Професия "учител"

• 496 034
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 4 440
Как се кандидатства по тази мярка, може ли малко инфо, ние се заместваме, не ни плащат Sad

# 4 441
  • Майничка
Виж в МОН или тук http://www.teacher.bg/Document/Details/65798

# 4 442
# 4 443
Здравейте, имам въпрос относно проекта "Твоят час". По принцип не исках да се включвам, но днес директорката каза, че има свободни места и искам неискам ще ме включи. Записа ме за дейности с деца с образователни затруднения. Въпроса ми е какви документи трябва да подготвя, т.к. не съм запозната а сайтът на проекта постоянно забива. Шефката каза СВ и да си запишем трите имена на учениците, които ще ръководим. Само това ли е ?
Документите се дават от директора ( пом директор)
Заявление попълнено от родител( настойник) пред кл.ръководител и с желанието на детето( подпис родител,ученик)
Анкетна карта от кл.ръководител с мотив и очаквани резултати.
На СВ не може да се запишат имената на учениците без подписа на родителя и ученика.

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 20:48 от babian

# 4 444
  • Ямбол
Аз знам, че парите по "Без свободен час" са ограничени. Освен това не са ли, когато заместват учители от друга специалност.
Ние също мног се заместваме вътрешно и сме училище, в което свободни часове не се карат.

# 4 445
Как се кандидатства по тази мярка, може ли малко инфо, ние се заместваме, не ни плащат Sad

Как така не ви плащат? При нас се плаща като лекторски час - около 5 лв или малко повече, не съм се интересувал. След като замествам, отивам в дирекцията и подавам декларация за броя на часовете, в които съм замествал колега, в коя паралелка и т.н. И един час да съм взел извън моя норматив, винаги го пише във фиша накрая на месеца. Случвало се е да взимам часовете на колега по моя предмет, но понякога съм замествал и като не специалист, когато не е имало да ги вземе специалист. Винаги са ни ги плащали.

# 4 446
Здравейте предстои ми изпит за 5 ПКС за начален учител в Диуу София моля ако някой има опит как протича изпита да сподели

# 4 447
Здравейте предстои ми изпит за 5 ПКС за начален учител в Диуу София моля ако някой има опит как протича изпита да сподели
Преподавател от Факултет по начална и предучилищна педагогика...раздава учебници по различни учебни предмети.Трябва да се разработи урок ( по желание от учебника)  с цели,методически процеси,ход на урока-въведение,наблюдение, анализ,упражнение ...

# 4 448

Как така не ви плащат? При нас се плаща като лекторски час - около 5 лв или малко повече, не съм се интересувал. След като замествам, отивам в дирекцията и подавам декларация за броя на часовете, в които съм замествал колега, в коя паралелка и т.н. И един час да съм взел извън моя норматив, винаги го пише във фиша накрая на месеца. Случвало се е да взимам часовете на колега по моя предмет, но понякога съм замествал и като не специалист, когато не е имало да ги вземе специалист. Винаги са ни ги плащали.
.....като неспециалист... newsm78 newsm78
,...декларация в счетоводството от 6.30лв. за учебен час 

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 21:11 от babian

# 4 449
Babian а целия урок с цели,задачи,методи,средства и ход на урока ли го обяснявам пред изпитващите или те питат за отделни задачи от урока? И ти ли си избираш урок или ти се пада някой?

# 4 450
  • Ямбол
По "без свободен час" може да замества всеки, бе значение дали има специалността на замествания. Избира си тема, за която да говори в часа и влиза в час, за да не бъде свободен. После заместваният си прави преструктуриране.

# 4 451
Ами ето така не ни плащат, не сме с тази мярка, не сме кандидатствали, бяхме преди, но било сложно не знам какво и вече не сме. Но заповед има за всеки час, когато някой отсъства, няма часове дето не се вземат. Peace. Има заповед вземай ги и за в полза родину работи, отговор няма пари....

# 4 452
  • Пловдив
Когато часовете се взимат от колега - специалист по предмета, заплащат се на база лекторски час, който при нас е 5,50 лева.

# 4 453
Според вас колко минути ще стигнат от часа по рисуване децата в 1 клас да нарисуват есенен пейзаж(проблизително)?Защото не знам колко минути трябва да ги въвеждам в темата на урока!Общо часът е 35 мин.

# 4 454
Около 25 мин. ще са достатъчни

Общи условия

Активация на акаунт