Професия "учител"

• 494 025
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 145
Декларации се подават задължително и се носят в инспектората иначе няма как. Даже много се държи на тях Peace

# 2 146
  • Пловдив

При нас всеки, който подаде декларация, след това се вкарва името му в базата. Ако вие не сте подали, няма как да фигурирате в базата, съответно няма как да ви изберат като квестори.

Нас ни задължават да подаваме декларации.
Ми нали това се декларира в декларацията, че нямаш конфликт на интереси. Или ти си била може би квестор на НВО, на 7 клас.

Да, на 7 клас.   Peace

# 2 147
  • Ямбол
Тогава всичко е наред.

# 2 148
  • Пловдив
Да, наред е. Мен просто ме тормози, че от всички учители в нашето училище само тези, които сме родители на абитуриенти сме квестори, а останалите не. Нямам нищо против колегите, нито съм имала някога нещо против да съм квестор, просто имам доста работа тия дни и предпочитах да си взема отпуска, вместо да загубя два дни там.
Между другото се оказа, че не само в нашето училище е така. Вчера в училището, в което бях имаше други две колежки, от други две училища, при които се забелязало същото - другите не са квестори, само те - родителите на абитуриенти. Имам чувството вече, че някой от РИО нарочно го е направил.

# 2 149
  • Ямбол
Може пък да е нарочно - да нямате възможност да научите темите във вашето училище и да опитвате да помагате.
Защото реално има такава възможност.
Аз като техническа комисия имам достъп до темите първа. Е, не смея на никого да помагам, говоря само теоретично и предполагам каква би могла да е идеята да ви сложат точно вас квестори. Далече от паничката с мед, за да не се изкушавате Wink

# 2 150
  • Балчик
И квестор да си пак има схеми. Например, макар и да пише в инструктажа, че нямаш право да напускаш залата, колеги ходят до тоалетна, квесторът от коридора ги замества в залата. Обаждаш се от тоалетната на някого коя е темата. От друга страна зрелостникът има право да ходи също до тоалетна два пъти. С два мобилни телефона и с бръмбарче в ухото е напълно реално да се подскаже. Имахме такъв случай в училище, аз бях квестор и хванахме ученик с бръмбар в ухото. Последствията за него бяха плачевни. Искаше да следва медицина, не можа да вземе диплома през юни, яви се септември и медицината закъсня с една година. Син на доктор е.
Друг е въпросът, че едва ли някой колега ще се излага до такава степен. ooooh! Такъв срам ще е, ако схемата се провали. Laughing

Обикновено на такива схеми са решени тези, на които им трябва пълни шестици. Wink

П.П А как го хванахме- ами първо, от негови съученици разбрахме, че се си е купил бръмбарче. И  второ поведението му беше много странно- повтаряше на глас 2-3 пъти въпросите, които му се паднаха. Явно, този, който щеше да диктува (в последствие разбрахме, че е майката) не чу добре какво да приготви.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 13:13 от Джемма

# 2 151
Начална училищна и предучилищна педагогика
Веднъж дипломирали се колежките ви полагат ли изпити през определен период за да имат право да упражняват професията?
Следдипломните квалификации, допълнителните обучения, усвояване на новостите - задължителни ли са или само по желание?
Правят ли се проверки как се справят с децата, с по-особени ситуации, проверки на педагогическите им умения, или пък на правоговора?
Психо-тестове?
Относно психо-тестовете. Знам случай на учител с леки психични отклонения(получени в последствие,не при постъпване на работа в училище). Не може да го отстранят от работа, защото е защитен от закона.

# 2 152
  • Майничка
...Между другото се оказа, че не само в нашето училище е така. Вчера в училището, в което бях имаше други две колежки, от други две училища, при които се забелязало същото - другите не са квестори, само те - родителите на абитуриенти. Имам чувството вече, че някой от РИО нарочно го е направил.

Или са объркали списъка на тези, които могат, с тези, които не трябва да бъдат квестори. Mr. Green

# 2 153
Джема, как вие си пазите вашите ученици на ДЗИ newsm78, при нас са съвсем други квестори и ние не ги познаваме, камо ли да разберем за бръмбари и да слушаме  какво повтаря. Учениците, които пазя и аз не познавам newsm78. При нас на схеми са склонни двойкарите, за отличниците това е немислимо Peace

# 2 154
При нас стриктно се спазва правилото да нямаш конфликт на интереси и тези колеги, които имат деца в 7-ми или в 12-ти клас не ги подават за квестори.

При нас сума колеги имат деца в 7-ми клас и въпреки това пак са квестори, някои - и в двата дни. Ръководството подава имената за квестори, така че като са те подали - отиваш.

# 2 155
Имахме такъв случай в училище, аз бях квестор и хванахме ученик с бръмбар в ухото. Последствията за него бяха плачевни. Искаше да следва медицина, не можа да вземе диплома през юни, яви се септември и медицината закъсня с една година. Син на доктор е.
Друг е въпросът, че едва ли някой колега ще се излага до такава степен. ooooh! Такъв срам ще е, ако схемата се провали. Laughing

Би трябвало да го отложат не с една, а, примерно с поне 5 години. Плюс солидна глоба, от порядъка на цената на един апартамент. Може би тогава татко доктор ще се замисли, че е по-изгодно да пришпори отрочето да учи. Какъв кошмар!

# 2 156
  • Ямбол
При нас стриктно се спазва правилото да нямаш конфликт на интереси и тези колеги, които имат деца в 7-ми или в 12-ти клас не ги подават за квестори.

При нас сума колеги имат деца в 7-ми клас и въпреки това пак са квестори, някои - и в двата дни. Ръководството подава имената за квестори, така че като са те подали - отиваш.
Те са квестори сигурно на 12 клас.
А ако са на седми, значи са излъгали това, което са декларирали и ако някой подаде сигнал, подлежат на санкция.
Ръководството не може да подаде някой, който преди това не е декларирал, че няма дете в седми клас.

# 2 157
  • Луната ни пази

Те са квестори сигурно на 12 клас.
А ако са на седми, значи са излъгали това, което са декларирали и ако някой подаде сигнал, подлежат на санкция.
Ръководството не може да подаде някой, който преди това не е декларирал, че няма дете в седми клас.
Лиляна е права, родители на седмокласници могат да са квестори на ДЗИ и обратно, родители на абитуриенти могат да са квестори на НВО. При нас също има такива случаи. Аз миналата година имах двама първи братовчеди абитуриенти и първа братовчедка в 7 клас, както и племенница в седми клас. Декларирах родствената връзка и не бях на нито една от двете матури. Ако не бях декларирала, можеше дори да съм в залата на седмокласниците или абитуриентите.

# 2 158
  • Пловдив
От 15 години съм квестор по различни места, за първи път е такъв купон  Laughing

Първо - прислужничката си беше изгубила ключовете за етажа. Каза, че били изчезнали от шкафа. Намериха долу една от учителките и тя даде ключ за нейния кабинет. Останалите стаи директорката ги разби.

Второ - докато вземах първите материали един от учениците (7 клас) се притеснил и запалил цигара. На чина, в стаята, да не си помислите, че е излязъл навън. Като се върнах само беше вмирисано и колежката беше конфискувала един кибрит. Той (кибритът) беше изискан след края, защото струвал пари.

Трето - получихме инструкции и стриктно ги следвахме - листчетата да се попълват заедно с нас. На оценяването по бългаски език половината си объркали номерата, ЕГН-тата и имената и се наложило да им дават нови листове .

Четвърто - започнаха въпроси - госпожо какво е това отсечка, госпожо какво е това градус, госпожо, каква е тази мрежа, госпожо къде и как да начертая триъгълник, госпожо с какво да начертая триъгълник (тук е мястото да допълня, че на целия етаж нямаше нито един молив, нито един триъгълник, нито една линия).

Пето - всички бяха готови за 10 минути, никой не се явяваше на втори модул и за половин час приключихме и си тръгнахме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 2 159
ЗлаВещица , ужас!
Това в циганско училище ли е?

Общи условия

Активация на акаунт