Професия "учител"

• 494 013
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 130
  • Ямбол
Първо излиза като спам линкът.
Заглавието на статията, ако някой иска да я потърси с Гугъл е "НОИ удари учителите за ранното пенсиониране".
Второ - тази статия е от 09 февруари 2013.
И трето, малко егоистично, но аз докато се пенсионирам, ще има да ни удрят, ехееее.....

# 2 131
Колеги, дали има някой който да е подал заявление за Едногодишното обучение за квалификация учител по английски?
чудя се дали ще започнат скоро? Все пак си планираме и почивките. newsm78

# 2 132
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Извинете за нахълтването в темата Hug
Тук има най-много учители на едно място и може би ще ми отговорите на няколко въпроса.

Начална училищна и предучилищна педагогика
Веднъж дипломирали се колежките ви полагат ли изпити през определен период за да имат право да упражняват професията?
Следдипломните квалификации, допълнителните обучения, усвояване на новостите - задължителни ли са или само по желание?
Правят ли се проверки как се справят с децата, с по-особени ситуации, проверки на педагогическите им умения, или пък на правоговора?
Психо-тестове?

# 2 133
  • Ямбол
Не съм начален учител, но и да бях, нямаше да отговоря на такива въпроси.

Аман от компетентни родители!

# 2 134
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мога само да се радвам, че не всички са като теб.
и не. няма да ти отговоря както заслужаваш - възпитана съм.

# 2 135
  • Балчик
st. Dobri, нали знаеш, че медалът винаги има две страни.
Като учител бих ти казала така: и защо трябва да се полагат изпити през определен период от време, да не би  инженерите например или лекарите да имат такива? Правоговорът и педагогическите умения са проверени при полагане на изпитите в университета.
Но, като родител и леля, чиято племенница съвсем наскоро е потърпевша от една некадърница в предпенсионна възраст бих ти казала- редно е да се проверяват ежегодно уменията им за работа с деца, психичното им равновесие и здраве, както и спазването на разпоредбите.

Аз работя с ученици от 9 до 12 клас и мисля, че е малко по-лесно, защото вече имат основа и са разумни. Е, повечето то тях. Но с малки деца, определено не всеки може да работи.

Колеги, пожелавам успех утре и на 23-ти на учениците ви. Аз си имам и седмокласник у дома, та вълненията ми са двойни. Praynig Няма да мога да го изпратя, че съм квестор в съседно село и ще тръгна много по-рано от него.

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 23:08 от Джемма

# 2 136
Първо излиза като спам линкът.
Заглавието на статията, ако някой иска да я потърси с Гугъл е "НОИ удари учителите за ранното пенсиониране".
Второ - тази статия е от 09 февруари 2013.
И трето, малко егоистично, но аз докато се пенсионирам, ще има да ни удрят, ехееее.....
Да, така е не съм погледнала датата, видях го във фейсбук. И на мен ми остават има няма около 18 години, но съм солидарна с по-възрастните колеги Hug
Джема, успех на детето ти и на всички явяващи се на изпити Hug
st. Dobri , не съм начален учител, но и  аз мисля, че въпросите ти са преднамерени и обидни. Даже и да отговаряме, ти със сигурност имаш мнение по въпросите, което не подлежи на промяна, тъй че не си струва Peace

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 00:19 от sisitons

# 2 137
  • Пловдив
Джема, квестор на 7-ми клас ли си? Не би трябвало, нали има конфликт на интереси.  Thinking
Успех на детето ти  Peace

Моят малкият син е 12 клас и ще е на матура. И да ви се оплача, заради същия този конфликт на интереси нали подписваме декларации и аз и една колежка (нейната дъщеря е абитуриентка) не можем да сме квестори на 12 клас. Всичко надлежно подписано, подпечатано се изпраща в РИО. Пристигат списъците за квесторите и  ... изненада . От цялото ни училище само ние двете ще бъдем квестори. Никой друг - нито на 7, нито на 12 клас. Само ние , щото нямаме никаква работа (и двете казахме, че ще сме в отпуски за да се подготвим все пак за бала) ще сме работни, а останалите са освободени. Направо имам чувството, че някой го е направил нарочно.

# 2 138
При нас никога не се е случвало такова нещо Peace. Според мен, ако не ви подаде директора няма как да сте в списъците. Нашия не подава и тези, които са класни на 12 клас Peace и тези, които са с деца абитуриенти.

# 2 139
  • Луната ни пази
Колеги, дали има някой който да е подал заявление за Едногодишното обучение за квалификация учител по английски?
чудя се дали ще започнат скоро? Все пак си планираме и почивките. newsm78
Тъй като съм част от едногодишното обучение по начална педагогика, а имах силен интерес към това по английски, по време на един от семестрите, попитах дамата от МОН за английския. Оказа се, че НБУ съди МОН за спечелената от Софийски университет обществена поръчка за обученията по английски и информационни технологии. Тъй като делата са на никъде, все още, а е задължително условие обучението да приключи до ноември 2014 година, шансовете въобще да започне са почти нулеви. Така че смело планирай лятото. Съжалявам за поднесената новина, но с нашата съдебна система доста хубави неща се провалят. Фактически от едногодишните обучения текат  това за начални и детски учители в Софийския и Великотърновския ии това за придобиване на квалификация "учител" в Шуменския и Югозападния университети.

# 2 140
  • Ямбол
мога само да се радвам, че не всички са като теб.
и не. няма да ти отговоря както заслужаваш - възпитана съм.
А аз за съжаление не мога да се зарадвам, че не всички родители са като теб, защото знам, че има и такива.
Да, някои хора много обичат да гледат в чуждата паничка, много разбират от всичко.

ЗлаВещица, не провери ли защо са те сложили квестор?
При нас всеки, който подаде декларация, след това се вкарва името му в базата. Ако вие не сте подали, няма как да фигурирате в базата, съответно няма как да ви изберат като квестори.
Аз за днес и петък няма да бъда квестор, но ще съм техническа комисия, ще разпечатвам за 7 клас. Поне няма да ходя толкова рано. После ще въвеждам отговори и за двата изпита. Изобщо очертава се тия дни да съм плътно на работа.

# 2 141
  • Балчик
Не, на ДЗИ съм, винаги там ни пращат. Никога не съм била на НВО Peace Днес имаше много  недоволни от "Кино" на Вапцаров", в училището в което бях. Simple Smile
Иначе да, когато големият ми син беше абитуриент, попълвах декларация и не бях квестор. Действително директорът подава инфо за квестори  и зали до РИО. Peace

# 2 142
  • Пловдив

При нас всеки, който подаде декларация, след това се вкарва името му в базата. Ако вие не сте подали, няма как да фигурирате в базата, съответно няма как да ви изберат като квестори.

Нас ни задължават да подаваме декларации.

# 2 143
  • Ямбол

Нас ни задължават да подаваме декларации.
Ми нали това се декларира в декларацията, че нямаш конфликт на интереси. Или ти си била може би квестор на НВО, на 7 клас.

# 2 144
При нас стриктно се спазва правилото да нямаш конфликт на интереси и тези колеги, които имат деца в 7-ми или в 12-ти клас не ги подават за квестори.

Общи условия

Активация на акаунт