Професия "учител"

• 500 210
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 615
  • Балчик
Да, тези още не са стартирали. Директорката ни натисна всички да се запишем.

# 616

Идва един много известен лектор, дето обикаля цяла България, че без неговото документче не можеш да водиш определени часове. Държи една 30 минутна реч, от която става ясно единствено, че трябва да си купиш книжката му и да си я прочетеш. А навън - лято, море............ що да не иде човекът да се наслади. Плащаш си за курса /от нашите джобове!/, получаваш касово бонче и .... толкова. Пращаш му по имейл един разработен/преписан от книжката урок и... получаваш документ. Ако това не е търговия, тогава какво е?
А потърпевшите какво правят по въпроса? Предприемат действия тази практика да бъде пракратена ( Ако е така, какви точно. Информацията ще бъде полезна за учителите, които са попаднали или ще попаднат на подобни лектори) или им е по-изгодно да си купят книжката, да изпълнят ритуала с преписания урок и да си вземат документчето, за да могат да водят въпросните часове?

# 617
  • Луната ни пази
Да, тези още не са стартирали. Директорката ни натисна всички да се запишем.
Това е така, защото квалификацията на персонала им носи доста точки в картите им за диференцирано заплащане. При нас е масово натискане за ПКС, обучения и разни други. В този проект няма как да се включим всички, все пак сме 70 човека, но само 20 колеги остават извън групата, основно заради собственото си нежелание или поради факта, че им предстои пенсиониране съвсем скоро.

# 618
  • Балчик
Знаем, със зъби и нокти драпа за повече точки. Grinning Ние сме само 8 човека на щат. Simple Smile

# 619
  • волно калдъръмче
Ние сме само 8 човека на щат. Simple Smile

Нещатните идват ли на квалификации. Мотивирани ли са да ги посещават?

# 620
  • Балчик
Не. При нас има 3-ма лектори, които работят на друго място, в друга сфера и идват само по 1-2 дни седмично да си вземат лекторските.

# 621
  • волно калдъръмче
Нормално! Знаят, че за малко ще са там  Wink Отделно че може и да не им допадне средата  Whistling

# 622
  • Балчик
Естествено. Като казах, че сме 8 човека на щат, имах предвид,че сме малко и затова сме писани всички по курсове разни.

# 623
  • волно калдъръмче
Текучеството винаги е било проблем.

# 624
Лиляна, в единия курс има отделен половин ден точно за интерактивни презентации. Но не знам в училище да се използват, поне по мои наблюдения.
Достъпа до компютърен кабинет от други преподаватели, освен информатика е труден.

Саморая, факт е, поне в нашия град, че масово учителите са на една средна възраст. И достъпа до работа в училище е изключително труден.
Това, че на мен лично не ми е харесало няма нищо общо с това, че други млади хора искат да работят точно в училище.
Аз никога не съм харесвала работата с деца, за това не съм се и насочвала в тази сфера. Но все пак исках да видя какво представлява работата.

# 625
  • Балчик
Текучеството винаги е било проблем.
Тук не става въпрос за текучество, няма часове за разкриване на катедри и се налага да има външни лектори.

# 626
  • волно калдъръмче
Винаги едни и същи ли взимат лекторските?

# 627
Аз никога не съм харесвала работата с деца, за това не съм се и насочвала в тази сфера. Но все пак исках да видя какво представлява работата.

И как е?

# 628
  • Балчик
Винаги едни и същи ли взимат лекторските?

Е, текучеството е показателно за щатните кадри, не за временните. Simple Smile Няма как да са едни и същи, всяка година различни предмети са на лекторски, според това как ще се оформят катедрите в образеца.

# 629
  • на североизток от Рая

Аз никога не съм харесвала работата с деца

Винаги ми е било странно като чуя подобни думи.  Thinking

Не укорявам, не ме разбирайте погрешно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт