Професия "учител"

• 499 534
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 840
И при нас само родителите и класните са освободени, по-вътрешните хора ги оставят за консултанти, а останалите всички сме квестори на минимум 2 матури. Къде точно ще разберем ден преди матурите. То ако можехме да избираме 90% нямаше да сме квестори  Rolling Eyes

# 3 841
  • Там,където се събуждам щастлива.
Стана ми интересно, че сякаш не ви е приятно да сте квестори. Каква е причината?

# 3 842
Учител ли си? Ако си, нямаше да питаш.

# 3 843
  • Ямбол
Ами нормално е, ако не си квестор, ще си в отпуск.
При нас някои не подаваме декларации, но сме пак на работа - технически лица - разпечатване, комплектоване и т.н.

# 3 844
  • Пловдив
При нас общо взето всеки, който е подал такава декларация, го пращат задължително квестор в някое училище.

# 3 845
Най-неприятното ми е, че трябва да изляза от нас в 6ч сутринта, за да стигна в 6:30 до другият край на града, никога не са ме пращали в близко училище. Всяка година слушам едни и същи инструкции, по няколко пъти, за малоумни ли ни вземат не знам, и накрая благополучно се почва в 8:30, в най-добрият случай. Е кое да му е приятното, че да искам да съм квестор?! И за капак ми се е случвало при опит за преписване, да ми казват тихичко, да си затварям очите. За какво съм там, ако ще ги затварям? Цялата тази работа с квесторството си губи смисъла, ако ги оставяме да правят каквото си искат. Но пък съм сигурна, че има и такива, които си затварят очите. Как иначе резултатите от матурите в някакво си село Х, са по-високи от елитна гимназия в град Y?! Не ми се разсъждава повече на тази тема, че само се ядосвам.  bouquet

# 3 846
  • Балчик
Стана ми интересно, че сякаш не ви е приятно да сте квестори. Каква е причината?

Напротив. Аз с най-голямо желание ходя всяка година, особено ако съм в коридора или на входа. Laughing Но ако не съм, се радвам също, защото съм в отпуск. Ти би ли отказала почивен ден?

# 3 847
  • Пловдив
Аз съм най-доволна от миналата година, защото бях в частно училище - децата бяха 15, разделени в две стаи. Решаваха си задачите съвсем тихо и кротко, та нямахме никакви проблеми с другите колеги. Била съм и в Спортно училище и хем само първи модул решаваха, но с колежката в стаята все правехме забележки. За НВО са ми наблюденията, на ДЗИ веднъж бях консултант и сега втори път ще съм. По БЕЛ нямам право да съм, че съм с двойна специалност - БЕЛ и АЕ.

Скарлет, и за мен този инструктаж ми идва много нанагорно, още повече, че шефът ми и в училище предварително го минава, та го слушаме два пъти. Ама пък след НВО-тата на 7 клас винаги има оплаквания от негова страна, че някой квестор нещо е объркал.

# 3 848
Учител ли си? Ако си, нямаше да питаш.

Да.
При нас гимназиалните класове са на пет изпитни срока , което значи, че сме квестори не в един или два дена, а пет седмици в годината + седмица /десет дена/'матури на края на годината. Ако не са разпределили си свободен, но ние го считаме, като работно време.
При вас цялото училище ли има ваканция по време на матурите?

За преписването и да си накаран да замълчиш: типична нашенска слабост да не смеем да вдигнем глас и да се покорим. Ще ви изгонят от работа ли? На какво основание?

# 3 849
  • Пловдив
18 и 20 май, когато са НВО по БЕЛ и математика на 7 клас и ДЗИ по БЕЛ и втория предмет са обявени за неучебни дни от МОН още преди 15.09. След като в тези два дена няма учебен процес, колегите, които не са ангажирани с НВО и ДЗИ, са в отпуска.

В Пловдив не съм сигурна дали има организиран учебен процес, освен в някоя от професионалните гимназии, евентуално.

# 3 850
18 и 20 май, когато са НВО по БЕЛ и математика на 7 клас и ДЗИ по БЕЛ и втория предмет са обявени за неучебни дни от МОН още преди 15.09. След като в тези два дена няма учебен процес, колегите, които не са ангажирани с НВО и ДЗИ, са в отпуска.

В Пловдив не съм сигурна дали има организиран учебен процес, освен в някоя от професионалните гимназии, евентуално.

Това е странното, че са неучебни дни за другите деца, след като засяга няколко класа и то не много на брой. Разбира се, почивните дни са супер нещо, но за да няма доволни и неводолни, трябва други начини. А и не е задължително да има точно часове, но други мероприятия.

# 3 851
  • Балчик
Дните са почивни, защото първо в повечето училища няма как да се осигури пълна тишина, което е необходимо за ДЗИ. Второ, учителите, които са квестори не могат да си водят часовете, съответно много свободни ще имат учениците. Трето, по инструктаж никой, който няма касателство към изпита не се допуска в сградата на училището, дори помощен персонал и администрация.

# 3 852
Джемма, има начин, но явно е по-лесно така, което води до недоволството на тези, които трябва да работят в тези дни.

# 3 853
  • Пловдив
И аз се сещам за варианти, но ми се струва, че организацията за всяко училище ще е доста тежка. Много от тях са на двусменен режим на работа и стаите не стигат.

# 3 854
  • Пловдив
Дните за ДЗИ са неучебни за всички. Ние сме начално училище и задължително нямаме учебен процес през тези дни. Такава е заповедта от Министерството.

Общи условия

Активация на акаунт