Професия "учител"

• 499 527
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 390
  • София
От моето училище винаги има колеги, които са квестори и на септ. сесия.

# 391
  • Пловдив
При нас досега не е пращан никой на септемврийска сесия, поне аз не знам. А и ние сме пет човека - работа си имаме в училище. Оправяхме днес разни списъци, записвахме ученици в последния момент. Освен това ще приемаме и документи за свободните работни места, та за всеки има работа

# 392
  • Ямбол
И аз се разминах с квесторството, ще почивам още два дни Wink
За първи път, друг път все съм на линия - я квестор, я техническо лице.

Подготвям се вече психически за понеделник...

# 393
  • ВАРНА
Скоро четох статия по повод на това, че първия учебен ден ще има минута мълчание за почитане паметта на децата, загинали на пътя. Имате ли повече информация?

# 394
  • Пловдив
Не съм чула нищо. Предполагам, че в понеделник ще знаем повече при нас - тогава ще сме вече повече хора и вече ще имаме задачи във връзка с началото на годината, та сигурно ще ни кажат

# 395
Скоро четох статия по повод на това, че първия учебен ден ще има минута мълчание за почитане паметта на децата, загинали на пътя. Имате ли повече информация?

ето това се случи в Бургас миналата годинаhttp://poligraff.net/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F/%D0%92 … %D0%B0%D1%81/5958 като цяло беше доста тежко.

# 396
  • ВАРНА
J_M_M , благодаря за линка!
Трудно ми е да пиша на тази тема, не намирам подходящите думи.
Училището, в което работя, е чуждестранно. Първият ни учебен ден е на 3 септември. Ако има нещо организирано във всички училища на 17 септември, ми се иска и ние да се включим и да почетем паметта не невинните жертви на пътя. Затова питам.

# 397
Дори не искам да отварям линка, братовчедка ми загина при катастрофа и знам какво значи болка  Cry
Не мисля, че е редно да се прави, много е тежко, много натоварващо, а честно казано- нищо за жалост не може да  промени.

Помня една година така започнахме с мълчание за избитите в Беслан деца, ей...ужасно усещане, всички сме майки, на всяка от нас се късаше сърцето.
Не ме разбирайте погрешно, боли ме за тези деца, за тези загинали хора, но това не променя нищо!
Има дечица, загубили близки, защо трябва да им се напомня....

# 398
  • Луната ни пази
Рая, права си. Болката е голяма, независимо как си загубил близък човек. И тази инициатива според мен повече депресира, отколкото напомня на неразумните на пътя. Днес мои колежки отиват на работа и по пътя кола връхлита отзад с 200 км в час (добре, че не е челен удар). Живея срещу КАТ, слизам за хляб и виждам познатата кола, с която всеки божи ден пътувам (ако днес бях на работа, щях да съм вътре) смазана отзад. Буквално смазана. Багажника беше на задната седалка. Те и двете са добре, но много уплашени. Аз също съм уплашена, макар че не бях с тях. АМИ ако бях? Щях да съм на задната седалка? В момента само това ми е в главата. И можеше детето ми да е пълно сираче. Съжалявам за депресивните мисли. Като се замисля за това ежедневно пътуване, все повече се убеждавам себе си да приема работата в градското училище, колкото и да ми харесва в работата в настоящото.

# 399
  • Costa Rica
Не ме разбирайте погрешно, боли ме за тези деца, за тези загинали хора, но това не променя нищо!
Не променя нищо - в настоящето. Но може би в съзнанието на дечицата ще остане нещичко и когато дойде време те да седнат зад волана, тогава нещо ще се промени...

# 400
Наистина трябва да се говори за това, за да има промяна в бъдеще. Sad

# 401
Наистина трябва да се говори за това, за да има промяна в бъдеще. Sad

Аз също говоря, особено когато пътуваме, когато минем покрай многобройните паметни плочи по пътищата ни, но това се прави в къщи, в семейството, в определен момент, когато децата те слушат, виждат с очите си снимка на човек, който вече го няма.....
Какъв е смисълът на 15 /17/ септември, когато са толкова превъзбудени, след 2- месечна раздяла никой не слуша речта на директора е тем подобни...както и да е , това са си мои разсъждения

# 402
  • Ямбол
Колеги, има ли сред вас по математика, ИТ, информатика?
Имате ли насоки за разпределенията?
Ние миналата година имахме доста неясни изисквания и сега се чудим отново, а не смеем да питаме, че да не стане по-зле. Съвещания по обединения също нямаме. Някаква мъгла е.

# 403
Здравейте Hug Аз ви чета, но досега не съм писала Blush
Лилянa, аз преподавам математика (8 и 12 клас тази година), ИТ (8, 9, 10 клас) и информатика (9 клас). Доколкото зная, няма нови изисквания за тази година. Новото миналата година беше по ИТ в 10 клас (21 часа БД и само 1 час презентации), всичко друго си е същото. Май беше преди 3-4 години, когато промениха информатиката, но няма промени след това. Съвещанието ни по информатика и ИТ ще е чак към края на септември (вчера колежката случайно е срещнала инспекторката ни и са разговаряли), ако кажат нещо ново, ще пишем разпределения наново Wink По математика няма промени. За самите разпределения искаха голяма графа за забележка и вече не държат да са описани основните понятия и цели, но пък не се сърдят, ако ги има Mr. Green

# 404
Здравейте!
Искам да попитам има ли възможност да се преквалифицирам от учител по биология и химия в начален учител.Чух,че имало следдипломни квалификации,но нищо не намирам на сайта на университета в Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт