Професия "учител"

• 500 140
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 865
Нещо за геометрична прогресия ли чувам? Имаше и аритметична, май? Комбинаториката по ми допадаше.

# 2 866
Работих в БАН за 156лв.  Всичко над това ми се вижда изключително по-добре.  Laughing

Със сигурност МОЛ-а не ми е целта на живота. Посещавам го 2-3 пъти годишно, какво остава да се забия там всекидневно. Решила съм си за мен, че искам с това да се занимавам. АКо видя, че е толкова нетърпимо, непоносимо, трудно и тн. ще се откажа. Тази работа не е за всеки принципно.

# 2 867
Много ми е забавно като някой се опитва да разбере колко взимам.
Обикновено цитирам основната заплата и обяснявам,че има и други фактори.
Парите не са много, но да сме мислили когато трябва.

# 2 868
  • Ямбол
... Комбинаториката по ми допадаше.
Като ти е допадала, тогава и сама можеш да си сметнеш, че има много начини минималната учителска заплата да не е крайната сума за получаване, като се има предвид какви са възможностите на един учил човек и възможностите на сферата в която се работи, че освен основна заплата има и други фактори, които формират едно учителско заплащане. Какви са възможните комбинации обаче не смятам да те осветлявам, защото предпочитам да си живееш с мисълта, че учителите работят за 530 лева преди данъците.

# 2 869
Един от факторите е и " процъфтяването на частните уроци". Колко му е да си вземеш мижавата заплата, и като не си си свършил работата, родителите щат, не щат, ще си плащат по 10 лв. на час, да им доучваш детето. Тя цялата система е такава.

# 2 870
 rainbow2012, не  ти е актуална тарифата. Аз си ценя труда и за 10 лв. няма да се хвана  newsm62.

# 2 871
Ако има кой да даде повече- пазарна икономика. Ако човек си цени труда не подписва договор в държавно или общинско училище за надница 10 лв. чисто. Насочва се към частния сектор, т.е. частните уроци, които са изцяло в сивия сектор.

# 2 872
  • Ямбол
Да бе, стой си в частния черен сектор и давай акъл на учителите как да си ценят труда.
Нашият труд не ни носи мазоли, а удовлетворение и престиж, което при частника ще го постигнеш точно никога към момента.

# 2 873
Един от факторите е и " процъфтяването на частните уроци". Колко му е да си вземеш мижавата заплата, и като не си си свършил работата, родителите щат, не щат, ще си плащат по 10 лв. на час, да им доучваш детето. Тя цялата система е такава.
това иначе е най-гадното. предполагам не много го правят, но да го прави един учител с ясна цел (в мойте ученически години е имало такива) е супер долно. добре че нямат право да преподават частни уроци на деца които са техни ученици.

# 2 874
  • Балчик
rainbow2012, а на теб какъв точно ти е проблемът?

# 2 875
  • в огледалото на живота
Джемма,аз зададох същия въпрос вчера,но виждам,че метлата е минала вече... Whistling

# 2 876
  • у нас

добре че нямат право да преподават частни уроци на деца които са техни ученици.

Това къде го пише? Стана ми интересно.

# 2 877
  • Ямбол

Всеки учител всяка учебна година подава декларация, че не е в конфликт на интереси и не осъществява образователни услуги на ученици, на които преподава.

# 2 878
Те се препоръчват една друга. Прехвърлят си децата- аз на теб, ти на мен. Мафия голяма. Наистина много долно. Аз имам пари и мога да си позволя да плащам частни уроци. А тия, които не могат? Обречени ли са децата им да бъдат пълни тъпунгери?

# 2 879
  • у нас

Всеки учител всяка учебна година подава декларация, че не е в конфликт на интереси и не осъществява образователни услуги на ученици, на които преподава.

Благодаря ти, Лиляна! А, в случай, че се прави това, как точно трябва да се реагира - родителя ли подава някъде инфо /предполагам инспектората/ или други са стъпките?

Общи условия

Активация на акаунт