се притеснявай и при мен има хора, които не знаят какво правят.  Peace

# 950
Cream,много те моля да не ме включваш в категорията "всички".Хората са различни,шарен свят,иначе ще е много скучно.Аз не искам самоуверени хора около себе си,явно ти имаш специални изисквания.Човек може да избира приятелите си, но в живота срещаме най различни хора,е поне тези които не сме в затвора,там вероятно е по еднообразно.Като как ще ме интерпретират другите не нося отговорност.
Репутацията е много забавен трик,означава нещо фиксирано по отношение на човека,като че ли той е мъртва статуя,а  не живо същество,което се променя.Коя репутация ще си разваля добрата или лошата?Уточнявай ако обичаш,че така както си го написала излязох с хубава репутация.Ами то един и същи човек може да е добър за едни,а лош за други. Едните викат за Левски,другите за ЦСКА, нали така.
Колко хора са считали Винсент Ван Гог за гениален художник преди смъртта му и колко след това?Как друг човек ще решава по отношение на мен самата, какъв стил на живот ми харесва?Има хора,които обичат уединението, други търсят шум,веселие.
Точно в този момент искам да спя.Лека нощ

# 951
Добре де, как достигате до тези генерални умозаключения, че след като не спазва интервали и допуска тук-там някоя и друга правописна грешка, aisedora не е добьр педагог или че изобщо не е педагог? Какво й пречи всичко това да си владее предмета и да умее да го преподава на учениците?....
Аз съм отговорила подробно - основно правило при писане на текст, щом не го спазва, значи не го знае. Не вярвам, пред учениците да се старае, а тук да пише иначе. Така пише и на други места в нета. Съответно няма да научи и учениците си и т.н. Ще дам пример с английския, понеже не знам френски, който ти мисля преподаваш. Ако ти не знаеш как се членува в АЕ или как се образува мн.ч., ще успяваш ли да преподаваш качествено този език? За владеенето на предмет се съди по елементарните му правила.
И учениците са го разбрали това нещо.

В добавка към поста на Лили, това важи дори и за майчиния ни език. По отношение на френския език, имам някакви вече смътни спомени от гимназията, че и там трябваше да знаем някои елементарни неща. За разлика от АЕ, където няма род, по френски трябваше да знаем от кой род са думите, за да можем да ги съгласуваме правилно.

Разбирам ви напълно. Във фр. наистина има род, и съгласуване, и още много други неща има. Laughing Но да не се отплесваме. Дали сте примери все с езици, т.е. неща, които опират до филология. За един филолог наистина е малко срамно да "се издънва" точно в неговата си област. Между другото, въпреки че преподавам чужд език, а не по БЕЛ, признавам, че аз също допускам понякога някоя и друга грешка и то точно, когато пиша във форуми. Не е приятно, но се случва понякога. Като й погледна постингите на колегата, освен интервалите, не ми избождат очите някакви множество правописни грешки. Може да пише бързо, да не й се занимава да редактира после, може пък и изобщо да не счита за нужно да го прави точно тук, а също е възможно да пише така и нарочно. Въобще има много условности и въпросителни. Освен всичко друго, преподава математика и ИТ. Дори и да има проблеми с правописа, да не пише романи по дъската, че чак толкова да й лъснат пропуските. По математика се решават задачи, т.е. борави се основно с числа.

# 952
Грамотното писане е въпрос на уважение към четящите. Да, когато пиша в скайп с приятели, аз също си позволявам да пиша както ми падне. Но това тук е друго. Щом си влязал в тема за учители и претендираш, че си такъв, трябва да си на ниво. Още повече, че постовете на aisedora  са пълни със запетаи,  само дето не са на място. Значи проблемът не е в това, че не иска да ги слага, а че не знае къде да го направи. За интервалите няма да коментирам. Все пак е учител не по ИИ, а по ИТ. А после се сърдим, че родителите ни оплюват. Лошото е, че покрай сухото гори и мокрото.

# 953
  • Пловдив
Има и нещо друго - без значение по какъв предмет преподаваме, важно е да пишем грамотно и заради самите деца. В крайна сметка това е важно и това е основна задача на училището и учителите. И на мен ми се случва извън училище да си позволя да кажа "кво" или "що", но пред учениците е абсолютно задължително и говоря книжовно.

# 954
Има и нещо друго - без значение по какъв предмет преподаваме, важно е да пишем грамотно и заради самите деца. В крайна сметка това е важно и това е основна задача на училището и учителите. И на мен ми се случва извън училище да си позволя да кажа "кво" или "що", но пред учениците е абсолютно задължително и говоря книжовно.
Naughty съгласна съм

# 955
  • ВАРНА
Грамотното писане е въпрос на уважение към четящите. Да, когато пиша в скайп с приятели, аз също си позволявам да пиша както ми падне. Но това тук е друго. Щом си влязал в тема за учители и претендираш, че си такъв, трябва да си на ниво. Още повече, че постовете на aisedora  са пълни със запетаи,  само дето не са на място. Значи проблемът не е в това, че не иска да ги слага, а че не знае къде да го направи. За интервалите няма да коментирам. Все пак е учител не по ИИ, а по ИТ. А после се сърдим, че родителите ни оплюват. Лошото е, че покрай сухото гори и мокрото.

Peace

Argent , френски език ли преподаваш? На кои класове?

# 956
Колеги, прави сте за грамотното писане. Поведението й и дори постингите говорят по-скоро за човешки качества, отколкото за професионални. В училище се случва колеги от други обединения да дойдат да се допитат за правописа на някоя дума при филолозите. Случвало се е да има и грешка в сьобщение, закачено на таблото. (И аз се извинявам в момента за всички "Ь" не на място, но пиша през телефон с руска клавиатура и просто нямам друга опция) Това, смятам, не прави колегите неграмотни. Това се опитвах да кажа - не се опитвам да й адвокатствам за начина й на писане, но след като не я познаваме, не можем да знаем дали е добьр специалист или не, дали си владее предмета, още по-малко да твьрдим, че не е учител.

прасунчо, в горен курс преподавам. Общо взето всяка година ни разпределят в различни степени. Такава е политиката на училището. Изминалата година водех подгответа, 8 клас, преди това и по-нагоре сьм бил.

# 957
.

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 16:55 от Анонимен

# 958
Не знаех, че е учител по ИТ, но вече ми се изясни картинката за нейното озлобено поведение.

# 959
Аз няма да правя изявление,но лъжата си я надушвам.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=413564.60
Дидева
Редовен потребител
Публикации: 3 851
Местожителство:
В кръговете на Ойлер
Re: Как да възпитаме сина си да бъде мъж?пра

Andariel е абсолютно права. По-малко разсъждавай на тема " как да възпитам сина си като мъж" и повече бъди негова майка.
   Съпругът ми е на 33, но понякога му се случва да е разстроен и дори да плаче. Щом мога да го прегърна, целуна и утеша, защо да не мога да направя това и със сина си? Peace

Общи условия

Активация на акаунт